Te is ételérzékeny vagy? okt16

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Te is ételérzékeny vagy?

Felkérést kaptam a YorkTest-től, hogy teszteljem magamat, ételérzékeny vagyok-e. Már régóta sejtem, hogy vannak ételek, amiket kerülnöm kellene, de biztosat nem tudtam, így éppen jókor jött a felkérés.  Az egész teszt egy kis dobozban található. Nem vagyok technikai zseni, így kicsit féltem, hogy mennyire lesz bonyolult az otthoni tesztelés megfelelő szakemberek, azaz orvos és nővér nélkül. De kellemesen csalódtam, mert a dobozban egy nagyon jól összerakott használati utasítás található, ami alapján nem lehet elrontani a tesztelést. O, és még tollat is mellékeltek, amivel a címzést megírhattam és a vérmintámra is ráírhattam a nevemet és a dátumot. Két kis lándzsa tű van benne, ha valaki elrontaná az egyiket (én megtettem), akkor ott a másik, amivel kis lyukat ütünk az ujjunkon, ahonnan a vér kiszökken és könnyen begyűjthetővé válik.  És készen is vagyunk! Mehet a postára a doboz vissza!

fooddrinkscan_doboz_tartalma-1

Ahhoz, hogy belevágjunk ebbe a kalandba, tudnunk kell mi az ételérzékenység?

 5-a-day

Ételintoleranciáról beszélünk, amikor szervezetünk a táplálékot nem megfelelően bontja le és/vagy a bélfal struktúrájának a károsodása miatt az emésztés során nagyobb molekula komplexek szívódnak fel, kerülnek a véráramba. A szervezet immunrendszere ezeket antigénnek tekinti, ellenük ellenanyagot termel, mely ellenanyagok összekapcsolódva az idegen molekula komplexekkel a vérárammal az emberi test bármely részére eljutnak. Ott közvetlenül vagy közvetetten helyi és általános reakciókat kiváltva károsodásokat okozhatnak. Amennyiben hosszabb időn keresztül, ismételten bekerülnek a szervezetbe ezek a vegyület komplexek, elváltozások alakulnak ki a szervezetben, sokféle tünetet okozva.

 

Az ételintolerancia jellemzői

 

 • Reakció az étkezést követően akár 72 órán túl is jelentkezhet
 • A betegek általában egyszerre 4-6 összetevőre is érzékenyek (A YorkTest Laboratórium tapasztalatai szerint.)
 • Bármelyik szerv érintett lehet
 • Nehezen deríthető ki az ok öndiagnózissal
 • A tünetek megszűnnek, ha nem fogyasztjuk az adott élelmiszert

 

Tünetek

 

 • Puffadás
 • Hasmenés és/vagy szorulás
 • Fejfájás, migrén
 • Ízületi fájdalom
 • Viszkető bőr és ekcéma
 • Pattanások
 • Fáradtság, kimerültség
 • Levertség, akár depresszió, alvászavar
 • És még számtalan tünet az egyéni érzékenységnek megfelelően

Én ezeket a tüneteket mind produkáltam, így nagyon jó időben jött a felkérés.  Egy hétvégi délelőttön kibontottam a dobozt és az útmutató segítségével szépen megszúrtam az ujjamat (nem fájt) és a vért rátettem a kis pálcikára, majd bedobozoltam és ráírtam a nevemet az üvegcsére és a borítékra is, amit bekészítettek nekem. Postára vittem, feladtam és kíváncsian  vártam az eredményt. Meg is érkezett és kiderült, hogy 4 féle ételösszetevőre is érzékeny vagyok. Kerülnöm kell a tehéntejet, a lisztet, glutént és az élesztő. Isten veled fánk, lángos és sok finom eddig imádott étel. De amiért nem keseredtem el, hogy nagyon jó tippeket kaptam, milyen ételeket fogyaszthatok és hogyan kezdjek neki az új életemnek. Mivel elég sok embert érint ez a gond, örülök, hogy egy ilyen jó megoldással tudnak nekünk segíteni a szakemberek.

 

eszik-a-no

A legegyszerűbb módja annak, hogy kiderítsük ételérzékenységünk okát és egyben megoldást találjunk étrendünk optimalizálására!

