A szexis dekoltázs titkai


Jön a nyár, így egyre több testrészünk marad fedetlen. A dekoltázs is főszerephez jut, hiszen bizonyítottan vonza a tekintetet. Ez sokakat tölt el félelemmel. Talán ezért látunk mág nyáron is kendőbe burkolózó hölgyeket. Összeállításunkból kiderül, hogyan lehet ápolni és simán tartani ezt az érzékeny bőrrészt, így lekerülhet a nyakból a kendő.

A mellünk egyre nagyobb lesz – legalábbis a statisztikák szerint. A 80-as évek elején még a 75B-s volt a leggyakoribb melltartóméret, ma már a 80C-s (ez a legtöbbet kért méret a kebelnövelő plasztikai műtéteknél is). Átlagosan tehát 1,7 centiméterrel nőtt a felsőtest kerülete, így a magyar nők mellének átlagmérete 94,4 centiméter, amivel az európai középmezőnybe tartoznak. Egyébként a legtöbb férfi olyannak szereti párja kebelméretét és -formáját, amilyen. És számukra a nagyságnál és a formánál sokkal fontosabb a keménység és a selymesen finom tapintás. A következő tippekkel éppen ezekért lehet nagyon sokat tenni.

 

 

A gyengéd bőrradír rózsássá teszi a dekoltázst

Gyapjúpulcsiba, télikabátba csomagolva a tél végére általában sápadttá és mattá válik a dekoltázs, gyakran apró pattanások is keletkeznek rajta. De ilyen bőrt mutogassunk V nyakú pólóban vagy spagettipántosban? Nem, ilyet nem lehet! Ha hetente egyszer leradírozzuk a kérdéses területet műanyagból vagy jojobaviaszból készült mikrogolyócskás radírral, gyorsan újra levegőhöz juttathatjuk a bőrt, eltávolítva a rajta lévő elhalt hámsejteket és szennyeződéseket. Oszlassa el a dekoltázson a radírt, majd dörzsölje át körkörös mozdulatokkal egy puha arckefével. A maradékot mossa le bő vízzel. Utána tiszta, rózsás lesz a bőr, és sokkal jobban fel tudja venni az ápolótermékekben lévő hatóanyagokat.

 

A hideg zuhany feszesít

Minél feszesebb a mell bőre, annál jobb – így természetes „melltartóként” működik a bőr is. A napi váltózuhany erősíti a bőr ellenálló képességét, és rugalmasan tartja a melleket. Nagyjából egy percen keresztül, tíz másodperces váltásokban zuhanyozza körbe melleit hideg-meleg vízzel. Az utolsó zuhany hideg legyen. Még hatásosabb, ha speciális zuhanyfejjel engedjük magunkra a vízsugarat. Ha gyors eredményre vágyunk, egy maroknyi jégkockával is feszessé tehetjük a dekoltázst. A hidegsokk révén a pórusok összehúzódnak, a vérellátás javul, a sejtek energiaellátása is fokozódik. Az eredmény: kerek, rózsás dekoltázs. Alternatív „borogatás”: A Cold Bra hideg zselével töltött melltartó. Egyszerűen csak be kell tenni tíz percre a hűtőszekrénybe, aztán rövid időre rá kell tenni a mellre.

 

Naponta masszírozni és dobolni

Az arcot gyakran odaadóan krémezzük, de az áll alatti érzékeny zónát veszélyesen elhanyagoljuk. Pedig az itt lévő bőrrész nagyon érzékeny: vékony, mint a papír, alig van alatta zsírszövet, és csak nagyon kevés selymesen tartó faggyúmirigy található benne. Mindemellett a nyak és a dekoltázs bőrének kell megtartania a mellek súlyát. Nem csoda, hogy legkésőbb a húszas évek közepétől a mell elkezd engedelmeskedni a gravitáció törvényének, azaz elkezd lógni. Ezért is olyan fontos tehát a napi ápolás: Masszírozzon a bőrbe enyhe nyomással speciális krémeket alulról felfelé, az áll irányába. Végezetül doboljon az ujjaival összevissza a dekoltázson, ez élénkíti a keringést a hajszálerekben. A legújabb termékekben található tengerialga-, zöldtea-, maláta- vagy vöröslóhere-kivonat serkenti a kollagéntermelést és a sejtek anyagcseréjét.

 

Hetente egyszer ránctalanítsunk

Akkor sincs ok a pánikra, ha már megjelentek az első ráncok a nyakon és a dekoltázson: segít a heti egyszeri termomaszk. Használjon hozzá speciális, dekoltázsra való krémet, vigye fel késhegynyi vastagságban a nyakra, és/vagy V alakban a válltól kezdve a szegycsontig. Először tegyen rá egy réteg frissen tartó fóliát (folpak), majd egy előmelegített törölközőt. A meleg hatására megnyílnak a pórusok, a hatóanyagok sokkal jobban beszívódnak a sejtekbe. A krémet legalább fél óráig hagyja hatni, a maradékot pedig lágyan masszírozza be a bőrbe.

 

Izomjáték a jobb tartásért

A könnyed súlyzós vagy izotréning verhetetlen, ha sokáig topformában akarjuk tartani a melleket. Bár csak zsír-, kötőszövetből és tejmirigyekből állnak, az alattuk lévő, a hónaljtól a bordákig érő, kebleket megemelő mellizmokat nagyon hatásosan lehet erősíteni ezzel a gyakorlattal: Tegye össze mellmagasságban a tenyerét, mintha saját magát akarná üdvözölni, és nyomja össze. Lassan számoljon el tízig, majd lazítson. Ismételje meg tízszer. Ezt a gyakorlatot végezze el naponta legalább háromszor. Főleg a nagy mellbőségűek számára fontos a hátizmok erősítése; optimális tréning az úszás vagy a speciális jógagyakorlatok.

 

Profi módszerek a ráncok ellen

Gyengéd bőrgyógyászati módszerekkel, például mikrodermabrázióval, lézerrel és aláinjekciózással jelentősen csökkenthetők a nyakon és dekoltázson lévő ráncok és pigmentfoltok. Még botoxot is be szoktak vetni, pedig azt korábban főképp az arcon alkalmazták. A beavatkozás során a nagy nyakizmot (platizma) bénítják le, ez a felelős ugyanis az áll és a mell közötti gyűrődési ráncokért.

Krémek, amelyek segítenek:

 

Yves Rocher Lifting Buste, mellfeszesítő krém, 4500Ft

Yves Rocher Lifting Buste, mellfeszesítő krém, 4500Ft

 

ROSA GRAF Mell és Dekoltázs Feszetítő Krém 5.500Ft

ROSA GRAF Mell és Dekoltázs Feszetítő Krém 5.500Ft

Mellfeszesítő zselé gránátalma kivonattal, AVON 1530Ft

Mellfeszesítő zselé gránátalma kivonattal, AVON 1530Ft