Oscar már Budapesten is alkot

Éppen azon tűnődtem, hogy mit kellene a hajammal kezdenem, mivel egy éve hiába fáradozok azon, hogy elérjem Rapunzel hajhosszát. Be kellett látnom, hogy vékonyszálú, festett szőke hajammal még örülhetek, ha a kleopátra fazonig eljutok. És ekkor történt a csoda, hogy meghívást kaptam egy új hajszalonba, ahol rendbehozhatják elgyötört hajszálaim. Az OSCAR Hair & Beauty szalonból jött az invitálás, melynek Oscar Mercaldi a művészeti vezetője. Oscar Olaszországban született, közel húsz éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Évekig dolgozott Aldo Coppola-val, a szépség és divatvilág egyik legkiemelkedőbb személyiségével, szalonokat nyitottak meg együtt a világ több nagyvárosában, a legutóbbit Londonban.

Oscar-sajtotaj_kep2 kicsi

(A képen nem én vagyok a modell, sajnos. Oscar éppen alkot.)

Időpontot is könnyen egyeztettünk, mert annyira új a szalon, hogy szerencsémre nem fedezték még fel sokan. Biztos vagyok benne,  pár hónap múlva már nem lesz ilyen könnyű a mesterrel találkozni. A szalon a Paulay utcában található, könnyen megközelíthető. Belül elegáns és modern. Oscar még nem érkezett meg, amikor én már a recepción lejelentkeztem, így kíváncsian vártam, mikor lép be az olasz figaró. Egy perc sem telt el és mellém lépett egy törékeny férfi, aki már akkor is a hajam vizsgálta apró barna szemeivel, amikor kezet csókolt.

oscar fodrász

Elmondta, hogy sokan nem is sejtik, mekkora kárt okoznak a hajszálaiknak a festéssel. A sok vegyszer teljesen tönkreteszi a haj szerkezetét. Megbeszéltük, hogy először hajspa kezelést kapok, amitől egy kicsit regenerálódnak a hajszálaim és a fejbőröm is. Ez egy henna pakolás volt, amit kellemesen bemasszíroztak a hajamba, miközben a székem engem masszírozott, így egész jól éreztem magam tetőtől talpig.

hairspa oscar hair beauty

A finom kényeztetés után megbeszéltük, hogy most nem változtat sokat a frizurámon, mert neki is a hosszabb haj tetszik. Szerinte egy nő akkor szép, ha a haja szépen fénylik. A magyar nők hajáról is kérdeztem. Mivel nem él még itt régóta, nem sokat látott, de ami feltűnt neki, a sok rosszul megválasztott szín és fazon. Szerinte a magyar nők gyönyörűek, de nem tudják hogyan fokozhatnák a hatást. Az orosz nőkről mondta, hogy nagy változást tapasztalt Moszkvában. Nagyon divatérzékenyek, igényesek lettek a moszkvai nők és ezzel együtt a frizurájuk is. Úgy érzékeltem, Oscar szerint Budapestre ráférne egy hajforradalom.

oscar gondolkodik

Megfigyeltem, minden jó fodrásznak van egy kis ollója. Ha ez előkerül, akkor megkezdődik az alkotás. Oscar is így tett, kis koncentrálás után, beindult a vágás. Ilyen technikát még nem láttam, bár jó sok fodrászt elfogyasztottam az évek alatt. Fogott egy tincset, becsavarta és a tincsbe vágdosott. Megkérdeztem, miért így vág, és bár egy kissé kizökkentettem az koncentrálásból, azért elmondta, hogy ettől egy kis volument kap a frizura.

oscar vág

Majd a szárítás következett. Közben elmondta, hogy az olasz FAIPA hajápolószerek, amiket ők használnak nem tartalmaznak vegyszereket. Még a hajfesték is természetes. Meg is mutatta a hennákat, amik nemcsak vörös festéket jelentenek. Kávé illatú volt a barna festéke. Szerinte fél éves kezelés után, akár meg is növeszthetem a hajam, mert újra egészséges lenne, ha betartom az általa javasolt hajápolási útmutatót.

oscar palásti mártival és a kész frizura

Boldogan fotózkodtam vele a kész frizurámmal.  Megtudtam még, hogy a szalonban „szemöldök- szobrászat” is segíti majd a vendégeket. Magyarországon egyedülálló szépségszolgáltatás lesz elérhető, amit a szemöldök-stylist végez majd. (Ezt is kipróbálom és beszámolok róla.) Az otthoni, egyenkénti szőrszál eltávolítás helyett jóval kíméletesebb, gyorsabb, szebb és természetesebb hatást biztosító eljárásról van szó. A módszer  lényege, hogy egy nagyon vékony, speciális pamutszálat megdupláznak és megcsavarnak, s finoman végighúzzák a kezelendő területen. Férfiak, nők egyaránt igénybe vehetik e szolgáltatást, hiszen a szépen, természetesen ívelt szemöldök egyfajta keretet ad a szemeknek, és még hangsúlyosabbá teszik a pillantást.

Oscar-sajtotaj_kep1 kicsi

OSCAR Hair&Beauty háttérinformáció:

A Spa részleg egy sor arc- és testkezelést kínál, minőségi termékeket és magasan képzett terapeutákat alkalmazva. Non- invazív kozmetikai eljárások, modern felszerelések és szakértő kezek biztosítják a tartós és látványos eredményt. Ilyenek a legújabb generációs, fájdalommentes és non-invazív Fusion Mesotherapy kezelések, melyek tartós és látványos eredményt produkálnak. A rádió frekvencia növeli a bőr hőmérsékletét, és stimulálja a kollagén szintézist illetve a bőr feszesedését. A magasabb hőmérséklet lehetővé teszi, hogy a kozmetikumok mélyebb rétegekbe hatoljanak.

A Derma Rolleres kezelés beindítja a kollagén termelést.  A beindított kollagén képző folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását. A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezeléshez kívánt steril hatóanyagokat bejuttathatják a kellő mélységbe, ahol aztán látványos és tartós eredmény produkálva fejtik ki hatásukat.

Manikűr és pedikűr nagy körültekintéssel készül, hogy hosszantartó eredményt érjenek el. A szalonban természetesen az is megoldható, hogy amíg a fodrász vendég hajával foglalkozik, addig a manikűrös kolléga azzal egy időben a vendég körmeit igazítja.

Az Oscar Hair and Beauty bemutatja az Essie körömlakk márkát Magyarországnak. Essie több mint 30 éve az iparág ikonja, szépségszakértők, hírességek, sőt, még királyi méltóságok is bíznak benne – egy amerikai klasszikus, ami a nőknek világszerte segít kifejezni önmagukat, egyéniségüket, miközben a színekkel és hóbortos nevekkel játszanak. Ha a garantáltan professzionális és minőségi manikűrről van szó, Essie-ről beszélünk.

még több infó: www.oscarhairandbeauty.com