Angol esővel érkezik Gabrielle

A Parlophone Records gondozásában jelenik meg Gabrielle Aplin első nagylemeze. Az English Rain címre keresztelt korong 6 hónap alatt Mike Spencer (Rudimental, Alex Clare) segítségével, annak saját buckinghami stúdiójában készült. Majdnem az összes dalt Gabrielle írta és a legtöbb hangszert is egymaga szólaltatta meg. A szerzemények közül először a ‘The Power Of Love’ mutatkozott be, ami az angol single chart lista élére jutott. Másodikként a ‘Please Don’t Say You Love Me’ érkezett, amely a hatodik helyen debütált. Május 6-ra pedig a harmadik kislemez, a ‘Panic Cord’ van beütemezve.

gabrielle aplin cd

gabrielle angol énekesnőA mindössze 20 éves szövegíró és énekesnő Bath-ban nőtt fel és már 15 éves kora óta jegyzi le és rögzíti dalait. Saját elmondása szerint hippi családból származik, ahol a muzsikának mindig fontos szerepe volt és a zenész szakma alapjait Joni Mitchell, Bruce Springsteen és Nick Drake albumainak hallgatásával sajátította el. 17 évesen alapította saját kiadóját, a Never Fade Records-ot (nemrégiben jelentette be első művészét), amely 3 EP-t jelentetett meg, mindhárom felkerült az iTunes listákra. A youtube videomegosztó oldalon 29 millióan látták eddig klipjeit. Legelső kislemeze, a ‘The Power Of Love’ a ‘Frankie Goes To Hollywood’ dalának feldolgozása 2012. decemberében a kislemezlista élére jutott.

“Percekbe, órákba, vagy hetekbe telik, amíg megszületik egy dal. Mindegyik más és más, és már hónapok óta dolgozom a lemezen a megírástól a rögzítésig, sőt, még a borító készítésébe is belefolytam, úgyhogy alig várom, hogy végre mindenki hallhassa a végeredményt.” – mesélte Gabrielle.