Négykezes masszázzsal újjászülethet!

Mindannyian vágyunk néha egy olyan helyre, ahol elfelejthetjük a hétköznapok problémáit, ellazulhatunk és feltöltődhetünk testileg-lelkileg. Egy elvarázsolt világba, amelyet a kényeztetés iránti vágyunk hívott életre. A hely neve: Spa. De mit is jelent valójában az elnevezés és hová nyúlnak vissza a gyökerei?  A mozaikszó a Sanus per Aquam – azaz egészség a víz révén – kifejezésből ered és a fürdőzéshez valamint a hozzá kapcsolódó tevékenységekhez kötődik.

 

Egy kis időutazás

 

Ha a fürdőkultúra eredetét kutatjuk, képzeletben egészen a Római Birodalom időszakába kell visszautaznunk. 2000 évvel ezelőtt csupán Rómában mintegy 170 nyilvános fürdőhely találtunk volna, amelyek a tisztálkodás és testedzés mellett szociális célokat szolgáltak. A római polgárok a  tepidarium, caldarium, laconium és frigidarium néven nevezett fürdőhelyiségekben éltek társadalmi és kultúrális  életet.  A 37-39 fokos tepidarium egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és regeneráló fürdő, amely általános feszültségcsökkentő hatással bír és az ott tartózkodás ideje nincs behatárolva.  A caldariumot, azaz forró fürdőt, néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívják. A magas páratartalomban, 42-50 fokban, alaposan megizzadhatunk. Akárcsak a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az optimális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc.  A laconiumban 55-65 fokos hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva intenzíven izzadni kezd. Legfeljebb egy órát lehet a helyiségben tartózkodni.  A frigidariumnak nevezett hideg fürdő revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben való hosszabb tartózkodást követően. Ehhez társulhat még egy hideg zuhany vagy egy csobbanás a hideg vizes merülőmedencébe.

 

Termálfürdők

 

Azokat a fürdőket, ahol a víz hőfoka az emberi test melegét meghaladja, termálfürdőknek nevezzük. A termálfürdők, melyek vizének gyógyhatása bizonyított gyógyfürdőknek minősülnek. Magyarországon közel 1300 termálvíz-forrást tartanak számon, melyek összetevőik, hőmérsékletük révén fejtik ki gyógyító hatásukat. Termálfürdőkben kivételesen gazdag hazánkban a római korban népszerű fürdőkultúra alakult ki. Már ebben az időben felfedezték az ország első természetes biológiailag aktív termáltavát, a Hévízi-tavat. A római birodalom felbomlásával a hazai fürdőkultúránk története hosszú időre megszakadt. A fürdők történetében a következő jelentős korszak a törökök hódításával következett be. Amikor a törökök Anatóliába érkeztek megismerték a bizánci és római fürdőkultúrát. Ezek hagyományait ötvözték a saját tradícióikkal, így született meg a török fürdő, eredeti nevén „Hamam” (szó szerint: meleget árasztó). Az Oszmán Birodalom egész terültén épültek fürdők, a legtöbb természetesen a fővárosban, a legnyugatabbra fekvő pedig Pécsett. Ezen kívül az 1500-as években Budán, Szegeden, Esztergomban, Szolnokon és Egerben építettek a törökök fürdőket, melyek közül csupán az egri és néhány budapesti fürdő maradt fenn épségben.

 

Egynapos fürdőélmény

 

