Erős és romantikus, kell nekem!

Milyen számítógépet vegyek? Valószínűleg hozzám hasonlóan kevés olvasóm követi a különböző technikai szakkiállításokat és minősítéseket, és még kevesebben hivatkoznak ezen pedigrékre egy-egy új kütyü vásárlásakor a szaküzletekben. A prioritások számomra a következők (a sorrend is számít):

Legyen szép!

Legyen kicsi és könnyű!

Legyen egyszerűen kezelhető!

Legyen stílusos!

A jó hír, hogy egyre több un. női számítógép jelenik meg, mivel gondolnak ránk a gyártók is.  Ilyen az Asus Zenbook Rose Gold.

 

 

(Fotó/ruha: Mango, H&M, Newyorker)

Ki ne szeretne halvány rózsaszín laptopot? Az Asus Zenbook Rose először is szép. De közben nagyon okos és erős gép, combos, ahogy a férjem mondaná. Nem is laptop, hanem ultrabook.  A Zenbook elnyerte a 2012-iF Design Award díjat. A  profilja csak 3 mm, a súlya mindössze 1,1 kg. A fémes aluminium design belső is szépséges. Az ASUS exkluzív Super Hybrid Engine II technológiája az azonnali, 2 másodperc alatti helyreállást eredményez, ezzel együtt  négy-ötször hosszabb készenléti időt kapunk, az adatok automatikus mentése és helyreállítása nagy segítség, valamint  25 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidőt nyertünk vele! A Bang & Olufsen ICEpower®-rel közösen fejlesztett SonicMaster technológia élethű térhatással javítja a hangminőséget. A legújabb fejlesztésű Intel® Core™ processzorokkal ellátott a gép.(Fotó/ruha: Mango, Newyorker, H&M)

Az ASUS PowerWiz segédprogram gondoskodik arról, hogy mindig pontosan tudja, mi a helyzet az akkumulátorral: a program alkalmazástípusonként – webböngészés, filmnézés – jelzi ki a maradék üzemidőt. Az ASUS ZENBOOK™ a teljesítményt, hatékonyságot, a gondtalan használatot és a felhasználó sokoldalú kiszolgálását egyesíti egy vonzó készülékben. Ezenfelül az összes ASUS ZENBOOK™ modellben gyárilag be van építve az USB 3.0, amely akár tízszer gyorsabban képes működni, mint az USB 2.0! Az SSD meghajtó és az USB 3.0 együttese hihetetlen adatátviteli sebességet eredményez. A szintén csak az ASUS kínálta SonicMaster technológia a Bang & Olufsen ICEpower®-rel együtt készült, hogy olyan lélegzetelállító, élethű hangot adjon vissza, amely messze meghaladja a notesz PC-ktől megszokott hangminőséget. A mélyebb, hatásosabb és szélesebb tartományban sugárzó SonicMaster más ultranoteszgépek négyszeres hangkimenetét képes produkálni anélkül, hogy megnövelné a formátum súlyát vagy méretét