Titkos villámgyors szépség tippek profiktól

 

 

Egy Mindennapi Nő nek nem sok ideje van magára hétköznapokon és direkt nem írom, hogy, hogy “rohanó világunkban”. Pedig fontos a kellemes, ápolt megjelenés és az, hogy ki tudd hozni magadból a maximumot, mégha csak öt perced is van rá. Profi sminkesektől, stylistoktól kérdeztük a titkot, mi az a legfontosabb öt dolog, amire figyelned kell a sminkelésnél.

GLAMOUR LOVELY_visuel mannequin

Szem

Füstös smink vagy hűvös csillogás? Tedd alkalmivá a nappali sminkedet úgy, hogy húzd tovább a szemhéjráncodban lévő sötét púdercsíkot, egészen a szemhéjad külsejéig. Húzd ki tussal a szemed, alul használj fekete szemceruzát. Erős kontrasztot ad a szemhéjra felvitt ezüst színű szemhéjpúder, vagy ha csillogó szemhéjfestékkel vastagon kiemeled a szemedet a tus felett. Bármelyiket is választod, a szempilláidat fesd erősen feketére!

clarins4

 

Orca

Tegyél kevés pírt az arcodra akkor is, ha amúgy szinte alig használsz pirosítót – verhetetlen, ha gyorsan kell megszépülni! Nem csak élénkíti, kontúrozza az arcot, csodát tesz akkor is, ha a szemöldököd végéhez, a halántékodra, a hajtövedre is teszel belőle! Kezdj mindig kevés színnel, és ha szükséges, csak akkor tegyél belőle többet!

Maybelline New York_Lacoste_FW 2013

Haj

Rázd fel az ujjaiddal a lelapult loknikat, fújd be göndörítő spray-vel, és fixáld rugalmas hajlakkal. Hasztalan? Akkor készíts belőle inkább egy laza kontyot, vagy tűzd fel, és tegyél bele egy dekoratív hajráfot. Sima hajból zselével és hajsimító krémmel készíts „lenyalt” frizurát, a rövid frizurát pedig dobd fel kevés zselével vagy csillámspray-vel.

olia hajfesték3

Ajak

Este is sokkal intenzívebb a hatás, ha erős színű rúzs helyett inkább csillámló szájfényt teszel fel, ráadásul sokkal trendibb is. Így megspórolhatod az időigényes ecsetes festegetést. Rajzold körbe a szádat szájkontúr ceruzával (bézzsel vagy halvány színűvel), és befelé satírozd el. Utána kenj rá (színes) szájfényt. Vagy használd a nappali rúzsodat, és dobd fel egy csillámos szájfénnyel!

glamouur chic

Arc

A legjobb módszer, amellyel eltüntetheted az egész napos munka fáradalmait, és életre keltheted a bőrödet: 1. Frissítsd fel a bőrödet hűvös arcspray-vel. 2. Világosítsd ki a bőrödet, ahol kipirosodott, korrektorral tüntesd el a szemed alatti karikákat! 3. Vigyél fel az arcodra kevés alapozót, vagy színezett nappali krémet, és óvatosan simítsd el. Ideálisak azok a termékek, amelyekben a pigment mellett kevés mikro finomságú bronzpor is található, ezek finomítják az arcot.

 

Ezeket viszont inkább ne…

Szépülés: Ne használj bőrradírt, ne szedd ki a szemöldöködet, ne nyomkodd ki a pattanásaidat, csak irritálod a bőrödet, ráadásul egész éjjel látszani fog. A pattanásokat inkább fedd le korrektorral!

Új smink-trükkök: Ha fontos a gyorsaság, ne kezdj el kísérletezni új színekkel, termékekkel, smink-technikákkal! Ha ugyanis nem sikerül, kezdheted az egészet elölről!

Köröm-művészet: Francia manikűr, amikor már folyik a visszaszámlálás? Tutira nem fog sikerülni! Inkább fesd ki teljesen a körmödet!