A Spa-k egyrészt korunk fürdőkultúrájának szentélyei, ám a fogalmat ma már tágabb értelemben is használják. Nemcsak a klasszikus értelemben vett fürdőt értik alatta, hanem minden olyan létesítményt, amely különféle szolgáltatásaival a vendégek testi-lelki jólétét fokozza. Kialakítását, berendezését és kínálatát tekintve sokféle Spa létezik – orvosi szolgáltatásokat is nyújtó medical spa, alternatív kezeléseket kínáló holisztikus spa, természeti környezetben található resort spa -, céljaik azonban azonosak, mégpedig a vendégek minél tökéletesebb kényeztetése, egészségük megőrzése, kiegyensúlyozott lelkiállapotuk elérése. A spa élménynek a legszélesebb körben alkalmazott formája, amikor a wellness-szel társítjuk, ami nem más, mint a test, a lélek és a szellem harmóniája, és az ennek köszönhető általános „jó érzés”. Ebbe beletartozhat a relaxáló termálvizes fürdőzés, a szauna, a masszázs, a mozgás (pl jóga, wai tan kung), de a szépségápolás, kozmetikai kezelések és természetesen az egészséges étrend is. A spa & wellness igazi értéke az ellazulás, stresszoldás, ami bizonyítottan segíti megelőzni bizonyos betegségek kialakulását, és hosszútávon az egészséges életmód megteremtését. A Day Spa olyan szépség-, fitness- és wellness programokat kínáló létesítmény, ahol az elérhető kezelések időtartama egy órától egy napig terjed, azaz a Day Spa–látogatást akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Néhány röpke óra alatt kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, felfrissült testtel és lélekkel folytathatjuk teendőinket.

 

Próbáljunk ki az egynapos fürdőélményt egy Danubius Health Spa Resortban: Hévíz, Bük és Sárvár mellett akár Budapesten is „beugorhatunk” egy rövid feltöltődésre a Margitszigeten vagy a Héliában – ahol felkészült személyzet, modern gyógyászati részleg és kellemes hangulat vár bennünket. További tippek: www.danubiushotels.hu

 

 

A Danubius megsoxorozza az élményt

 

A Danubius 40. jubileuma kapcsán került bevezetésre a Health Spa szállodáinkban az új Royal négykezes wellness masszázs, amely egyben a jubileumi wellness csomag részét is képezi. Az egyedülálló kezelés lényege, hogy egyszerre két masszőr, vagyis négy kéz szinkronban végzi a kényeztető, relaxáló egész testmasszázst. A 40 perc alatt a vendéget fejtetőtől egészen a lábujjakig átmasszírozzák: a kezelés fej- és nyak masszázzsal, valamint ezzel egy időben talpmasszázzsal kezdődik. Ezt követi a relaxáló szinkron testmasszázs. Végül a vállöv és a talp együtt, egy időben történő összehangolt masszázsa koronázza meg az igazi spa élményt. A kezelés végén a páratlan masszás összes jótékony hatása érezhető lesz. Kipihentnek, feltöltöttnek és könnyűnek érzi magát az ember!

A Royal Négykezes Masszázs minden Danubius Health Spa Resort szállodában elérhető nemcsak Magyarországon, de Marienbadban és Pöstyénben is.

 

Spa belépők árai:

 

DHSR Sárvár – Napi jegy: 3000 Ft

DHSR Bük – Napi jegy: 3500 Ft

Hotel Lövér – Napi jegy: 1700 Ft /hétköznap, 2000 Ft/hétvége

DHSR Hévíz – Napi jegy: 4500 Ft
DHSR Helia – Napi jegy: 4200 Ft/hétköznap 5300 Ft/hétvége

DHSR Margitsziget – Napi jegy: 4900 Ft/hétköznap 4000 Ft/ szerdánként 5900/hétvége

 

EGYNAPOS SPA PROGRAMOK DHSR Margitsziget

 

„RELAX PURE” – program

• Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint szauna, gőzkabin és aromakabin használata

• Relaxáló aromamasszázs – a 20 percig tartó kezelés lassú, nyugodt finom mozdulatokkal végzett simító jellegű masszázs, melynek elsődleges célja az izmok ellazítása. A kezeléshez illóolaj keveréket (mogyoróolaj alapban, levendula, mandarin, narancsvirág olaj) használunk, mely a bőrön át a szervezetbe jutva tovább fokozza a relaxáló hatást.

• Sóbarlang – 45 perces kezelés a légúti megbetegedések megelőzésére és kezelésére és stresszoldásra.

• Aromafürdő – a különböző növények természetes kivonatait és az illóolajok (rózsafa, narancsvirág, mandarin, levendula) jótékony hatását is felhasználjuk.

• Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

Program ára: 17.000 Ft

 

„WELLNESS MENÜ” – program

• Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint szauna, gőzkabin és aromakabin használata.

