Online is rendelhetsz AVON termékeket

Az AVON Magyarország értékesítési rendszere új online rendelési felülettel bővül, amely amellett, hogy megőrzi a Tanácsadók szerepét, új vásárlókat hozhat a vállalatnak. A cseh, román, szlovák, lengyel és orosz piacon már bevezetett platform a Tanácsadók és a vásárlók körében is jól szerepelt. Az oldal a www.avon.hu oldalon érhető el.

A cég világszerte közel 130 éve működteti sikeresen a direkt értékesítési modellen alapuló vállalatát, amely nők millióinak nyújt lehetőséget. Magyarországon a vállalat több termékkategóriában is piacvezető, közel 90%-os márkaismertséget élvez, és a magyar nők 70%-ának van kapcsolata AVON Tanácsadóval. Az online rendelési felület azokat célozza meg, akik korábban a brosúra alapú rendelés miatt nem vagy csak ritkán jutottak AVON termékekhez, illetve szívesebben vásárolnak az internet segítségével.

diamond_sparkle_csalad

Rendelést továbbra is kizárólag Tanácsadón keresztül lehet leadni, az online rendelési felület pedig egyszerűbb és gyakoribb vásárlási lehetőséget biztosít. A kiszállítás továbbra is Tanácsadón keresztül működik, így a direkt értékesítési modell alaptulajdonsága, a személyes kapcsolat is az új rendszer része marad. A Tanácsadók az online felületen saját oldalt alakíthatnak ki, amelyet ismerősi körük szokásaihoz igazítva tölthetnek meg tartalommal – vagy kiemelhetik azokat a termékeket, amelyek várhatóan a legnépszerűbbek lesznek az adott kampányban. A rendszerrel a Tanácsadók helyzete is egyszerűsödik, hiszen a rendelés felvétele is könnyebben kezelhetőbbé vált. Másik nagy előny, hogy az internetes rendelési lehetőséggel a Tanácsadók a fiatalabb célcsoportot is könnyedén elérhetik. A brosúra alapú értékesítés megmarad, így azok, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel, vagy szívesebben vásárolnak a katalógust lapozgatva, továbbra is ilyen módon vásárolhatják a termékeket. Az online platformon a vásárló a teljes termékkínálattal találkozik, ezzel szemben az évente 17 alkalommal, háromhetente megjelenő brosúrában átlagosan 50-60 újdonsággal, és alkalmanként több mint 1000 termékkel.

avon smikpaletta

„Az új rendelési felület bevezetésének szükségessége, és a digitális szféra meghódításának igénye régóta élt bennünk, fontos volt azonban számunkra, hogy egy olyan új modellt dolgozzunk ki, amely tanácsadói hálózatunk aktív bevonásával hoz számunkra növekvő üzleti eredményeket” – mondta el Radeczky Zoltán, régiós ügyvezető igazgató. „Az online rendelési felület és a brosúra alapú értékesítés jól megfér egymás mellett, a visszajelzések alapján pedig a Tanácsadók is meglátták a lehetőséget az interneten keresztül történő kapcsolattartásban” – tette hozzá.

Csehországban, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban és Oroszországban is bevezették már az online rendelési felületet – 2013 őszén, az orosz piacon bevezetett platform pedig eddig több mint 50 000 vásárlót és közel 200 000 tanácsadót regisztrált.