Ősszel is vár a Mátra!

Nemcsak én és családom lett híve a hosszú hétvégék hazai hotelekben való eltöltésének, hiszen mindnyájunkban ott él a vágy, hogy a kevés, de annál értékesebb szabadidőnket a lehető legszínvonalasabban élvezhessük. Fontos szempont, hogy a család különböző életkorú tagjai mind megtalálják a saját szórakozásukat.  Egyre többen törekszünk már arra is, hogy elérjük a pihenésünk azon fokát, hogy lelkünkben béke uralkodjék, megőrizzük testi és szellemi fittségünket, felvegyük a harcot az idő múlásával. Elődeink még harmóniában éltek a természettel, az évszakok változásával és jól tudták, hogy az ősz a megújulás időszaka, kövessük mi is a természet hívó szavát! No és közeledik az őszi szünet, így már most tervezhetjük a családunk kikapcsolódását, hogy kipihenjük gyermekeinkkel együtt az iskolakezdés stresszes fáradalmait.

furdo_031

Lifestyle a Mátrában

Erre a legjobb tippünk a  LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszálloda 114 szobájával, a Mátra hegység egyik festői pontján, az erdő közepén fekszik csodálatos kilátással a Kékestetőre. Már jártunk itt és kipróbálhattuk, hogy az erdei környezet és a szálloda szolgáltatásai kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a wellness, az aktív pihenés, a természet és az egészséges életmód kedvelőinek egyaránt. A gyógyító hatást kiegészíti és fokozza a szálloda 1200 m2 alapterületű Amethyst Spa világa, ahol élménymedencék, szaunavilág, natúr wellness, jóga szoba, egyéni és páros testkezelő szobák, fitneszterem, napozóterasz és vitaminbár biztosítja a testi-lelki-szellemi felfrissülést.

LSlakosztaly_004

Spa és gasztro minden évszakban

 

Olyan egyedülálló, összehangolt spa- és gasztronómiai kínálat került összeállításra, amely követi az évszakok változásait, a hagyományos ünnepeket és új elemként mindig egy érzékszerv/érzék és egy életmód aspektus kerül fókuszba, nem utolsó sorban támogatja az ember energetikai rendszerét. A 220 fős ARAGONIT étterem csodálatos panorámát nyújt a Mátrára. A kulináris koncepcióban a holisztikus életszemléletnek megfelelően helyet kaptak a hagyományos helyi alapanyagokból készült ételek, a legújabb táplálkozási trendek szerint elkészítve.

etterem_052m

A testi megújulásban segítenek a változatos arc-és testkezelések, amelyek mindegyikénél kizárólag tiszta natúr és bio-kozmetikumokat alkalmaznak. A kényeztető percek otthon is garantáltak, hiszen az egyedi fejlesztésű termékek a vendégek számára is elérhetőek. Az évszakok ritmusa, a természet közelsége, a változatos konyha, a wellness-kezelések és mozgásprogramok egyéni kínálata hozzájárul a harmónia megteremtéséhez. A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszálloda célja, hogy az örömteli, teljes élethez mutasson lehetőségeket, hiszen a leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.

 aromaterapias_001

Miért éppen masszázs?

Ha tehetem, minden hotel spa részlegébe ellátogatok, ahol kipróbálok egy nekem való masszázst, esetleg szépségkezelést. Elárulhatom, hogy nagyon nehezen döntöttem ebben a hotelben, mert szinte minden kezelést nekem találtak ki. Hegyi Sárával a hotel SPA részlegének megálmodójával beszélgetve kiderült számomra, hogy itt mindent nagyon tudatosan és gondosan megválogatva találtak ki a vendégek tökéletes ellazulása érdekében. “Az AMETHYST SPA számára kidolgozott Kvint-Esszenica Ritmus Masszázs bevezetése adta az ötletet, hogy a több érzékre ható kezelés mintájára, az idei évet is az érzékek-érzékelés ünnepének, mint a harmónia és az öröm forrásának szentelje a többszörösen díjnyertes szállodánk. A masszázsterápia elsődleges célja a fizikai gyógyulás, a jobb közérzet elérése. A test felületén különböző fogásokkal mechanikai ingereket aktivál. A test különböző zónái kapcsolatban állnak belső szervekkel, melyek működésére harmonizálóan, vagy serkentőleg hat az adott testfelület masszírozása. A vér és a nyirokkeringés megélénkül, így a kiválasztó funkciók felgyorsulnak. Az élénk keringés eredményeképp a sejtek oxigénellátottsága nő. A salakanyagok elszállítása is hatékonyabb lesz.

mátra3

A jó masszázstechnika azonban nem csak az izmok, keringés és bőr felületén hat. Az idegrendszeri hatás pont olyan fontos. A masszázs, azaz az emberi érintés a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül oldja a stresszt, az izmok akaratlan feszülését, csökkenti a stressz hormonok szintjét. Így a masszázs a legtermészetesebb és legősibb módja a test-lélek és szellem gyógyításának, a harmónia elérésének. A minőségi masszázsolajok és krémek (paraffinolaj mentes, növényi kivonatok) egyenrangú partnerei a jó masszázsterapeutának. Az emberi kéz által közvetített, pozitív energiát kiegészítik.” -tudtuk meg Hegyi Sárától.

 

dreamforest3

További információ: www.hotelmatra.hu