Balatonfüredi családi pihenés karnyújtásnyira

Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt 14 000 lakosú kisváros. Ismertségét elsősorban mediterrán jellegű klímájának és szénsavas forrásainak köszönheti. A város hihetetlenül gazdag történeti emlékhelyekben, az 1800-as években, a reformkorban indult fejlődésnek. Kedvelt találkozóhelye lett a haladó szellemű politikusoknak, művészeknek. Történelmi, kulturális szerepe ekkor volt a legkiemelkedőbb. E korból számos műemlékkel, jelentős épülettel, hagyománnyal rendelkezik: 1825-ben itt rendezték meg az első Anna-bált.

A Hotel Annabella a Balaton partján, a híres Tagore sétány közvetlen közelében helyezkedik el. 388 teraszos, televízióval, telefonnal, minibárral ellátott szoba áll vendégek rendelkezésére. Közülük 5 légkondicionált apartman, superior, standard, valamint economy kategóriájú szobák. Az aktív pihenést szolgálja a nyitott és fedett úszómedence, saját balatoni strand vízieszköz-kölcsönzővel, a közelben tenisz, squash, golf és lovaglási lehetőség. A gyermekeket és szüleiket június közepétől augusztus végéig animáció várja: reggeli torna, vízi aerobik, arcfestés, gyöngyfűzés, esti programok, vetélkedők és mini disco. A szálloda szolgáltatásainak körét bővíti a fodrászat, manikűr, pedikűr, szauna, szolárium és masszázs.

A kisgyermekes családok remek kikapcsolódási helye a balatonfüredi Annabella Hotel

A kisgyermekes családok remek kikapcsolódási helye a balatonfüredi Annabella Hotel

A Balaton és a hal a Honfoglalás óta összetartozó fogalmak. Már elődeink is süllőt, fogast, keszeget és pontyot tálaltak a királyi és püspöki asztalokra. Ezek az ízek a Hotel Annabella étlapjáról sem hiányozhatnak. A helyi halételek és a Balatonfüred-Csopak történelmi borvidék híres nedűi rabul ejtik a gasztronómia szerelmeseit. Akár a Balatonfüredi Chardonnay-t, akár a Tihanyi Kékfrankost választja, a séf nagy szakértelemmel készíti el a hozzá illő pontyhalászlevet vagy balatoni fogast. A szálloda sörkertjében élő zene mellett vehetnek részt vendégek a hetente megrendezésre kerülő „Híres magyar ételek bemutatkozása” esten. A forró nyári melegben desszert- és fagylaltkülönlegességek csábítják az édesszájúakat. Az étterem teraszának hangulatát tovább fokozza a tó közelsége, ahonnan csak egy lépés a Tagore sétány a vacsora utáni sétákhoz.

 

Balatonfüred a változatos természeti értékek, kulturális emlékek mellett gazdag programkínálat, zamatos borok és helyi ételspecialitások várják az ide látogatókat. Júniusban a Balatoni Hal- és Borünnep helyi kultúra, bor és gasztronómia megismertetésének céljával kerül évről-évre megrendezésre. Júliusban a legnagyobb hagyománnyal rendelkező tókerülő vitorlásverseny, a Kékszalag, valamint a patinás Anna-bál és kísérő rendezvényei kerülnek megrendezésre. Júniustól augusztusig koncertsorozatok a Móló Színpadon, a Nemzetközi Gitárfesztivál egy hete alatt a gitárzenéé a főszerep a városban. Augusztusban Balatonfüredi Borhetek, öbölátúszás, szeptemberben szüreti mulatságok és a Romantikus Reformkor programsorozat várja az érdeklődőket.