Focistákkal Milánóban szept25

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Focistákkal Milánóban

Ha igazi futball őrült lennék, akkor meg sem tudnám írni ezt a cikket. Mert akkor kaptam volna az első szívinfarktusom, amikor Milánóban az AC Milan stadionjának azon kapujában álltam ahol csak a focisták érkeznek meg a meccsre. Na, de ne rohanjunk ennyire előre. Szóval, éppen egy ezoterikával mélyebben foglalkozó barátnőmnél kávéztam pár hete, amikor elmélázva a körülöttem lévő kövérkés angyalszobrokon, hallgatva az univerzum jeleinek fejtegetését, magamban azon tűnődtem, igen, jól jönne megfáradt lelkemnek egy kellemes utazás, majd abban a pillanatban a telefonom bizsergető  berregésére lettem figyelmes. Mondhatnám az Univerzum DHL-es gyorsasággal teljesítette a kívánságom, mert ott a kávém még alig kortyolván,  megkaptam a meghívásom Milánóba.

Nem jártam még a divat európai fellegvárában, de izgatottan vártam a kalandot. Itthon még esett, de Milánóban csodás napos idő fogadott. Az Amway meghívására több ország újságírói gyűltek össze, hogy megnézzék, mitől fociznak olyan jól az AC Milan játékosai.

fotó(23)

Első nap a stadionban jártunk, ahol megnézhettük, hogy ott bizony a fű is zöldebb és a játékosokat római istenek módjára imádják.

NUTRILITE & MILAN LAB

Öltözőjükben is járhattunk, sajnos éppen nem volt egy focista sem a zuhanyzóban, de mezeiket megcsodálhattuk és megtapogathattuk. Talán itt halt volna meg a boldogságtól az igazi focirajongó másodjára. Én inkább jól megnéztem a Nutrilite kapszulákat, mert ha ennek a táplálékkiegészítőnek is része van a csodás eredményekben, melyeket a labdarúgóknak hétről hétre teljesíteniük kell, akkor nekem is meg kell ismernem, hiszen két fiam van, telve energiával és nekem is szükségem van némi vitaminra és ásványi anyagra az örökös diétának köszönhetően.

fotó(22)

Egy kellemes vacsora után, mely olasz módra éjfélig tartott, megtudhattuk, hogy másnap meglátogatjuk az olasz foci istenek titkos sport centrumát, ahová földi halandó nem nagyon teheti be a lábát. Milanello Sport Centrum Milánótól húsz kilométerre fekszik, megbújva egy fenyőerdőben, távol a kíváncsi focidrukkerektől. Azért annyira nem titkos, mert a fanatikus drukkerek ott tanyáznak a bejáratnál, remélve, hogy megpillanthatják valamelyik aranylábú kedvencüket. Nekünk is nagyon örültek, buszunkat nagy ovációval fogadták.

AC Milan Milanello

A sportcentrum több épületből áll. A focistáknak ez a munkahelye, mert minden nap itt edzenek reggeltől estig. A napjukat egy orvosi teszttel kezdik. Mint megtudtuk, ez egy igazi világszenzáció, mivel a Milanlab-nak nevezett intézményben a sportolókat több tudományosan felállított teszt alapján értékelik. Minden nap. Az eredményt az orvosok a legjobb focisták adataihoz mérik és az a cél, hogy a fiatal tehetségek elérjék a sztárok eredményeit.

AC Milan

A focisták ezután edzőteremben dolgoznak tovább, majd trénerek közreműködésével edzenek. Természetesen nem maradhat el az étkezés sem, külön séf gondoskodik az egészséges táplálékról, ami kulcsfontosságú a jó eredmények eléréséhez. Az orvosoktól megtudtuk, hogy a vitaminok, ásványok a focisták számára is legalább annyira fontosak, mint az átlag emberek számára. Ha nem esznek elegendő friss gyümölcsöt, akkor a Nutrilite táplálékkiegészítőjét szedik kúraszerűen. És jól teszik, mert az Amway gondosan válogatott gyümölcsökből  és zöldségekből nyert vitaminjai a legjobb minőségű táplálékkiegészítők. Mi is kóstolhattunk a finom és egészséges ételekből. Még recepteket is kaptunk.

sport AC Milan test

A nap számunkra nem ért véget azzal, hogy megnézhettük ezt a különleges sportlétesítményt. A Milan trénerei tesztelték  az erőnlétünk. Sajnos nem készültem fel, így nem vittem sport ruhát, de a Milan játékosainál mindig van egy plusz sport felszerelés, így kaptam focista szerkót, amit a többi kollegina nagyon irígyelt.  Bevallom, úgy éreztem magam, mint a gimiben, amikor bejöttek  tesi órára a jó pasik, szemlézni a lányokat. Szóval az olaszok tudnak udvarolni…

A Milan játékosai érdeklődve néztek be a tesztpavilonba,  milyen eredménnyel sprintelnek az újságírónők. Ez igazi doppingszerként hatott jó pár kolléganőre, így bizonyára életük legjobb eredményét futották, velem együtt. Bár úgy éreztem, hogy itt halok meg szívinfarktusban, mégis koncentráltam a sikkes futásra. Három napig volt izomlázam olyan helyeken, ahol nem is sejtettem, hogy van izom. Később a Milanlab orvosaival is találkozhattunk, akik egy korábban kitöltött teszt alapján, – mely az életmódunkkal, táplálkozással, sportolással kapcsolatos szokásainkról szólt, – hasznos egészségügyi tanácsokkal láttak el minket. Nekem több halfogyasztást javasoltak, de ha nem tudom a heti háromszori keszeg evést megoldani, akkor a Nutrilite kapszuláiból, az omega 3 zsírsavat kell majd szednem. Ami megnyugtató, hogy megdicsértek a rendszeres sport miatt és hangos örömujjongással fogadták, hogy nap mint nap reggelizek (áálítólag én voltam az egyetelne újságíró) annyit mondtak, hogy “csak így tovább Ms Palaszti”. Hát én is ezt üzenem az AC Milan focistáinak és orvosainak!

NUTRILITE & MILAN LAB