Sminksuli indul! Kezdőknek és haladóknak 2. rész

Nem mindenki tud sminkelni, de mindenkinek jól áll egy jól eltalált sminkelés. Nem annyira bonyolult ez a manőver, mint ahogyan a sztár sminkesek mondják. Megfigyeltem, hogy legalább fél óráig pingálták a szemem anno egy-egy fotózásra. Természetesen jól állt a profi smink, de ezt otthon is elkészíthetjük, ha van hozzá megfelelő eszközünk és egy kis tudásunk. Az eszközről te gondoskodj, itt a tudást kapod hozzá. Indítunk majd nyeremény  játékot is, hogy jobban motiváljunk.


Füstös szemek

Ha világos szürke vagy barna árnyalatokat használsz, trendi nappali smink is lehet belőle

 1. Fedés – Távolítsd el a szemhéjadról az összes zsírt egy papír zsebkendővel, így sokkal jobban rá tud tapadni a szemhéjfesték is. Utána pötyögtess rá kevés korrektort, és dolgozd el az ujjhegyeddel. Tökéletesen elfedheted vele az apró piros foltokat.

 

2. Alapozás – Vigyél fel világos színű szemhéjpúdert a szemhéjránctól felfelé a szemöldökig, oldalt pedig a szemöldök széléig. Tipp: könnyen megtalálod a megfelelő arányokat, ha az orrodhoz és a szemöldököd széléhez tartasz egy ecsetet. Az átlós vonal megmutatja, meddig fesd ki a szemhéjadat.

 

3. Modellezés – Most oszlasd el a sötét árnyalatú szemhéjfestéket  a szemhéjránc közepétől a külső szemzugig. Tipp: Minél kevesebb színt vigyél fel a belső szemzughoz, mert túlságosan összenyomja a szemeket. Ha ráncos a szemhéjad, fényes helyett használj matt szemhéjfestéket!

4. Keretezés – Intenzívebb lesz a tekintet, ha vékony vonalat rajzolsz púderrel a felső és az alsó szempillaív mellé. Tipp: tartsd egy ecsetet az alsó szempillák alá, ezt a vonalat ne lépje át az alsó púdervonal!

5. A tekintet „kinyitása” – Miután felvittél minden színt, és egy vattás pálcával elmostad az átmeneteket, húzz vékony vízszintes vonalat egy világos színű szemceruzával a külső szemzugodtól kifelé. Ha szeretnéd, kihúzhatod vele alul a belső szemhéjadat is. Ettől lesz igazán ragyogó a pillantásod. Utána fesd ki többször a szempilláidat!

 

smink szem mindennapi nő

A szem hangsúlyozása mindig divatos

 

 

 

Tippek és trükkök profiktól


– A füstös szemsminkhez használj mindig két szemhéjfesték-árnyalatot – azonos

színcsoportból egy világosabbat és egy sötétebbet. Plasztikusabb lesz az eredmény.

– Ha alkalmi sminket készítesz estére, vidd fel erősebben a színeket, vagy használj

sötétebb árnyalatokat, és kombináld fekete tussal!                                                         

 

 

 

szempillapirál smink szem mindennapi nő

Szempillaspirállal meghosszabbíthatja szempilláit

 

– A füstös szemsminkhez a púder állagú szemhéjfesték a legjobb, mert szabadon változtatható a szín intenzitása és fedése aszerint, hogy egyszer kened fel – így halvány lesz –, vagy többször kened fel, esetleg elkevered kevés vízzel – így erősebb hatást érhetsz el vele.


Ne félj több színt használni a szemhéjadon! Ha jól csinálod, nem leszel papagáj!

1. Fedés – A szemhéj legyen abszolút zsírmentes! Így sokkal tovább tart a smink. Alapozd le a szemed színtelen púderrel. Egy lapos szemhéj-ecset a legalkalmasabb az ilyen lapos felületek púderezéséhez.

Idén a szempillák méretét maximálisra növelhetjük

Idén a szempillák méretét maximálisra növelhetjük

 

2. A belső szemzug hangsúlyozása – Először egy kis aplikátorral vigyél fel világos árnyalatú szemhéjpúdert  az alsó és felső szemhéjad belső részére. Ehhez nézz tükörbe, és húzd fel a szemöldöködet, így megfeszül a szemhéj.

 3. A szín felvitele – Utána következik a sötét árnyalatú festék, vidd fel a szemhéj közepétől kifelé. Ne fesd ki az egész szemhéjat, az már nem trendi!