Argánolaj a legújabb kedvencem

Már több mint tizenöt éve foglalkozom a szépségápolás újdonságaival. Természetesen huszonévesen a parfümök és a smink kollekciók bűvöltek el, harmincon túl már el kezdett foglalkoztatni a fiatalság megőrzésének praktikái is. Ezerféle krémet, elixírt, tűt, lézert kipróbáltam, több kevesebb sikerrel. Egy éve használok olajakat a testem minden porcikájára. Annyira csodálatos a hatása, hogy legszívesebben hetente olajfürdőt is vennék, ha lenne rá lehetőségem. Gondolom, szép dugulást okoznék extrém szépítő praktikám bevetése okán. És most jött egy újabb szerelem! Az argánolaj! Ismerjétek meg a legújabb szépség titkot.

 Az argánolaj

A vad argán fa a marokkói Atlasz-hegység vidékén nő –ez az egyetlen terület a világon, ahol természetes körülmények között virágzik.

argan olaj

A helyi berber asszonyok gondosan kiválogatják és összegyűjtik a legjobb minőségű termést, majd kézzel összetörik őket. Ezt követően gyengéden megnyomják a diókat, hogy kieresszék magukból a ragyogó és tiszta argán olajat. Az így elkészített olaj már használatra kész, hogy az új Argán olajos fürdő és testápoló termékcsalád alapanyagául szolgáljon.

Argan_olaj

Az argán olaj évszázadokon keresztül a berber asszonyok hammam szépségápolási rituáljának a részét képezte. Az erős szaharai szél és napsütés miatt igénybe vett hajuknak és bőrüknek védelmet és ápoltságot adott. Ez a telített zsírsavakban –linolsav (Omega 6) és természetes E-vitaminban –tokoferol -gazdag olaj a rendkívüli bőrápolási tulajdonságának köszönhetően érdemelte ki az “Olajok királynője” címet.

Az Arany Ragyogás rituáléja

 

1.lépés: Ráhangolódás

A Hammam egyik kulcstényezője, hogy kilépjünk a mindennapi rohanás világából. Szánjunk időt magunkra –sötétíts be, gyújts gyertyákat és végy egy mély lélegzetet.  Merülj egy forró Argán olajos habfürdőben vagy csak vegyél egy forró zuhanyt, hogy bőröd megnyugodjon és puha legyen. A forró fürdő kitágítja, előkészíti a bőröd a kezelésre és kitágítja a pórusaid.

7255713

2. lépés: Tisztítás

Távolítsd el az elhalt hámsejteket az Argán olajos Testradírral. Majd a masszázs szappannal masszírozz ki minden feszültséget. Végezetül pedig végy egy hidegvizes zuhanyt, amelynek köszönhetően a pórusaid összezárulnak és bőröd felkészül a hidratálásra.

 3. lépés: Hidratálás

Használd a gazdag Argán olajos testvajunkat, vagy ha valami könnyedebbre vágysz, akkor az argán olajos testápolónkat ajánljuk.Az extra száraz területek kezelésére használd a Miracle Solid olajat.

 4. lépés: Ragyogás

Végezetül pedig kend be a bőröd a Radiant Olajjal a szuper selymes tapintásért és az arany ragyogásért.

Argan Group_White

Árak:

  1. TESTVAJ – Body Butter (200 ml, 4.990 Ft.)
  2. SZÉPÍTŐ OLAJ – The Radiant Oil for Body and Hair (125 ml, 4.690 Ft.)
  3. HABFÜRDŐ – Bubble Bath (250 ml, 4.490 Ft.)
  4. TESTRADÍR – Body Scrub (200 ml, 4.490 Ft.)
  5. TESTÁPOLÓ – Body Lotion (250 ml, 3.190 Ft.)
  6. TUSFÜRDŐ – Shower Gel (250 ml, 1.690 Ft.)
  7. MASSZÁZS SZAPPAN – Massage Soap (150g, 1.490 Ft.)
  8. ARGÁNOLAJOS BALZSAM – Miracle Solid Oil for Body and Hair  (50g, 2.590 Ft.)
  9. AJAKÁPOLÓ – Solid Oil Lips (20ml, 1.790 Ft.)

Méltányos Közösségi Kereskedelem: Több, mint egy egyszerű hidratáló

Az argánolajban különleges hidratáló képességén túl sokkal több minden rejlik –ez az értékes olaj több száz berber nő és családjának életét könnyíti meg. A The Body Shop szoros együttműködésben dolgozik együtt a Targarine szövetkezettel. A Targarine-t helyi nők alapították, hogy segítsenek vevőket találni az általuk készített argánolajnak és így fejlődhessen az iparág.  A The Body Shop termékeinek megvásárlásával közvetlenül támogatod a berberi nőket és családjaikat. Az eladásból származó összegekkel olyan helyi projekteket támogatnak, mint új tantermek és bölcsődék kialakítása vagy orvoslátogatások szervezése a kis falvakba.