• Frissítő de Lux masszázs 50’ – 50 percig tartó, svéd masszázstechnikával végzett, vérkeringést és nyirokáramlást javító, reflexhatásokat kiváltó serkentő masszázs, melyhez speciális keveréket használunk (mogyoróolaj alapban borsmenta, rozmaring, citromolaj)

• Saláta és frissítő ital – minden, ami egészséges és könnyű, azt az uszodában lévő Neptun Bárban szolgáljuk fel Önnek.

• Aromafürdő – a különböző növények természetes kivonatait és az illóolajok (rózsafa, narancsvirág, mandarin, levendula) jótékony hatását is felhasználjuk.

Program ára: 21.000 Ft

 

„EMPORIUM SZÉPSÉGTITKOK” – program

• Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint szauna, gőzkabin és aromakabin használata.

• Clarins arckezelés 60’ az Emporium Hair & Beauty szalonban, kozmetikai kezeléseink közül bőrtípusának megfelelő Clarins arckezelést kínálunk, melyet a kezelés elején a kozmetikusunkkal folytatott konzultáció után választhat ki (mély-hidratáló, mély-tisztító, bőrfiatalító, bőrmegújító, feszesítő vagy nyugtató arckezelés). A növényi kivonatok természetességének és a kéz varázslatos érintésének találkozása – tökéletes összhang a termékek hatékonysága és a szakszerű technika között. A kezelés után nem csak a közérzete lesz kellemesebb, de egy személyre szabott szépségápolási programot is magával vihet.

• Relaxáló aroma masszázs 20’: 20 percig tartó kezelés lassú, nyugodt, finom mozdulatokkal végzett simító jellegű masszázs, melynek elsődleges célja az izmok ellazítása. A kezeléshez illóolaj keveréket (mogyoróolaj alapban levendula, mandarin, narancsvirág) használunk, mely a bőrön át a szervezetbe jutva tovább fokozza relaxáló hatást.

• Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

Program ára: 27.000 Ft

 

 

„KÉNYEZTETŐ PILLANATOK” – program

• Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint szauna, gőzkabin és aromakabin használata

• Aroma fürdő – a különböző növények természetes kivonatainak, az illóolajoknak a hatását használjuk fel.
Vagy
• Kleopátra fürdő – a vízhez kevert méz és tej rendkívül gazdag természetes ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban

• Relaxációs masszázs – a kezelés lassú, nyugodt, finom mozdulatokkal végzett simító jellegű masszázs, elsődleges célja az izmok ellazítása. A kezeléshez illóolaj keveréket (mogyoróolaj alapban levendula, mandarin, narancsvirág olaj) használunk, mely a bőrön át a szervezetbe jutva tovább fokozza a relaxáló hatást.

Vagy
• Fej- és nyakmasszázs – az egész arcon frissítő masszázst végzünk, finom, pumpáló mozdulatok segítségével masszírozzuk végig a homlok, az orr, a szem és a fül körüli részeket. Ezután a tarkó és a nyak következik…

• Infraszauna – erősíti az immunrendszert, méregtelenít és stresszoldásra is kiválóan alkalmas.

• Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

Program ára: 16.500 Ft

 

„AQUA DETOX” – program

• Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint szauna, gőzkabin és aromakabin használata

• Aqua Detox – A kezelés elősegíti a test bioenergia mezőinek helyreállítását, így minden egyes sejt működése javul. Az Aqua Detox olyan frekvenciát bocsát ki, amely gyengéden rezonál az egész testben, Az ionizált víz arra ösztönzi a sejteket, hogy helyreállítsák elektromos egyensúlyukat és így hatékonyabban válasszák ki a salakanyagokat. Az orvosi műszernek minősített berendezés egy lábfürdőhöz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a sós vízzel teli tartályba egy elektróda merül, amely igen alacsony áramerősségű egyenáramot termel. Ennek hatására elektrolízis kezdődik, a salakanyagok pedig talpunk mintegy 2000 pórusán át kidiffundálnak a szervezetből.

