Szép kezeket télen is! jan18

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Szép kezeket télen is!

 Sminkelheted a szádat, lapozhatod az újságot vagy ihatsz egy csésze kávét – mindig a kezedre néznek. Nagyon sokat árulkodnak ugyanis rólad: a túlzott napozás a kor előre haladtával pigment foltokban jelentkezik rajta, a hiányzó ápolásról tanúskodik a száraz, ráncos bőr és a töredező körmök. Főként most, télen kellene megőriznünk a finom tapintású kezeinket. Kényeztetés nélkül a kéz és a körmök még hamarabb látszanak öregebbnek, és gyorsabban is öregszenek. A bőr itt sokkal vékonyabb, mint az arcon, az orcához képest itt 70%-kal kevesebb faggyúmirigy található, és szinte alig van alatta védő bőr alatti zsírréteg. Könnyű a dolga így a kézbőrünket támadó tisztítószereknek, a szélnek, a hidegnek, az UV-sugarakanak. A következmény: a bőr kevésbé lesz rugalmas és kiszárad. Még ha a télen mélyre ásod is a kezeidet a kabátzsebedbe, akkor is csak egy okos, célzott kényeztető program segítségével mutogathatod büszkén a kacsóidat.

 Óvatosan mosd a kezed!

A mosás paradox módon a legnagyobb ellensége a bőrünknek, ugyanis kiszárítja a kezeket. Gyakran társulnak hozzá agresszív tisztítószerek és szappanok; az ezekben található tisztítóanyagok megtámadják a bőr természetes savköpenyét. A mindennapos tisztításhoz tökéletesen elegendő, ha alkálimentes kézmosó olajokat használunk, ami rögtön pótolja a kézmosáskor elvesztett zsírokat. A kéz is meghálálja, ha időről időre illatos ápoló fürdővel kényezteted. Küldd őket víz alatti misszióra csupán 10 percre. A speciális pezsgőtabletták ez idő alatt tápláló paraffinolajjal és frissítő citruskivonatokkal kényeztetik a kezeket. A leggyorsabb út a bátran mutogatható kezekhez a kézpakolás, ami legjobb esetben egész éjszaka a kézen maradhat. Illatos lótusz- és hibiszkusz-esszenciák, regeneráló mandulaolaj és fehér csillagfürtből készült bőrfeszesítő kivonatok rafinált keverékét tartalmazza. Vastagon kend be, húzz rá egy vékony pamutkesztyűt, és feküdj le aludni. Nincs otthon semmilyen speciális pakolás? Akkor a ligetszépe-olajos, allatoninos, biotinos kenőcsöket érdemes használni, ezek is kisimítják a bőrt. Egy tanulmány bebizonyította, hogy az UV-sugarak csupán 20%-a esik az arcra, a kézre viszont 50%! Mivel ez korai ráncosodáshoz és pigment-foltosodáshoz vezethet, már reggel kend be a kezed fényvédő faktoros krémmel. Ha már megjelentek a barna pöttyök a kézen, a világosító krémek serkentik a melatin lebomlását a bőrben, és megfékezik az új foltok kialakulását.

 

596002

 Csiszold fényesre!

 

Tulajdonképpen a körmök szarulemezek, amelyek több fehérjerétegből állnak. A látható rész halott, de a körömágyban növesztő sejtek dolgoznak hatalmas iramban – sajnos télen lassabban, mint nyáron. Mivel a körömbőr védi a körömágyat a kosztól, a fertőzésektől és a sérülésektől, logikus, hogy nem szabadna ollóval neki esni. Jobb, ha minden kéztörlésnél gyengéden hátratoljuk a törülközővel a körömbőrt. Ezt pontosan úgy kell csinálni, mint a rózsafa vagy kemény gumiból készült kis lapos pálcával. A rövidítésnél is tilos az olló használata: nő a repedezés veszélye! Még a legérzékenyebb körmöket is formába lehet hozni egy üveg- vagy fém ráspollyal. Még az sem károsítja a körmöket, ha ezzel ide-oda reszelünk. Az ásványi reszelők a legkisebb kristályok segítségével lezárják a legapróbb repedést vagy barázdát is a körmön. Az elszíneződések nem orvosi, hanem esztétikai problémát jelentenek. Itt egy alapozó folyadék segíthet hatásosan, és még erősíti is a köröm felületét. Trükkös: világos lakk esetén kend be egy réteg alapozóval: UV-szűrőt tartalmaz, ami megelőzi a napsugárzás okozta elszíneződéseket. A felejthető, tompa fényű időszakot egy polírozó ráspollyal teheted múlt idővé. Ezek a reszelők egy kristályokból és viaszból álló kombinációval vannak bevonva, melyekkel elsősorban a barázdákat és az elszíneződéseket lehet eltávolítani, majd a köröm felszínét kisimítani, végül ragyogóan fényesre csiszolni. A nagyon puha körmök körömerősítővel keményedhetnek meg. De ha lehet, ne használd tovább, mint évente 6 hét. A repedező körmöket egy négyhetes körömolajos kúrával lehet megerősíteni. Praktikus: az ápoló stiftek új generációja. Ezek sokoldalúk, el tudják távolítani a körömbőrt, vagy meg tudják javítani, meg tudják erősíteni a körömfelszínt, és még a lakkozási botlásokat is ki tudják javítani.

Be soft vitaminos körömolaj 4390Ft.

Care to Go körömbőrpuhító stift 2390Ft_k