 

Food&DrinkScan és YorkTest Lite – teljes körű szolgáltatás

 

YorkTest Lite

 

A YorkTest Lite olyan kényelmesen és önállóan elvégezhető ételintolerancia teszt, amellyel könnyen kiderítheted, mely hétköznapi, gyakran fogyasztott élelmiszer összetevőre vagy érzékeny. A YorkTest Lite teszt 50 élelmiszerre, illetve csoportra vizsgálja meg az IgG* reakciót. Válaszd a YorkTest Lite terméket, ha szeretnél választ kapni a meglévő tüneteidre, és az eredmény segítségével optimalizálhatod diétádat.

 

* Az IgG egy ellenanyag, amelyet az immunrendszerünk a szervezetbe – akár táplálkozás útján – bejutott testidegen anyag hatására termel.

 

Food&DrinkScan

Meglévő kellemetlen tüneteidet lehet, hogy az ételintolerancia okozza! Erről egyszerűen meggyőződhetsz a Food&DrinkScan kényelmesen és önállóan elvégezhető ételintolerancia teszt segítségével, amely hétköznapi, gyakran fogyasztott élelmiszer összetevőn kívül egyedülállóan többféle alkoholos italra is megvizsgálja az IgG* reakciót. A Food&DrinkScan 158 összetevőre vizsgál. Válassza a Food&DrinkScant, ha teljes képet szeretnél kapni és az eredmény segítségével kialakíthatod a neked megfelelő diétát.

* Az IgG egy ellenanyag, amelyet az immunrendszerünk a szervezetbe – akár táplálkozás útján – bejutott testidegen anyag hatására termel.

 itt tudod megrendelni

 

A teszt előnyei

 • Egyszerű, kényelmes és fájdalommentes használat
 • Az eredményt több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkező laboratórium állítja ki
 • Digitálisan továbbított, pontos, könnyen értelmezhető eredmény
 • Pénzvisszafizetési-garancia, amennyiben a laboratórium nem talál reakciót
 • A készletet házhoz szállítjuk vagy az általad kijelölt csomagátvételi pontra juttatjuk el
 • Nincsen sorban állás, rendelőintézetbe járás, és nem kell szakemberrel levetetnie a vért
 • Ingyenesen, postán küldheted vissza vérmintádat
 • Az eredmény egy csakis rád jellemző „étel ujjlenyomat” lesz, amelynek alapján egyszerűen kialakítható a kiegyensúlyozott táplálkozás
 • A teszteredményt a laborba érkezést követő 7 munkanapon belül küldjük el neked digitálisan
 • Részletes Táplálkozási útmutatót és 12 hetes Étkezési naplót is mellékelünk az eredmény mellé
 • Felteheted kérdéseidet Táplálkozási tanácsadónknak, aki segíteni fog abban, hogy speciális diétája sikeres legyen. (A program a tanácsadás díját nem tartalmazza, ennek módjáról és díjazásáról az eredmény levélben feltüntetett dietetikusunk küld neked ismertetőt.)
 • A YorkTest tapasztalatai szerint 4-ből 3 embernek tudnak segíteni ételérzékenysége kezelésében

veg-in-a-heart

 

 

Fontos tudnivalók a teszt elvégzése előtt

A vérében lévő megemelkedett élet-specifikus IgG antitestek azt jelzik, hogy bizonyos ételre, ételekre IgG antitest reakció lépett fel. Ha már eldöntötte, hogy bizonyos ételt, ételeket kizár az étrendjéből, akkor lehet, hogy nem fognak a „Reagált” összetevők között szerepelni az eredményében. Amennyiben ismeri azokat az ételeket, amelyektől rosszul van, ne kezdje el újra fogyasztani azokat; nem akarjuk arra bíztatni, hogy egyen abból az ételből, ételekből, amelyek problémát okoztak Önnél.

 

A YorkTest tesztek nem jelzik, ha Ön lisztérzékeny, IgE-vel összefüggő allergiája vagy enzimhiánya van – például laktóz- vagy alkoholintolerancia lép fel Önnél -, hisztamin érzékeny, esetleg más vegyi anyag, mint szulfitok (kénessav), tanninok (csersavak) vagy a tyramine okoz Önnél reakciót. A tesztek csak azoknak ajánlottak, akiknek étellel és itallal összefüggő intolerancia tünetei vannak.

 

Hogyan kell a tesztet használni? – Videós segítség

 

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=LQdrqevZXDQ