Mi az a Day Spa? Egy napos kényeztetés!

Anyukám tavaly nyáron három hétig vigyázott az unokákra. Természetesen az én fiaim a világ legjobb és legokosabb gyermekei, de látva anyukám a 21. nap után, azonnal Day Spa-zni vittem, hogy megköszönjem a fáradozásait. Egy nap alatt kicserélve, kipihenve tért haza otthonába. Remélem, az idén is vállal egy-két napot a nagyi…

dayspa3

A Day Spa olyan szépség-, fitness- és wellness programokat kínál, amelyek időtartama egy órától egy napig terjed, azaz a Day Spa–látogatást akár napközben is beiktathatjuk programunkba. Előre összeállított csomagokból is választhatunk vagy kedvünkre válogathatunk a rendelkezésre álló kezelésekből a helyszínen.  Ha csak néhány óránk van, a fitness terem, uszoda, termálmedence, pezsgőfürdő, szauna, gőzkabin és aromakabin használata mellé érdemes egy kellemes aromafürdőt és lassú, nyugodt finom mozdulatokkal végzett simító jellegű relaxáló aromamasszázst beiktatni. Az illóolajak az idegrendszerre is nyugtató hatást gyakorolnak.  A sóbarlang tiszta levegője és lágy fényei szintén segítenek magunk mögött hagyni a hétköznapok gondjait (Relax pure program). A megterhelt szervezet méregtelenítése energiákat szabadít fel: kombináljuk a szervezet bioenergetikai egyensúlyát helyreállító, elektrolízisen alapuló Aqua detox kezelést infraszaunával, majd pihenjünk a masszőr kezei alatt (Aqua Detox program). Ki ne szeretne egy olyan „Wellness menüt”, ami a medencék, szaunák és fitness terem használata mellett, 50-50 perces Deluxe svéd- és nyirokmasszázst valamint aromafürdőt, salátát és frissítőt kínál? Számítógép előtt rendszeresen görnyedezőknek megváltás a forró vízzel átitatott, összetekert törölközőkkel végzett, lazító forró guriga hátmasszázst és relaxáló arc- és fejmasszázst kínáló Manager-program. A szépülni vágyóknak a tejes-mézes Kleopátra fürdő vagy a tejszínes-mézes-narancsolajos Afrodité pakolás a tesre szabott választás. A kalóriák és a frizuránk miatt sem kell aggódni – a Day Spa könnyű falatokat, salátabárt kínál és a nap zárása képen beugorhatunk a fodrászatba.  Néhány röpke óra alatt kisimulnak az idegeink, feltöltődnek energiaraktáraink, ha kipróbáljuk az egynapos fürdőélményt egy Danubius Health Spa Resortban: Hévíz, Bük és Sárvár mellett Budapesten is „beugorhatunk” egy rövid feltöltődésre a Margitszigetre vagy a Héliába – ahol felkészült személyzet, modern gyógyászati részleg és kellemes hangulat vár bennünket. A DaySpa csomagok árai 9100 Ft-tól 21000 Ft-ig terjednek.

dayspa2

Weisz Fanni, a Danubius háziasszonya, ha csak teheti, átengedi magát a bársonyos gyógyvizeknek és egy-egy pihentető wellness-kezelésnek. Egyik kedvence a bambusz masszázs, melynek során a szervezetben áramló energia, a csi befolyásolása, az életenergia áramlását gátló akadályok leküzdése, az energiaháztartás harmonizálása a fő cél. Az emberi testben lejátszódó összes folyamat a csi megnyilvánulása, a testet a jin és a jang poláris erői tartják életben. Az egészség a harmónia és az egyensúly függvénye. A kínai gyógyászat szerint a csi az energiapályákon (meridiánokon) keresztül oszlik szét a testben, és szabályozza a különböző életfolyamatokat. A betegségek energiablokádok létrejötte miatt alakulnak ki. Ha túl sok vagy túl kevés energia van egy testrészben, az érintett terület betegségéhez vezet, és az egész testet terheli.

dayspamasszir

A bambusz masszázs a blokádok oldása által a reflexzónák és a reflexpontok gyengéd ingerlésével oda irányítja az energiát, ahol éppen szükség van rá. A bambusz finom görgése, lágy simítása a sejtek aktiválásával a szöveteket élővé varázsolja, felgyorsítja az anyagcserét, erősíti az immunrendszert. A bambusz részt vesz a méregtelenítés folyamatában. Igazi kényeztetés, remek izomtónus fokozó nemcsak felületi, hanem mélyen fekvő izmokat is megdolgozó masszázs.

dayspareggeli

(Fotó: Danubius Hotels)