Vízi élmények télen-nyáron

Mi magyarok, ha tehetjük, wellnesezünk és spazunk. Ami meglepő, nálunk a gyerekek is megkedvelték és igénylik is, hogy időnként felkeressünk egy wellness hotelt vagy aquaparkot. Az persze külön jó, ha mindez több napos programmá alakulhat. Így tölthettünk el egy felejthetetlen hétvégét a Ramada Hotelben és az Aquaworld Budapestben. Itt minden korosztály számára garantált a pihenés és szórakozás. Azt viszont nem hittem, hogy szinte egy nap alatt búvárrá válhat a nagyobb fiam.

geri jatszohaz

A négycsillagos Ramada Resort

Családbarát szálloda, összesen 309 szobája közül mindenki talál kedvére valót: ízléses berendezéssel, kényelmes ágyakkal, igény esetén babaággyal. Praktikusak a családi szobák, mely két összenyitható standard szobából áll, így külön lehetnek a gyerekek, mégis szem előtt. Mi két hálószobás apartmant kaptunk, de csak aludni jártunk oda, hiszen a gyerekek még záróra után is az Aquaworld medencéiben lubickoltak. Több generációnak, például a nagyszülőkkel együtt, jó megoldás a családi apartman, amely a saját otthon kényelmét nyújtja, de főzőkonyha nélkül – elvégre pihenéskor senki nem szeret a főzéssel fáradozni. Háromszobás és kétszobás apartmanból 24 – 24 db áll rendelkezésre. A szálloda egész területén ingyenes a Wi-fi. Képzett szakemberek felügyeletével működik a Bongo Kids Club, egy valódi mászó labirintussal felszerelt játszóház, és ha már elég a fürdőzésből lehet fallabdázni is. Ezt a „Family wellness” hotelt egyedi adottságai mellett kedvező családbarát ajánlatai miatt is érdemes az aktív pihenés célpontjául választani. Minden 7 évesnél fiatalabb gyermek számára ingyenes a szállásdíj és az adott csomagban szereplő szolgáltatások is. 7 – 14 éves kor között pedig csak az ár 50%-át kell kifizetni. Nagy a választék a speciális csomagajánlatokból is, s ha ezek közül választ a család, akár 1 éjszakával tovább maradhat, többletköltség nélkül.

geri mindennapino.hu

Testi –lelki kényelem: a mamának, a papának és a gyerkőcöknek

Egészséges és finom ételek – minden igényt figyelembe véve. A régió konyháját és a mediterrán hangulatot ötvöző Duna étterem büféasztalának kínálata étvágyat csinál a család apraja-nagyjának. A legkisebbeket válogatott menü várja, a könnyebb táplálkozás hívei a bio sarokban találnak ínyükre valót. Főleg a hat éves Gergő fiam kedveli a büfévacsora előnyeit. Szinte kalandozó magyarként cserkészi be a különböző ételpultokat. Ilyenkor olyan ételkülönlegességeket is kipróbál, amit otthon nem kóstolna meg, hiába kínálgatom vele. Természetesen a konyha kiszolgálja azok igényeit is, akik kerülni szeretnének valamilyen összetevőt, amennyiben ezt jelzi a vendég az étkezésnél. Aki még különlegesebbre vágyik, annak a Colorado a la carte étterem kínál szezonálisan változó fogásokat a nemzetközi és a magyar konyha ízeivel és külön gyermekétlappal. S amíg a kicsik a Bongo Kids Clubban játszanak – akár vacsora után is – addig a szülők a Lobby Bárba ülhetnek be egy jó kávéra vagy egy finom italra.

buvar mindennapino.hu

Kaland, játék, relaxáció – minden együtt a szállodához tartozó Oriental Spa Wellness- és Fitneszközpontban és az Aquaworld Élményfürdőben. Az Oriental Spa meghitt terei és a hatalmas kupola alatt csillogó gyógyhatású termálvíz, a felnőttek ideális búvóhelye. Drága férjem elvállalta a gyerekcsősz szerepet, bár utóbb kiderült a gyerekek remekül megvoltak nélküle is, hiszen a kisebbik a Bongo Klubba ment a saját korosztályával szórakozni, a nagyobb fiam megtalálta az internetkávézót és ott töltötte az estét frissen szerzett barátjával. Apuka pedig szintén talált ismerőst, akivel a hotel bárjában beszélték meg a korábbi sajtóút izgalmait egy pohár bor mellett. Számomra igazi újjászületést jelentett a  háromszintes Oriental Spa-ban a  gőzfürdő, szaunavilág élvezete röpke két órán át.

