VinCE Budapest, a kihagyhatatlan

A VinCE Magazin, az ország piacvezető bormagazinja minden év márciusában rendezi meg Wine Show-ját, amely kiemelkedik a sétáló kóstolók sorából egyrészt professzionális szervezése, másrészt a nemzetközi sztárelőadókat és borokat felvonultató mesterkurzusai miatt. Most 5 pontban összeszedjük a legfontosabb érveket, és részletezünk néhány izgalmas mesterkurzust is.

 

GTY_women_drinking_lpl_131016_16x9_992

Egy belépővel 1000 bor válogatott kiállítóktól

A VinCE Budapest 2010-es indulásakor az első olyan hazai rendezvény volt, ahol egy belépővel az összes kiállító bora kóstolható volt, és plusz mesterkurzusjegy megváltásával pedig a borvilág sztárjainak borait, ikonpincészetek legjobbjait is kóstolhatták. A VinCE koncepciója változatlan, ma is egy napijegy elég, hogy Szekszárdtól Tokajig, Mátrától Villányig kóstolhassunk a több mint 1000 bort felvonultató borkiállításon. A napi belépők az előző években már elővételben elfogytak, ezért most is erősen ajánlott az előzetes jegyvásárlás a rendezvény honlapján.

 

unspecified

Csak a legjobbaktól kóstolhat!

A VinCE Budapest Wine Show-n – szemben a legtöbb egyéb boreseménnyel – nem állíthat ki bármelyik borászat, a részvétel előfeltétele ugyanis a VinCE Magazin vaktesztjén szerzett legalább négycsillagos eredmény. Vannak pincészetek, amelyek évről évre hiába jelentkeznek, hiába fizetnék meg a kiállítói díjat, jelentkezésüket minőségi okokból visszautasítjuk. Felelősségünk ugyanis óriási: a meghívott nemzetközi szakértőknek csak olyan borokat szeretnénk bemutatni, amelyekre büszke lehet Magyarország!

vince5

 

Miguel A. Torres, Roederer, Taittinger és sokan mások

A napijegyek úgynevezett mesterkurzusjegyekkel bővíthetők, ezek ára 3000–10 000 Ft között mozog, de egy biztos: mindegyik bőven megéri az árát! A pénteki szakmai napon mindjárt egy mesés „Grandiózus kóstolóval” indul a program, amelyen a csúcsborokat nemcsak normál, hanem magnumpalackból is kóstolhatják a vendégek! Szombaton a patinás champagne-ház, a Roederer indíta napot, amelyet a spanyolok sztárborásza, a 76 éves ikon, Miguel A. Torres zár. A vasárnap reggel sem lenne teljes champagne nélkül, ekkor maga Clovis Taittinger, a Champagne Taittinger örököse mutatja be páratlan finomságú pezsgőit.

 

vince6

Szakmabelieknek maga a paradicsom!

Ön netán sommelier, chef, blogger vagy tervezi, hogy beindítsa élete borbárját? A VinCE Budapest szakmabelieknek tökéletes választás, elsősorban a professzionális környezet és a válogatott minőségű borok miatt, de ezek mellett a szakmai napra 50%-os szakmai kedvezmény is igényelhető március 10-ig bezárólag, a kedvezmény igényléséhez kérjük, írja meg nevét, pozícióját és munkahelyét az info@vincemagazin.hu címre. A már képzett borértők számára bőven kínálunk mesterkurzusokat, amilyen első nap a bikavér-házasítás Elizabeth Gabay MW vezetésében, az amforában érlelt grúz, horvát, olasz és magyar borok kóstolója, vagy a kihalófélben lévő fajták kóstolója a Wine Mosaic társulástól.

vince

Pompás környezet, minden egy helyen

A VinCE Budapest helyszíne a kezdetek óta az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest, amelynek tágas rendezvényközpontja kényelmes és elegáns helyszínt biztosít a kivételes borokhoz. A hotel a VinCE vendégeinek kedvezményes áron biztosít szállást, a kedvezményhez írjon nekünk az info@vincemagazin.hu címre. A rendezvényen belépéskor karszalagot kap a vendég, amellyel a rendezvény tetszés szerint elhagyható, és később a karszalaggal újra felkereshető. De minek is menne el? A VinCE Budapesten válogatott gasztrokiállítók is kínálják gourmet-termékeiket, így éhségét is csillapíthatja, méghozzá a borokhoz illő minőségi falatokkal.