A mosásban sem mindig a méret a lényeg

Nem minden technológiai újításnál a méret a lényeg – derült ki az Ariel „Small is powerful” kutatásából. A felmérés a „kicsi és hatékony megoldások” iránti attitűdöt vizsgálta a 18-64 éves magyarországi lakosság körében. A megkérdezettek többsége egyetértett abban, hogy elsősorban a kisméretű találmányok segítik mindennapi életünket és egyúttal nyilvánvalóvá vált az is, hogy vannak olyan eszközök, melyek esetében a hatékonyság egyértelműen győzedelmeskedik a méret felett.

 ariel modellek

Kicsi, de hatékony

Jobb teljesítmény, elegáns, apró méretben. Röviden így foglalhatjuk össze a Kutató Centrum által végzett felmérés résztvevőinek válaszát arra a kérdésre, hogy mik a legnagyobb előnyei napjaink technológiai újításainak. Nem meglepő, hogy a válaszadók döntő többsége (77%) az okostelefonokat tartja a „legjobb” kicsi és egyben hatékony innovációnak. A megkérdezettek táborát erősítette Jaksity Kata műsorvezető is, aki az okostelefonokon kívül, többek között a GPS/műholdas navigációs eszközök, valamint az iPad-ek/tabletek kategóriája mellett tette le voksát, egyetértve ezzel a válaszadók többségével. „Ezek az eszközök könnyen használhatóak, és való igaz, hogy elődjeikhez képest, egyre jobban kiszolgálják rohanó életünk melletti igényeinket.” – véli Kata.

A kisméretű technológiai újítások előnyeit Trokán Nóra színésznő a praktikusság jegyében foglalta össze: „Egyszerűbbek, ezáltal könnyebben használhatóak, segítenek abban, hogy összeszedettebb legyek, ami pedig a tipikus női táska szempontjából nagyon fontos, kevesebb helyet foglalnak.”

Nincsenek lehetetlenek

A kutatás érdekessége, hogy mosás tekintetében a nagyobb teljesítményt nyújtó háztartási eszközök szerepe csupán második helyre szorult a nagyobb hatékonyságú mosószerekkel szemben. Mosás szempontjából valóban nem az eszköz mérete, vagy teljesítménye a lényeg, hanem sokkal inkább egy olyan mosószer, mellyel jobb eredményt lehet elérni.

survey02_HU

Számomra az időtakarékosság elsődleges. Sokszor nincs időm a ruhák előkezelésével vagy folttisztítókkal vacakolni. Egyetlen kicsi Ariel Power kapszula, és a probléma megoldódott! A Lenor öblítő illatú a kedvencem!” – mondta Jaksity Kata.

 Ariel_MJP-3919

“Kipróbáltam az Ariel Power kapszulákat és nagyon jónak találtam őket. Nagyon gyors és praktikus. Ebben a felgyorsult világban pont ilyenre van szükségünk.” – mesélt tapasztalatairól Trokán Nóra.

A megkérdezettek között volt Tomán Szabina modell is, aki kijelentette:“A mosószereknél is ugyanolyan fontosnak tartom a technológiai újításokat, mint bármely más eszköz esetében, hiszen ezek a fejlesztések járulnak hozzá, hogy a mindennapokban jobban teljesítsünk.”

A nagy többség, így az Ariel Power kollekció modelljei is egyetértettek abban, hogy a „kicsi és nagy teljesítményű” innovációk révén élménydúsabb lehet életünk, megkönnyíthetik mindennapjainkat.

 Ariel_MJP-4236