Torták, sütik hétvégéje

A hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléje, a II. Sütemény és Tortafesztivál kiváló alkalom a borongós novemberi hétvégén egy kis kényeztetésre.

999065_558164247573305_2119456522_n (1)

A kiállításon és vásáron a desszertkultúra új irányaiba kóstolhatunk bele, megízlelhetjük a nemzetközi trendek hazai képviselőinek legújabb süteményeit, tortáit és egyéb desszertjeit. Az átformált klasszikus receptek mellett a világ más részein sikeressé vált és itthon talán kevésbé ismert édességeket is megtalálja a látogató.

cukraszfődíjtóthanita

A fesztiválon a megszokott alapanyagokból készült sütemények mellett az egészségesebb étrendet követők, vagy a különféle étel intoleranciával élők is találhatnak maguknak finomságokat, ugyanis cukor-, glutén- és, laktózmentes valamint bio alapanyagokból készült édességek is szerepelnek a fesztiválra meghívott mesterek és manufaktúrák kínálatában.

 

A gasztrobloggerek és cukrászok workshopjai és előadásai alkalmat teremtenek sok praktika megismerésére és megtanulására, de bepillantást nyerhetünk néhány nemzetközi édesség elkészítésének kulisszatitkaiba is. A fesztivál két napja alatt a gyerekeket folyamatosan ingyenes programok várják. Részletes program a fesztivál weboldalán olvasható.

 

Ha pedig már csak a szemünk kívánja, akkor érdemes a cirkusz témára készült süteménykülönlegességekből rendezett kiállítást megcsodálni. A SütniCake Torta Design versenyre negyven nevezés érkezett. A pályázók közül többen már az első megmérettetésen is részt vettek, a tavalyi pályázat két fődíjasa idén is indul a versenyen. De több új nevezés is érkezett itthonról és külföldről is

IMG_5514

A zsűri tagjai: Kolonics Zoltán, kreatív cukrász; Lengyel József, mestercukrász (Torta és Karamell); Bakcsy Árpád, gasztro fotós; Karsai Dina, enteriőrtervező (Designologist); Novák Kriszta, igazgató (SütniCake).

A zsűri által kiválasztott pályaműveket a fesztivál ideje alatt rendezett kiállításon lehet majd megnézni.

 

Az idei SütniCake Torta Design verseny fődíjasai:

Cukrász kategória fődíjasa: Tóth Anita varázslatos cirkusz tortájahobbifődíjföldesianita

Amatőr kategória fődíjasa: Földesi Katalin torta a porondon tortája

 

Cukrász kategória II. helyezett: Agócs Norbert Burny’s circus tortája

Cukrász kategória III. helyezett: Szalaba Krisztina afro cirkusz tortája

 

Amatőr kategória II. helyezett: Farkas Martin Freek show tortája

Amatőr kategória III. helyezett: Reichert Mira Szenzációs vizicirkusz tortája

 

Díjak:

Fődíj: A profi és hobbi cukrász kategóriában a SütniCake formatervezett díja és egy-egy 50.000 Ft értékű ajándékutalvány, a Hegyvidék Bevásárlóközpont jóvoltából.

Különdíjak: 100.000 Ft értékben.
A 2. és 3. helyezettnek a Sütnicake Oklevele, valamint, az esemény partnerei és támogatói által felajánlott különdíjak.
Nyitva: szombat: 10.00 – 20.00 óráig, vasárnap: 10.00 – 19.00 óráig.

További információ:

http://www.sutnicake.hu/