• Száraz kefe masszázs – Félkemény sörtéjű kefével, speciális technikával végzett simogató masszázs, mely fokozza a bőr vérkeringését, eltávolítja a bőr legfelső rétegéről az elhalt hámsejteket, így simábbá, elevenebbé válik a bőrfelszín, ezáltal előkészíthető különböző bőrtápláló pakolásokra is. Emellett méregtelenítő kúrák során, cellulitis kezeléskor is kitűnően alkalmazható az anyagcserét élénkítő hatása miatt

• Infraszauna – erősíti az immunrendszert, méregtelenít és a stressz oldására is kiválóan alkalmas.

• Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

Program ára: 17.000 Ft

EGYNAPOS SPA PROGRAMOK, DHSR Helia

„Happy Day ” –program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata
 • Aromamasszázs: az illóolaj keverékkel- melyet vendégeink kívánságának megfelelően állítunk össze- végzett masszázslehetőséget az a feszes izomzat teljes átgyúrására. A következő hatású olajkombinációk közül választhat: nyugtató, izomlazító, élénkítő.
 • Infraszauna: erősíti az immunrendszert, méregtelenítő és stresszoldó hatása jótékony hatással van a szervezetre

Ára: 9 100,- Ft

 

„Manager” – program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata
 • Relaxációs arc- és fejmasszázs: az egész arcon frissítő masszázst végzünk, finom, pumpáló mozdulatokkal masszírozzuk végig a homlok, az orr, a szem és a fül körüli részeket, majd a tarkó és a nyak izomzata következik.
 • Forró-guriga – lazító hátmasszázs: a kezelést két, forró vízzel átitatott összetekert törölközővel végezzük, amellyel a nyakat, a vállakat, a felkart, és a teljes hátat masszírozzuk.
 • Saláta és frissítő ital: egészséges és könnyű ételek széles kínálatával várja Önt a hallban lévő kávéházban salátabárunk.

Ára: 11 100,-Ft

 

„Keleti varázs” – program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata
 • Kleopátra fürdő: a vízhez kevert méz és tej rendkívül gazdag természetes ásványi anyagokban, nyomelemekben, vitaminokban. Ezek hatására feszesebbé, tónusosabbá válik a bőr.
 • Sport Masszázs: svéd technikával végzett serkentő hatású masszázs, amely javítja a vérkeringést és a nyirokáramlást.
 • Gyümölcssaláta: a hallban lévő kávéházban friss gyümölcsökből álló tálat szolgálunk fel kedves vendégeinknek.

Ára: 12 600,- Ft

 

„Kényeztetés felsőfokon”- program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata
 • Aromamasszázs: az illóolaj keverékkel- melyet vendégeink kívánságának megfelelően állítunk össze- végzett masszázslehetőséget az a feszes izomzat teljes átgyúrására. A következő hatású olajkombinációk közül választhat: nyugtató, izomlazító, élénkítő.
 • Fodrászat: frizuraszárítás
 • Manikűr
 • Pedikűr

Ára: 15 700,- Ft

 

„Természetes frissítő” – program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata.
 • Boros pezsgőfürdő: Vörösbort öntünk a kellemes, 34 °C hőmérsékletű meleg, pezsgő vízzel teli fürdőkádba. A kezelés során a buborékok és a vízáramlás gyengéden masszírozzák és ellazítják az izmokat, miközben a bőr felszívja a bor antioxidánsait.
 • De Luxe Masszázs: Az 50 percig tartó, illóolajokkal (borsmenta, citromolaj, rozmaring) kiegészített frissítő masszázs a megújulás valódi élményét nyújtja, hiszen megszünteti a fáradt izmok feszességét, a vér- és nyirokkeringés fokozásával segíti a szervezetben lerakódott salakanyagok kiürülését.
 • Infra szauna: erősíti az immunrendszert, méregtelenítő és stresszoldó hatása jótékony hatással van a szervezetre.

Ára: 16 200,-Ft

 

„Aphrodite” – program

 • Fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, valamint a szauna és gőzkabin használata
 • Aphrodite pakolás: a kezelés szárazkefe masszázzsal kezdődik, mely felkészíti a bőrt a tejszín-méz-narancsolaj pakolás minél teljesebb befogadására. Selymes, puha tapintású bőrt eredményez az egész testen.
 • Forró-guriga – lazító hátmasszázs: a kezelést két, forró vízzel átitatott rollnivá összetekert törölközővel végezzük, amellyel a nyakat, a vállakat, a felkart, és a teljes hátat masszírozzuk.
 • Relaxációs arc- és fejmasszázs: az egész arcon frissítő masszázst végzünk, finom, pumpáló mozdulatokkal masszírozzuk végig a homlok, az orr, a szem és a fül körüli részeket, majd a tarkó és a nyak izomzata következik.
 • Saláta és frissítő ital: egészséges és könnyű ételek széles kínálatával várja Önt a hallban lévő salátabárunk.