Még több program lehetőség

A fiatalabb korosztályt persze a kaland és a játék vonzza. Abban sincs hiány: Európa egyik legnagyobb fedett vízi birodalma az Aquaworld maga az élmény. Az Angkor-romtemplom körül több ezer négyzetméter vízfelülettel számos medence áll a fürdőzök rendelkezésére. A fürdőtér legnagyobb kedvencei a kacskaringózó, adrenalin növelő csúszdák. A 11 csúszda közül az ufo, és a kamikaze talán a legizgalmasabb, a hagyma csúszda pedig mulatságos. A gyermekmedence vízének 32 fokos a hőmérséklete, az ugró- és hullám medencéé pár fokkal hidegebb. A merészek ugrással, szörfözéssel, búvárkodással is próbálkozhatnak. A búvároktatás több korosztály számára is elérhető. A nagyobbak a nemzetközi vizeken is elfogadott Scuba Schools International (SSI) kártyát is megkaphatják.

levi buvar

Az egészen kicsikkel sem unatkoznak a családtagok, a gyerekmedencében pancsolhatnak, a csecsemőkkel pedig reggelenként babaúszáson vehetnek részt. 2011 óta tartanak professzionális babaúszás oktatásokat az Aquaworld Élményfürdőben. A Stoller Babaúszó Akadémia speciális program, amely az úszásoktatás felől közelíti meg a csecsemő- és gyermekúszást. Képzett oktatók segítik a vízzel való ismerkedést, és Stoller Katalin módszerével speciálisan egyedi programot nyújtanak. A gyermek akár mind a 4 úszásnemet tudni fogja iskolás korára. A Kalovits módszer a víz megszerettetésére épül, ezt egy pszichológus-pedagógus vezeti nagy sikerrel.

A kicsik szórakoztatására alkalmas a népszerű Kerekítő program, ahol baba és mamája ölbeli játékokkal, mondókákkal, hangszerjátékkal vagy bábos tornával töltheti kellemesen az időt.

Életkoroknak megfelelő szolgáltatások

A „Family wellnessben” a családok részéről nincs olyan igény, amit ne tudna az élménybirodalom kielégíteni. A babaúszástól a kerekítő foglalkozásokon át a Bongo Kids Club játszóbirodalomig. Bongot, a kis gorillát már sok gyermek ismeri az Állatkertből, a fürdőkomplexum róla nevezte el szárazföldi játszó paradicsomát. E helyen 1-12 éves korig csúszhatnak- mászhatnak-játszhatnak a gyerekek, míg a család felnőtt tagjai nyugodtan szaunázhatnak vagy úszhatnak, hiszen szakképzett felnőtt vigyáz csemetéjükre.

A kiskamaszok a Scuba Rangers Kids Clubban élhetik át a búvárok kalandjait, mert megtanítják őket palackkal búvárkodni. S annak sincs akadálya, ha a gyermekünk itt szeretné megünnepelni a szülinapját, a szállodától tortát kap, a Vizibirodalom bankett termébe pedig akár a kis barátait is meghívhatja egy szülinapi partira, miközben kedvükre csúszdázhatnak.

 aquaworld mindennapino.hu

Együtt a család – ha van pár szabadnapunk

Az „Együtt a család” csomagajánlat az ünnepnapok és az iskolai szünetek kivételével egész évben elérhető a családok számára. A csomag része: 3 éjszaka szállás reggelivel és vacsorával, a vízi birodalomba szóló belépéssel, a gyerekeknek ingyenes Bongo Kids Club játszóház használattal a tartózkodás alatt napi 3 óra időtartammal. Sőt, mindennap megnézhet a család egy mozifilmet a szobai videorendszeren keresztül! A felnőttek az Oriental Spa Wellness és Fitneszközpontját használhatják korlátlanul, és jár még 1 db családi ingyenes belépőjegy is az Élményvárosba, Magyarország legnagyobb játszóházába. Akár karácsony ajándéknak is remek ötlet!

Részletes információ:
http://www.ramadaresortbudapest.hu/hu/csomagajanlatok/egyutt_a_csalad