5 tuti tipp a fogyáshoz

Bár az ősz nem a diéta szezonja, az idei trendeket elnézve, szükségünk lesz a darázsderékra. Mivel ezt a boltban nem tudjuk megvenni, csak a megfelelő életmód váltással érhető el és tartható hosszútávon az ideális alkat. Összegyűjtöttünk 5 tippet, ami már nem titok, de tulajdonképpen nem sok embernek sikerül betartania. Ha Neked igen, akkor garantált az álom testsúly!

1)   REGGELIZ!

image1

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért soha ne hagyd ki. Nem csak azért fontos, hogy a sejtjeid ne éhezzenek, hanem az anyagcserédet is beindítja. Reggelire válassz rostban és vitaminban gazdag ételeket, amik könnyen beindítják a napodat. Például friss gyümölcsöket, zöldségeket, zabkását, vagy superfoodokat ilyen például a chia mag. Tehát a királyi reggeli nem a mennyiségre, hanem a minőségre értendő manapság.

 

2)   IGYÁL ZÖLD TEÁT!

image2

A reggelid mellé fogyassz zöld teát! A legerősebb “fogyasztó tea”, mivel gyorsítja az anyagcserédet és magas teofillin tartalma miatt a zsírégetés is beindul, ezért reggelire a legoptimálisabb tea. Stresszoldó és rákmegelőző
hatása is van. Napközben is inkább ezt kortyolgasd a cukros üdítők helyett.

 

 

3)   IGYÁL VIZET!

image3

A folyadékbevitel nem csak a szervezetünk hidratálása miatt fontos, hanem az anyagcsere elengedhetetlen kelléke. A ráncok megelőzésében is nagy szerepe van. Napi 3 liter víz lenne a felnőtteknek a megfelelő mennyiség. Ha már szomjas vagy, akkor ez a kiszáradás első jele, így sokkal több vízre van szükséged, mint gondolnád. Nyugodtan igyál sokat!

 

 

4)   MOZOGJ!

image4

Elkezdeni nehéz és inkább találunk kifogást, hogy miért nincs időnk, pénzünk, lehetőségünk a sportolásra. Pedig a mindennapjaidba könnyen be tudsz csempészni pár perc mozgást, például futást vagy erősítést vagy akár az irodában egy kis plankingot az asztalod mellett. A mozgás elengedhetetlen a fogyásod sikerességéhez, ezért találd meg kedvenc mozgásformádat.

 

5)   ÓVATOSAN AZ ALKOHOLLAL!

image5

Többet árt, mint használ. Különösen a cukros koktélokkal vigyázz, nagyon fincsik, de jobban hizlalnak, mint azt gondolnád. Helyettük inkább válassz könnyű borokat, melyeknek még fiatalító hatásuk is van.