Ára: 16 200,-Ft

 

 

EGYNAPOS SPA PROGRAMOK DHSR HÉVÍZ

 

“RELAX” – program

• Egésznapos élményfürdő, uszoda, pezsgőfürdő, termálmedence, fitness terem, szauna, gőzfürdő, bioszauna használata

• Relaxáló aromamasszázs – A 20 percig tartó kezelés lassú,nyugodt finom mozdulatokkal végzett simító jellegű masszázs,melynek elsődleges célja az izmok ellazítása. A kezeléshez olyan aromaolajat használunk (ilang-langilang, vanília, levendula, mandarin, narancsvirág olaj), mely a bőrön át a szervezetbe jutva tovább fokozza a relaxáló hatást.

• Aromafürdő hidromasszázzsal és színterápiával – A kellemesen örvénylő, gyengéden maszírozó fürdővízhez különböző hatású aromaolajat adunk. (borsmenta-rozmaring, levendula-mandarin, rózsafa-klementin illóolajok)

• Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

A program ára: 12.500.-Ft

 

“WELLNESS” – program

• Egésznapos élményfürdő, uszoda, pezsgőfürdő, termálmedence, fitness terem, szauna, gőzfürdő, bioszauna használata

•  Frissítő aromamasszázs – A 40 percig tartó svéd masszázstechnikával végzett kezelés fokozza a vérkeringést, serkenti az izmok és a szövetek vérellátását. Borsmenta, rozmaring és citromolaj keveréket használunk, amely újratölti a testet energiával.

•  Aromafürdő hidromasszázzsal és fényterápiával –  A kellemesen örvénylő, gyengéden maszírozó fürdővízhez különböző hatású aromaolajat adunk. (borsmenta-rozmaring, levendula-mandarin, rózsafa-klementin)

•  Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

A program ára: 15.500.-Ft

 

“SZÉPSÉG” – program

• Egésznapos élményfürdő, uszoda, pezsgőfürdő, termálmedence, fitness terem, szauna, gőzfürdő, bioszauna használata

•  Hévizi iszap-maszk kezelés (letisztítás, tonizálás, arcradír, arc-dekoltázsmasszázs hatóanyagos ampullával, speciális hévizi iszap maszk, nappali bőrápolás) – A hévizi iszap magas huminsav tartalmának köszönhetően intenzíven regenerálja a bőrt, helyreállítja a sejtmembrán szerkezetét, megköti a szabadgyököket, visszaadja bőre ragyogását.

•  Relaxáló aromamasszázs – A 20 percig tartó kezelés lassú,nyugodt finom mozdulatokkal végzett simító jellegű masszázs, melynek elsődleges célja az izmok ellazítása. A kezeléshez olyan aromaolajat használunk (ilang-ilangilang, vanília, levendula, mandarin, narancsvirág olaj), mely a bőrön át a szervezetbe jutva tovább fokozza a relaxáló hatást

•  Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

A program ára: 16.500.-Ft

 

“KÉNYEZTETŐ” – program

• Egésznapos élményfürdő, uszoda, pezsgőfürdő, termálmedence, fitness terem, szauna, gőzfürdő, bioszauna használata

•  Kleopatra fürdő hidromasszázzsal és fényterápiával – A kellemesen örvénylő, gyengéden maszírozó fürdővízhez tejet, mézet és aromaolajat adagolunk. Kleopatra, a szépséges egyiptomi királynő is ezzel a fürdővel varázsolta puhává, üdévé bőrét.

•  Relaxációs arc-és fejmasszázs – a masszázs gyengéd, lassú mozdulatokkal történik az arcon és a fejen

•  Lehetőség saláta és frissítő ital rendelésére

A program ára: 12.500.-Ft