Rekord a magyar mozikban!

Számomra is történelmi pillanat volt, amikor a moziban kis családommal izgatottan vártuk, hogy felcsendüljön az ismert messzi messzi galaxis hívózenéje. Imádtuk a filmet. A tini fiam mondta,  hogy minden filmkockát magába akart szívni, hogy emlékezzen rá. Nálam más volt a helyzet én is tini lány voltam, amikor a Csillagok háborúja a hazai mozikba is elért harminc éve. Természetesen két tábor alakult ki a a lányok között a film megnézése után, az egyik Luke Skywalkerbe volt szerelmes, a másik Han Soloba. Ezt most elmeséltem a kisebb fiamnak, aki megdöbbenve, megkérdezte, hogy akkor most nekem Luke lehetne az apám? Nagyon epikus kérdés volt ez? Szinte már a filmbe való. Nem tudtam, hogy ekkora rajongó vagyok, de amikor kiderült, jön a folytatás, valami szikra lobbant fel bennem. A régi emlékek, a katartikus mozi élmény, a jó és a rossz harca, hogy mindig van remény, még akkor is ha nincs. Szóval vártam a filmet, majd lemondtam az egészről, hallván, hogy az összes jegy már neten elkelt. De az Erő velem volt egy december eleji napon, valamilyen hívószó, talán Obi van Kenobi, a Mammut mozipénztárához küldött. Gondoltam, megérdeklődöm, hogy tavasszal esetleg meg tudjuk nézni a filmet, addigra talán lesz jegy. De a pénztáros srác rám nézett és azt mondta: “Ezt a megérzést, hölgyem. Most nyitottuk ki a pénztárakat és újra lehet venni jegyet a filmre.” Szinte hihetetlen, de december 18-ára a bemutató napjára választottam négy jegyet a legjobb helyre, hiszen üres volt a moziterem akkor még. Ha van Jedi erő, (és miért ne lenne) akkor engem megtalált azon a napon. Nagyon boldog voltam és alig bírtam ki, hogy ne kotyogjam ki a kis családomnak, hogy mi lesz a Mikulásra a csizmájukban.

star-wars-7-szereplok-04

Így nem meglepő, hogy korábban soha nem látott érdeklődést váltott ki a hazai rajongókból a Star Wars – Az ébredő Erő. Olyan jegyeladási rekordok születtek alig három nap alatt, amit nehéz lesz túlszárnyalni: nyitó hétvégéjén a film 282.265 nézőt gyűjtött, akik 412.584.443 forintot hagytak a jegypénztáraknál. Ezzel több rekord is megdőlt:

Pénteken a valaha volt legnagyobb napi eredmény.
Szombaton (a péntekit megdöntve) újabb rekord a valaha egy napon legnézettebb film kategóriájában.
Az ébredő erő minden idők legnézettebb és legtöbb bevételét hozó nyitóhétvégéjét tudhatja maga mögött Magyarországon. A korábbi rekordot nézőszám alapján a Star Wars III. része, A Sith-ek bosszúja tartotta 244.444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284.342.228 forinttal.
A rekordok megdöntésére a filmnek csak három napja állt rendelkezésre, még a korábbi listavezetők négy nap alatt gyűjtötték a nézőket és a bevételt.

A pozitív kritikák és a lelkes nézői visszajelzések alapján ez a szám folyamatosan növekszik, így az ünnepi hetekben a film további rekorddöntéseket könyvelhet majd el.

starwars1

A filmről

Idén a Lucasfilm és a rendező J.J. Abrams együtt kalauzolják el a nézőket egy messzi-messzi galaxisba, a Csillagok Háborúja a Star Wars: Az ébredő Erő című alkotással december 18-án tér vissza a mozivászonra. A film főbb szerepeiben olyan nevek láthatók mint Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew és Max von Sydow. A film produceri feladatait Kathleen Kennedy, J.J. Abrams és Bryan Burk látta el, Tommy Harper és Jason McGatlin executive producerek közreműködésével. A forgatókönyvet J.J. Abrams, Lawrence Kasdan és Michael Arndt írták.

Star Wars: The Force Awakens..Ph: Film Frame..? 2014 Lucasfilm Ltd. & TM. All Right Reserved..