BBQ a belváros szívében

Hogy átolvastam a Continental  Budapest****Superior honlapját és Barka Áron Chef de Cuisine bemutatkozását az ARAZ Étterem honlapján, csak megerősített, hogy miért volt olyan felejthetetlen gasztro élményem  múlt hét csütörtök este a tematikus BBQ estjükön. Barka Áron szakmai pályafutását a Kempinski Hotelben kezdte. De Németországban is megfordult, majd  Franciaországban folytatta pályafutását, ahol folyami hajón kezdett dolgozni. A franciáknak is feltűnt Áron tehetsége, és az ott töltött második évében konyhafőnöknek nevezték ki az A-Rosa Lunán. Exkluzív események alkalmával több Michelin csillagos szakáccsal volt lehetősége együtt dolgozni. Újabb két év elteltével hat hajó konyhájának irányítását bízták rá – négy dunai, és két francia folyami hajóét.

1456923636-9734
A francia gasztronómiai kalandozás után nagy szerencsénkre hazatért és jelenleg is a Continental Hotel Budapest****Superior szálloda ARAZ Éttermének sikeres vezetésén dolgozik, mint Chef de Cuisine.

BBQ_blog

Egy kellemesen meleg júniusi estén több éhes  újságíró kollégával gyűltünk össze az ARAZ Étterem hűs teraszán, hogy teljes átéléssel élvezhessük a BBQ Estet. Bevallom, alig várom, hogy a családommal is visszatérjek és ők is megkóstolják ezeket az ínyenc grill finomságokat. A menü állandó, de mindent nem tudtunk megízlelni, hiába csak egy oreot ettem egész nap. A marha rib eye kifogott rajtam, de még számos étel várja, hogy újra eljőve, megehessem.  A hangulathoz még  Dj Starsky Sound  is kellett, aki lágy latin zenével fokozta a hangulatot és talán az étvágyat.

BBQ

A helyszín igazán kellemes, mert az étterem belső kertje és fedett terasza meghitt zöld lombokkal takart sarkaival, minden vendégnek elég intimitást nyújtott, de mégis érezhető volt, hogy a pincérek lesték mindenki óhaját és ahogy ürült a poharunk, máris megtöltötték egy kellemes borral vagy limonádéval.

246748

Köszöntő pezsgő után kedvünkre válogathattunk az izzó parázson sült fogások közül, de a levesek és köretek is isteniek voltak! A desszertek elfogyasztása előtt megnéztük a spa részleget és a tetőn kialakított bájos levendula kertet, amit Barka Áron chef gondoz nagy szeretettel, mivel a levendula, mint fűszer, fontos eleme az étel különlegességeinek.

2016-06-22-10-12-42-939

Menü a grillrácsról

Levesek:

Hideg avokádós uborkaleves, pirított mogyoróval
Chilis kukoricakrémleves
Előételek:
Kapros-kukoricás cukkinisaláta, pirított cajun bélszíncsíkokkal
Marinált lazacsaláta
Amerikai káposztasaláta
BBQ babsaláta, sült kaliforniai paprikával
Padlizsánkrém fokhagymás kétszersülttel
Salátabüfé hozzávalókkal
Öntetek:
Cheddar sajtos, bacon szalonnás öntet
BBQ öntet
Zöldcitromos-narancsos joghurtöntet
Fűszeres-tejfölös öntet
Koktélszósz
Főételek:
Csirkemell joghurtos-chilis pácban
Csípős csirkeszárny cornflakes-es bundában
Gyömbéres BBQ oldalas
Szalonnás – fűszeres bélszínrolád nyárson
Argentin rib eye steak rukkolás-chilis pácban
Tarja csípős-paradicsomos pácban
Grillkolbász curry szósszal
Házi marhahamburger
Rozmaringos-fokhagymás branzino filé
Köretek:
Vajas csöves kukorica levelével főzve
Tojásos pirított rizs
Tejfölös burgonyapüré
Fűszeres pirított zöldségek juharsziruppal
Fóliás burgonya fűszeres tejföllel
Sós – korianderes amerikai palacsinta
Desszertek:
Vörös bársonytorta
Amerikai almás pite
Zöldcitromos sajttorta
Szilvás cobbler mályvacukorral
Mogyoróvajas blondie pohárkrém málnaraguval

Időpont: 2016. június 9-től minden csütörtökön 19:00-tól

Menü a grillrácsról

 Ár: 7990 Ft/ fő
A számla végösszegéhez 10% szervízdíjat számolnak fel.

Asztalfoglalás
Telefon: +36 1-815-1100
E-mail: araz@araz.hu

Parkolás ingyenes a Nyár utcai mélygarázsban.