Zöld szalvéta nemcsak zöldeknek ápr13

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Zöld szalvéta nemcsak zöldeknek

 

Te is túl sok szalvétát markolsz fel, ha gyors étteremben eszel? Úgy néz ki, hogy sokan vagyunk Európában, akik nem figyelünk erre.  A Tork nemzetközi felmérése során a megkérdezettek 53%-a elismerte, a szükségesnél több papírszalvétát használ nyilvános helyeken, például kávézókban, éttermekben. Ugyanakkor a többség úgy nyilatkozott, hogy aggódik a környezetéért.

Több hulladékot termelünk, ha nem nekünk kell fizetni a papírszalvétáért

A felmérés rámutatott, hogy az emberek hajlamosak a szükségesnél több szalvétát használni, ha azért nem kell fizetniük. 10-ből 6 válaszadó elismerte, hogy nyilvános helyeken több szalvétát használ, mint otthon. Jelentős részük nem érzett személyes felelősséget, 10-ből 4-en úgy véltek, hogy a papírhulladék csökkentése elsősorban az étteremtulajdonosok feladata.

 

Tények a Tork új szalvétaadagoló rendszeréről

Az N4 egy olyan rendszer, mely egyszerre csak egy szalvéta elvételét teszi lehetővé a vendégek számára, így az éttermek papírszalvéta-szükségletét negyedével csökkenti. Ennélfogva a szállodák és éttermek csökkenthetik a papírfogyasztásukat és környezettudatosságra ösztönözhetik vendégeiket is.