Világszínvonalú revü magyar táncosokkal

 

„A budapesti Villa Negra Productions a maga műfajában világszínvonalú revüt állított színpadra…” – írta a szlovákiai Új Szó a 5 Doors Show pozsonyi premierje után októberben.

tánc mindennapi

A látványos magyar produkció végre a határon innen is bemutatkozik, az ősbemutató a nyíregyházi Váci Mihály Városi Művelődési Központban lesz. Az eddig még csak Las Vegas-i színpadokon látott LED-technikával kombinált tánc-show lesz a 2 milliárd forintból frissen felújított kultúrpalota nyitóprodukciója.

tánc

A revü, amelyet eddig mindenhol állva ünnepelt a közönség, egy fergeteges stílusorgia. Ritmusvilágok találkozása, ahol a jazz, a hip-hop, a break, az ír sztepp és a show-néptánc ad egymásnak randevút, 14 válogatott táncos előadásában, világszínvonalú LED-technológia alkalmazásával. A táncosokra a 21-22 szám alatt 120 kosztüm kerül úgy, hogy nem egyszer alig fél percük van az átöltözésre. Takács Péter, a társulat egyik vezető táncosa annak ellenére izgul a pénteki bemutató miatt, hogy a külföldi turnét 4-5 hónapos kemény próbafolyamat előzte meg, azóta pedig számos helyen léptek fel vele. “Nyíregyházán sok a jó táncos, így értő közönségre számíthatunk. Az biztos, hogy az épülethez méltó lesz a nyitóprodukció, és bízunk abban, hogy lesz folytatás, és máshol is bemutatjuk a show-t Magyarországon” – nyilatkozta Takács Péter, aki párjával, a szintén nyíregyházi Majoros Angélával az Everdanceből igazolt a 5DOORS tánckarához, amelyben egykori Experidance tagok is szerepelnek.

 

Váci Mihály Városi Művelődési Központ, Nyíregyháza
2015. január 16., 19 óra