A ruháid is megérdemlik a kényeztetést

 A kedvenc farmerjétől a legragyogóbb parti ruhájáig, senki sem szeretné szeretett ruháit kifakulva látni a mosások miatt. A megújult csomagolású Perwoll Brilliant család a Henkeltől az összes kedvenc divatos ruháját kivételes bánásmódban részesíti – akár színes, akár fekete vagy fehér, pont úgy fognak kinézni, mintha csak most vette volna.

 A mosószerben található új továbbfejlesztett színkiválást megakadályozó formulának köszönhetően felfogja a leváló színes részecskéket. Ezzel akadályozza meg, hogy a részecskék más színekhez tapadjanak a mosógépben – előidézve a színes, a fekete és a fehér ruhák ragyogását. Nemcsak megelőzi a színek fakulását vagy szürkülését a mosás során, hanem egyúttal eltávolítja a szürkének látszó szálakat is, amik a ruhát fakóvá és viseltté változtatják. Ezért fog az összes kedvenc ruhája – a kis fekete ruhától a fehér blúzig –  mosás után olyan újnak látszani, mintha valóban új lenne.

Színes és gyöngyös ruhák

 

 Az anyagukban mintásak, kockásak, csíkosak is egyre divatosabbak, ahol fokozottan ügyelnünk kell arra, hogy a minta a mosást követően is változatlan maradjon. A minták közötti kontúrok, színek ne mosódjanak. A színes, kényes holmikat soha ne áztassuk! Ha használat során foltosak lesznek, rövid időn belül bő hideg vízzel öblítsük át, és csak ezt követően mossuk ki! Mivel a színes ruhák eléggé kényesek, csak kézmeleg vízzel, vagy 30 fokon történjen a mosás, így kisebb a kockázata a színvesztésnek. Nyári ruhánk készülhet taftból, selyemből, selyem-szaténból, muszlinból, organzából, zsorzsetből, pamutból és még sorolhatnánk. Némelyik anyagot egyáltalán nem lehet mosni, csak tisztíttatni. Mielőtt nekiállnánk a mosásnak, mindenképpen győződjünk meg a moshatóságukról. Az anyagok sokfélesége ellenére általánosságban kijelenthetjük, hogy soha ne dörzsöljük, csavarjuk erősen a ruhákat. A partik slágerei a flitterek, gyöngyök, különböző hímzések, díszítések. A flitteres ruhákat nem szabad gépbe tenni, mindig kifordítva, finom mosószerrel kezeljük őket. Az anyagukban kombinált ruhanemük esetében különösen fontos a kezelési utasítás, azaz a „textil-KRESZ” betartása. Kezelésükre, mint az a színes ruhanemükre és a farmerekre általánosan érvényes, hogy kifordítva mossuk. A farmert egyébként is célszerű folyékony, finom mosószerrel, kifordítva, önmagában mosni. Ruháink színének erejét és szépségét csak a megfelelő ápolás és kezelés mellett élvezhetjük hosszú ideig.

Perwoll Brilliant Color – különleges színmegújító hatásával biztosítja a színes ruháknak, hogy ugyanolyan színesek maradjanak akár az újak.

Feketét a feketével

A fekete praktikus viselet lehet, hiszen kevésbé látszanak meg rajta a sötétebb szennyeződések. De vigyázat, ez nem azt jelenti, hogy nem igényelnek ugyanannyi törődést, mint a világos ruhák!  A fekete holmik mosására kifejlesztett Brillant Black összetételénél fogva könnyen elbánik a szennyeződésekkel, foltokkal, ugyanakkor kíméli a textíliát és a színt. Nem tartalmaz sem kémiai, sem optikai fehérítőt. Ha összegyűlt egy halom fekete, vagy sötét mosnivalónk, mindig nézzük át, hogy mit mivel párosíthatunk. Lehet különbség a megengedett mosási hőfokukban, anyagukban, de a színtartósságukban is. Az új fekete és sötét holmik kezelésénél se feledkezzünk meg az általánosan is követendő gyakorlatról: első alkalommal elkülönítve, kézzel mossuk, így kiderül, hogy mennyire színtartó az anyag. Az új ruhákon gyakran marad egy kis festéktöbblet, és ha ezt rögtön betesszük a többi ruha közé, könnyen megfoghatják egymást.

 Perwoll Brilliant Black – feketeség megújító hatással, hogy a fekete és sötét ruhák olyanok maradjanak akár az újak.

A fehér a legérzékenyebb

 Nemcsak az élénk árnyalatok minősülnek színesnek, hanem a halvány, pasztell tónusok is. Sőt, még a vakítóan fehér anyagokkal is vigyáznunk kell!  A nyári, szezonális daraboknál  fontos a mosószer megválasztása és a szárítás is. Mosás után ne tegyük tűző napra a ruhákat, mivel a sugarak erőteljes fakulást okozhatnak! A manapság divatos elasztin anyagból készült holmik könnyen veszítenek rugalmasságukból, hamar kopnak, és különösen érzékenyek a hőre és az állandó, fokozott húzóerőre. Jó tanács, elasztinból készült ruhadarabok esetében előbb szagoljuk meg a ruhákat – különösen, ha fürdőruhát, vagy top-ot keresünk – és ha erős, gumira jellemző szagot észlelünk, ne vásároljuk meg a terméket! Persze sokszor hiába követünk el mindent ruháink szépségéért, az eredmény mégis lesújtó. Ilyenkor valószínűleg hibásan feldolgozott, vagy állott anyagot vettünk. Ebben az esetben a megfelelő mosószer megválasztásával az állapotromlást csak lassítani tudjuk, de megakadályozni nem.

Perwoll Brilliant White – fehérség megújító hatással a fehér ruhákhoz, hogy minden egyes mosásnál olyanok maradjanak akár az újak.

                                                                                                                                                                                                       (ruhák: H&M)