Csillagos ötös a Huawei Ascend P6-nak

Elég egy pillantást vetnetek web magazinunk nyitó oldalának jobb felső sarkára, ahol szemléletes kis ábra segítségével kívántuk vázlatosan bemutatni egy mindennapi nő logisztikailag is komoly kihívást jelentő otthoni és munkahelyi feladatcsokrát. Nagy segítségünkre lehet mindennapjainkban a tavalyi év vége felé sikeresen debütált Huawei Ascend P6 os smartphone –ja.

Smartphone = beépített sminktükörrel nem rendelkező, nem túl cuki, túl trendi, és túl buta, viszont nőies formavilágú, komoly tudású, sokoldalú, minőségi anyagokból épített okostelefon. Arra hogy mi nők sokfélék vagyunk, a gyártó válasza a jelenleg „öltöztetés nélkül” kereskedelmi forgalomban elért három alapszínen


mindennapino_huawei

kívül a nagyon impozáns iPhone 5-nél is vékonyabb 6,2 mm-es kialakítása, és csekély 120 grammos tömege, amely ráadásul az iPhone 5-nél valamivel nagyobb kijelzővel is párosul. Kézenfekvő a smartphone-ok világában ma csúcsragadozónak számító almás telefonnal való összemérés, mivel a gyártó eredeti szándéka is az volt, hogy ide a prémium szegmensbe lépjen be egy minden szempontból versenyképes készülékkel. És egyébként is az oldalán lehelet finoman körbe futó fémkeret, a HD felbontású érintőképernyő, a forma, a logó elhelyezés, és a kiváló anyaghasználat miatt is van benne valami „iPhone-os”.

lapka


    

A külcsíny mellett a belbecsre sem lehet panasz. A szépen kialakított házban a gyártó saját fejlesztésű négymagos erőműve dolgozik a feladatok megoldásán, amelyet 2 GB os rendszer memória és 8GB belső tárhely támogat androidos környezetben. Ez újabb nyomós érv lehet a Huawei mellett azok számára, akik szeretik a minőséget, de kissé zártnak találják az iTunes világát. Az adatainknak további helyet tudunk biztosítani micro SD kártya behelyezésével, amit a telefonunk barátságosan kezelni is képes 32 GB-ig. Természetesen ide elhelyezhetünk minden földi jót (képeket, zenéket, videókat, dokumentumokat), amelyekkel nem kívánjuk mobilunk belső memóriáját terhelni. Praktikusan a készülékbe rejtve mindig kéznél van egy az – SD, és sim kártya tárolására szolgáló rekesz nyitására való – kis “tüske”

Mindemellett olyan finomságokra is gondolt a gyártó, mint a hátlapon található 8 megapixeles kamera, amely kiegészül egy 5 megapixeles előlapi lencsével is. Ennek nagy hasznát vesszük önarcképek készítésénél, vagy például Skype használatakor is. A telefonba zárt fényképezőgépünk rendelkezik arcfelismeréssel, készíthetünk vele panoráma képeket, az elkészült képeket pedig kedvünkre tuningolhatjuk például a „Beauty Level” funkcióval, amely automata retusként teszi még tökéletesebbé a végeredményt.

 beauty_level

vezető

A különféle beállítási lehetőségek közt barangolva ismerkedtünk meg közelebbről a Huawei Emotion UI fantázianévre keresztelt kezelő felületével is (menü), aminek kezelése almás eszközeinkhez szokva megint csak nem okozott semmiféle nehézséget.

 

emotion ui

Kedvünk szerint “fogd és vidd” módszerrel állítgattuk a különféle alkalmazásikonok számát, helyét, a kijelzőnk háttérszíneit, és stílusát is. A már gyárilag telepített variációkon túlmenően több mint 100 még letölthető stílus segítségével tehetjük még egyedibbé telefonunkat.

 

huawei témák

„Ismerkedés közben” ráakadtunk egy a fagyos napok közeledtére való tekintettel, praktikus „kesztyű mód” beállításra is, amely aktiválása után akár cudar időben is  kesztyűs kézzel bánhatunk a telefonnal. Figyelmes.

A recept kiváló!

csoport_small

Zseblámpa, naptár, jegyzetek,világóra, szervező, AirSharing WIF,RDS, FM rádió, YouTube, Voice Search, Könyvek, Magazinok, Facebook , Twitter és még sok extra egészen addig, amíg a 2000 mAh akku bírja. Ha nem gyötörjük, akkor a készülék az erre szolgáló szoftverének segítségével elég takarékosan bánik az energiával (például standby módban lekapcsolódik az antenna).

akku_s

Így szolidabb használat mellett nyugodtan tervezhetünk több napos töltési ciklust is. Nekem egyedül a kissé hosszú teljes feltöltési idő, ami néha próbára tette a türelmem.

A szerkesztőségünkben járt készülék egyébként nem csak minket győzött meg, amit az is bizonyít, hogy a 2013-2014 évben EISA (legjobb termék) díját nyerte CONSUMER SMARTPHONE kategóriában.

Hihető, ha azt még ide írjuk, hogy egy kártyafüggetlen Huawei Ascend P6 tudásához mérten kifejezetten versenyképes áron  beszerezhető?

Mi nem szívesen küldtük vissza.