Éjjel az állatkertben

Esténként mesékkel altatom fiaim. Általában félálomban könyvből olvasom, de sokszor közkívánatra improvizálok. Legutóbb öt éves fiam kérésére az állatkertről meséltem. Mivel sokat járunk oda, így virtuálisan újra bebarangoltuk a helyszínt. És amikor már majdnem minden állatot végig látogattunk, feltette kisfiam az okos kérdését, és mit csinálnak éjjel az állatok? Nem ment könnyen a válasz. Két napra rá érkezett egy meghívó, melyben egy éjjeli állatkerti sétára invitáltak. Természetesen örömmel fogadtam el a meghívást, mely nem is jöhetett volna jobbkor. Meghívónk a Mona Hungary Kft. 2012-ben vehette át   a Budapesti Állat- és Növénykert alapítványától, az Arany Oroszlán Díjat. Az átadott díj apropóján partnerei számára  a Montice izgalmas állatkerti sétát szervezett.

A Varázshegy volt a parti helyszíne, itt mindenki megkóstolhatta a finom tejszeleteket és joghurtokat. A Varázshegyet nemrég adták át, így nagy élmény volt kipróbálni, milyen lehet a teknős páncéljában élni és milyen pici a ember a bálna szíve mellett. Az állatkerti sétánk először az akváriumhoz vezetett. Megnézhettük, hogy a kulisszák mögött, mekkora munka és szakértelem kell, hogy a látogatók betekintést nyerjenek az egzotikus állatok életébe. Minden gyerek élvezte az akváriumok mögötti kaland túrát. Majd a Madagaszkár házba mentünk. Itt minden gyerek a gyűrűsfarkú makit akart házi kedvencnek. Nem csoda, hiszen mazsolával etethették őket és kis állatok barátságosan megfogták mini ujjacskáikkal az ételt nyújtó kezeket.

A gekkók is bemutatkoztak, kis átváltozó show műsort tartottak. Majd tovább mentünk a fókákhoz. Még a felnőttek is izgalommal léptek be a jeges birodalomba. Itt találkoztunk a Cloéval a fókával, akinek a Mona Hungary Kft már öt éve a nevelőszülője. Ezért is kapta meg a cég az Budapesti Állat- és Növénykert alapítványától, az Arany Oroszlán Díjat. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért által először odaítélt Arany Oroszlán Díjat azon kiemelt partnerek vehették át, akik a legtöbbet, legkitartóbban tették a Budapesti Állat- és Növénykertért, ezen díjjal honorálva a több éves kiváló együttműködést.A legizgalmasabb pillanatok egyike az volt, amikor a gyerekek megetethették a jegesmedvét. Félve rögzítettem videóra a jelenetet, de aggodalmam alaptalan volt, a medve csak a kekszet akarta és fiaim mind a tíz ujja megvolt az akció végén. Igazi bátorság próba volt ez mindenki számára! Alig lehetett hazavinni családom a remek program után. Most már nem jövök zavarba, ha esti mesélésnél az éjjeli állatkert a téma…