A Wizz Air Bakuba is elrepít

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma ünnepli első alacsony viteldíjakat kínáló járata érkezését a Heydar Aliyev Nemzetközi Repülőtérre Budapestről. Azerbajdzsánt is beleértve a Wizz Air most már 33 országba indít járatokat. Ez a mérföldkőnek számító esemény a történelemben először létesít közvetlen légi  kapcsolatot Azerbajdzsán és Magyarország között. 2012 óta a két ország közötti gazdasági, kulturális, sport és turisztikai kapcsolatok jelentős növekedést mutattak, a Wizz Air járatai  pedig tovább támogatják a kapcsolatok fejlődését és erősítik a turizmust Azerbajdzsán és Magyarország között. Ráadásul Budapesten keresztül az Európai Unióba utazó azeriek is elérhetik úti céljukat. A Baku-Budapest útvonal kezdetben heti két járattal működik majd (hétfő/kedd és szombat/vasárnap). A járatra jegyek 10 990 forinttól elérhetők a  wizzair.com oldalon (egy útra, beleértve az adókat).

baku repülés
„Nagyon örülök, hogy megünnepelhetjük a Wizz Air első járatának érkezését Bakuba” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a bakui sajtótájékoztatón. – „Azerbajdzsán ezzel csatlakozik Európa földrajzi értelemben legkiterjedtebb diszkont útvonalhálózatához. A
Wizz Air az elmúlt években úttörő szerepet vállalat a keleti irányú alacsony viteldíjú útvonalak létesítésében. Erőfeszítéseink jelentősen ösztönözték a légi forgalom bővülését, amely számos előnnyel jár a helyi gazdaságok, a turizmus és a foglalkoztatottság szempontjából.
Ennek a fejlődésnek a bizonyítéka az is, hogy az elmúlt évben 12 millió utas választotta légitársaságunkat” – tette hozzá Váradi József.