Gasztro élmény az ünnepek előtt

 

A Liszt Ferenc tér az egyik kedvenc helyünk a barátnőkkel, ha végre össze tudunk szervezni két havonta egy találkozót, ahol megbeszélhetjük, vagy kibeszélhetjük magunkat. Most fedeztük fel a Seasons Bistro-t, ahol a nyitás után egy kellemes borvacsorán vehettünk részt. Az étterem hangulatos berendezése, már a belépéskor meghitt hangulatot áraszt. És nem tévedtünk, mert az ételek is kiváló ízvilággal bírtak, köszönhetően a shéfnek és a színvonalas alapanyagoknak.

SEASONS_mail__22

 

Az év egyik legszebb ünnepére való felkészülés igen kimerítő is lehet. Mindenki ide-oda kapkodja a fejét, gondolatban hosszú listákat ír, hogy milyen ajándékok vannak hátra, pontosan mi is legyen az ünnepi menü és idén vajon luc vagy ezüstfenyő-e a megfelelő választás. Az év végi hajrában bizony jól esik megpihenni, leülni, összeszedni a gondolatokat és egy pillanatra kiszakadni a nagy rohanásból. Erre pedig a legjobb recept: csodás zene, finom falatok és izgalmas borok.

SEASONS_mail__17

Pontosan ezt kínálja a nemrég megnyílt Seasons Bistro is december 18-án, ahol a világhírű hegedűművész, Roby Lakatos ad koncertet. Az ismert zenész játékát Janosh von Beöthy borász csodás borai egészítik ki, mely borokat Roby Lakatos virtuóz játéka ihlette a múltban. A korona pedig a bistro menüje, melyet a Budapesten egyedülálló kemencében készítenek a séfek.

Roby Lakatos

Roby Lakatos 1965-ben született Budapesten. Híres cigány hegedűs dinasztia leszármazottja, Bihari János egyenes ági rokona. Hatévesen a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett fel. Tizenegy éves korában már Járóka Sándor zenekarban játszott. Igazán akkor kapott elismerést, amikor 1984-ben, első zenekarával Belgiumba szerződött. Tizenkét évig játszott Brüsszelben a Les Ateliers de la Grand Ile klubban, saját zenei stílusa, ami ötvözi a jazz, a cigányzene és a klasszikus zene elemeit, ekkor alakult ki. Tündöklő előadói tehetsége virtuóz technikával párosul. Erre a világhírű muzsikus Yehudi Menuhin is felfigyelt és mentorként segítette. A tapasztalt borértő hegedűművész számára borok is készültek a közelmúltban, melyek a Balaton-felvidékről, Csobáncról származnak. Ezek a nedűk kerülnek felszolgálásra december 18-án a Seasons Bistro vacsoráján, mely étteremnek nem titkolt célja az otthon melegét elhozni Budapest szívében. Természetesen, ha már a hegedűművész vendégségbe érkezik, a hangszer sem marad tétlen, az est fényét Roby Lakatos és barátai virtuóz játéka emeli.

 

Menü

 

Faszénen sült padlizsánkrém – Csobánci Aspirato 2012

Doveri nyelvhal bearnaise mártással – Quadriga 2013

Báránypofa zöldségekkel – La Passion 2010

Francia csokoládétorta – Csobánci Gilgamesh 2013

 

 

Legyen egy meghitt, nyugalmas, ugyanakkor ízekben és élményekben gazdag pillanat még az ünnepek előtt!

SEASONS_mail__04

Részletek:

www.seasonsbistro.hu/

www.facebook.com/SeasonsBistroBudapest