„A tánc nálam mindennapi szenvedély!”

A tüzes mambótól, a látványos utcai táncoktól kezdve az elegáns keringőn át a szenvedélyes tangóig – több tucatnyi hazai tánciskolában merülhetnek el a tánc varázslatos világában a harmadik Tánciskolák Éjszakája résztvevői szeptember 14-én. Orosz Barbarának, a Tűsarok népszerű műsorvezetőjének – saját bevallása szerint – egyetlen éjszaka túl kevés ehhez a semmihez sem hasonlítható mozgásformához.

– Nálam a tánc minden napos program: táncolok, ha boldog vagyok, ugyanakkor rosszkedv esetén is kiváló gyógyírt jelent. Minden eseményt imádok, ahol hódolhatok ennek a szenvedélyemnek. Ha pedig nincsen bál, buli vagy esküvő, akkor egyszerűen otthon, a párommal perdülünk táncra – árulta el Barbi, aki nem csak tánciskolába járt egykor, de a színiiskolában balett-órákat is vett, így a “kötöttebb” ágakat is kitűnően ismeri.
Ám, mint elmondta azt szereti legjobban, amikor a saját kedve és stílusa szerint mozoghat, az aktuális lelkiállapotának megfelelően.
– Tánc közben úgy érzem, hogy tökéletesen ki tudok teljesedni. Ilyenkor abszolút elengedem magam és tisztán átérzem, átélem a pillanatot, minden mást kizárva. Egyedül is csodálatos műfaj, ha párban műveljük, akkor olyan mélységeket és bensőséges pillanatokat élhetünk át, amit egyébként talán csak a szerelemben – summázta.

Idén ősszel egy éjszakára ismét a táncimádóké Budapest és több vidéki város is, ugyanis 2012-ben, immár harmadik alkalommal, újra megrendezésre kerül a Tánciskolák Éjszakája. Elérte célját a 2010-ben útjára indított, hagyományteremtőnek szánt kezdeményezés, így 2012. szeptember 14-én a már megszokott színvonalú programokkal és pazar meglepetésekkel várja majd az érdeklődőket, akik ezen az estén belekóstolhatnak a tánc varázslatos világába.

 

Forrás, fotó: Just Creative