Mit mond a tudomány a napozásról? máj25

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Mit mond a tudomány a napozásról?

 A bőrápolás szakértői egyetértenek abban, hogy a fényvédelem az első számú fegyver ahhoz, hogy megvédjük a bőrt a nap UVA- és UVB-sugarainak káros hatásai ellen. Az érzékeny vagy aknéra hajlamos bőrűek azonban irritálónak találhatják a fényvédőkben használt kémiai fényszűrőket.

F&F_SS12_ACC_W_SHOT_02-009_Valid to 31.08.12

Ez az irritáció túlmutathat néhány pattanás megjelenésén vagy a komfortérzet hiányán. A kémiai fényszűrőkre érzékenyek gyakran kerülik a fényvédők használatát, ami a bőröregedés jeleinek idő előtti megjelenéséhez vezethet: a ráncok akár 3 évvel korábban megjelenhetnek, a feszesség akár 10 évvel korábban csökkenhet[1]. Az érzékeny bőrűek az USA lakosságának 66%, Franciaországnak 77%, Japánnak 61% és Brazíliának 52%-át teszik ki,  az aknéra való hajlam pedig az USA lakosságának 67%, Franciaországnak 74%, Japánnak 77% és Kínának 56%-át érinti[2]. Rendkívüli igény van tehát olyan mindennapi fényvédőkre, amelyek megfelelnek ezen bőrtípusok speciális igényeinek. A Kiehl’s szakértelme az érzékeny bőr és a tolerancia-tesztek területén lehetővé tették, hogy kifejlesszen egy új, nem irritáló, széles spektrumban szűrő fényvédőt, kifejezetten az érzékeny vagy aknéra hajlamos bőrűek számára: ez a Dermatologist Solutions™ Ultra-Light Daily UV Defense Ásványi Fényszűrő SPF 50 PA+++. Ez az áttetsző, szuper könnyű, enyhén színezett napvédő 100% ásványi szűrőt tartalmaz, hogy irritáció nélküli védelmet biztosítson az erre érzékenyeknek.

kicsi

 

 A KÉMIAI ÉS FIZIKAI FÉNYSZŰRŐK

Sokan keresik az ásványi fényszűrőket személyes preferencia, fényszűrő-érzékenység, vagy aknéra hajlamos bőr miatt. A személyes preferencián kívül tudományos magyarázat is van a kétféle szűrő eltérő működésére. A kémiai fényszűrők úgy védenek, hogy elnyelik az UV-sugarakat, még mielőtt azok behatolnának a bőrfelszínbe. Az ásványi fényszűrők pedig védőréteget képezve tükrözik vissza az UV-sugarakat.

 

 bikini 2013 fandf

A BŐR GYENGÉD VÉDELME A NAP ELLEN

A Kiehl’s Dermatologist Solutions Ultra-Light Daily UV Defense Ásványi Fényszűrő SPF 50 PA+++ hatékony formula egy pillekönnyű, folyékony textúrában. Ez a gyengéd, enyhén színezett formula a 100%-osan  ásványi és fotostabil titánium-dioxidot használja fényszűrésre. Ez egy természetes ásvány, amely nagy visszaverő képességénél fogva fizikailag gátolja az UV-sugarakat. A formulában az E-vitamin antioxidáns képességével kombináltuk a szabad gyökök elleni hatás érdekében.

 

 

hapiAz ásványi szűrőket hagyományosan nehéz beilleszteni a formulákba, mert fehér, krétaszerű nyomokat hagynak a bőrön” mondja Dr. Geoff Genesky, a Kiehl’s bőrápolási laboratóriumának vezetője. “Ezért fontos volt számunkra, hogy új formulánkhoz a megfelelő ásványi szűrőt válasszuk, amely optimálisan veri vissza az UV-sugarakat, kerülve a látható fény spektrumát, hogy fehér nyomok nélküli magas védelemet nyújthassunk. Ezután ásványi pigmenteket tettünk hozzá, hogy fokozzuk az UV-védelmet, valamint egy könnyű, univerzális színt, amely minden arcszín szépségét fokozza.”

 

 

 

  1. GEOFF GENESKY – A KIEHL’S BŐRÁPOLÁSI LABORATÓRIUMÁNAK VEZETŐJE

Dr. Genesky díjnyertes vegyész, a bőrápoló és a napvédő formulák szakértője. A State University of New York-on végzett, évfolyamának legkiválóbb vegyészmérnökeként. Pályáját a Cornell egyetemen folytatta, ahol azt kutatta, hogy a kémiai struktúrák közötti kölcsönhatás hogyan befolyásolja teljesítményüket. Dr. Genesky USA-szerte bemutatta kutatásait különféle konferenciákon. A világ minden tájáról származó szakértőkkel működött együtt különféle területeken, és neves szaklapokban publikált. Miután csatlakozott a Kiehl’s Since 1851 csapatához, Dr. Genesky különféle eseményeken tartott előadásokat a laboratóriumi eszközökről, innovatív formulákról és a bőrhöz kapcsolódó tudományról.                 

[1] L’Oreal érzékeny bőr vizsgálat

[2] L’Oreal Top Ten Global Consumer Opportunities Report