Apropó szerelem a mozikban dec08

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Apropó szerelem a mozikban

 Jack Marcus (CLIVE OWEN) és Dina Delsanto (JULIETTE BINOCHE) egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Jelenleg így mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s még akár ki is alakulhatna közöttük valami… Ha nem törne ki ehelyett a totális háború!

_DSC0144.NEF

Jack zokon veszi, hogy Dina azt tanítja diákjainak, a szavak csapdába csalnak és hazudnak, s csak a képek képviselnek valódi értéket. A két tanár felsorakoztatja seregeit, a harcban pedig előbb-utóbb az iskola minden tanulójának és dolgozójának állást kell foglalnia.

Pedig már majdnem szerelem volt…

 

A Roxanne és az I.Q. – A szerelem relatív rendezője, Fred Schepisi a sármos Clive Owen (Anyátlanok, Közelebb) és a gyönyörű Juliette Binoche (Csokoládé, Az angol beteg) főszereplésével készítette el legújabb romantikus vígjátékát. A Torontó Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Apropó szerelem minden képkockája és minden szava arról árulkodik, hogy életünk két legnagyobb mozgatórugója még mindig a művészet és a szerelem.

 _DSC0836.NEF

Mozielőzetes: https://www.youtube.com/watch?v=UA9YQVhGWJA

 

Amerikai romantikus vígjáték

SZEREPLŐK: CLIVE OWEN, JULIETTE BINOCHE,
Bruce Davison, Navid Negahban, Amy Brenneman, Valerie Tian
RENDEZŐ: Fred Schepisi
FORGATÓKÖNYV: Gerald Di Pego
OPERATŐR: Ian Baker
PRODUCER: Curtis Burch, Gerald DiPego
EXECUTIVE PRODUCER: Nancy Rae Stone
Hazai mozikban: 2015. január 1-jétől