Ez lesz a hajtrend jövőre!

A Schwarzkopf Professional nemzetközi nagykövetei – Lesley Lawson és Tyler Johnston – a nemzetközi kifutókon megjelenő szezonális divatból nyert inspirációk alapján alkották meg 2014 hajtrendjeit, hajviseleteit. A négy stílus – ‘40s RETRO, CONstruct, PUNKETTES, SUITGIRLS – tükrözi a modern nőiesség minden arcát.

Közismert küldetésünk változatlan maradt – mondta Steve Hogan, a Schwarzkopf Professional Essential Looks kreatív igazgatója – miszerint a divat fővárosainak (New York, London, Milánó, Párizs) kifutóin megjelenő stílus és trend inspirációit megragadva készítünk hétköznapi viseleteket, melyeket a fodrászok vendégeik számára könnyedén meg is tudnak valósítani. Összeállítottunk egy trendkollekciót bemutató könyvet is, mely miden fodrász számára inspirációt és segédeszközt nyújt ahhoz, hogy hogyan sajátíthatja el a szezon trendjeit, hogyan alakíthatja azt vendégei egyéniségéhez. Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, annak érdekében, hogy megkönnyítsük a fodrászok mindennapi munkáját, ötlettel és szakértelemmel lássuk el őket. Elkészítettük az Essential Looks applikációt, mely okostelefonra vagy tabletre letöltve nyújt segítséget.

Az Essential Looks COLOUR BURST kollekció négy fő trendirányzatot mutat be:

 ‘40s RETRO

A húzott derék eleganciája új értelmet kapott ebben a szezonban, hiszen minden divatfőváros a 40-es évek trendjeit karolta fel, hogy világszerte elcsábítsa a nőket. A kisportolt és feltűnő formák, erős sziluettek és hosszabb szoknyák új kifinomultságot hoztak. Az öltözéken öv kerül minden derékra.

EL_2_2013_40s_Retro_Catwalk_Ellen

A Pradanál és Oscar de la Rentánál a szoknyás kosztüm kifinomult érzékiséget, míg Bottega Venetánál és Miu Miunál a hosszú kabátok és arisztokratikus ruhák jelentik a stílusos megjelenést. A gazdag színválasztékban az anyaghasználat keverte meg a luxus kivitelű tweed kockákat, a selymeket, a gyapjút és a bársonyt, de a nosztalgikus szabás ellenére a modern ragyogás hangulata is ott van a felszín alatt. A trendre jellemző hajviselet a 40-es éveket idéző formák, melyeket a mai technikákkal és innovatív termékekkel kombinálnak. Fő fókuszban a textúra váltás van, legyen teljesen sima, vagy nagyon göndör a haj, ugyanaz a hajvágás egészen más hatást nyújt. Színekben a réz és vörös árnyalatok színjátékával emelik ki a haj textúráját.

CONstruct

A luxus sportruházat már jó ideje sajátos és erős divatokat hozott létre, de az idei szezon fő irányvonalára a Bodycon trend hatása jellemző. Neoprén és más strapabíró anyagokkal találkozhatunk nagy mennyiségben, ahogy Lacoste, Charlotte Ronson és Helmut Lang világszerte diktálta a tempót, játszva a formatervezte szabásokkal és erőteljes grafikus elemekkel.

EL_2_2013_Construct_Catwalk_Uliana

Kék, fehér, szürke, zöld, fekete, bézs és rikító sárgák uralják a színpalettát. Pieter Pilotto a könnyű napi viseletet fejlesztette tovább természetesen érzéki esti ruházattá. A trendre jellemző a sima plasztikus felületű frizurák kemény kontúrvonalakkal. Mérnöki pontossággal elkészített hajvágások, melyekre jellemző a kapcsolat nélküli túllógó hosszabb részek. Színvilág a gazdag csokoládék és a rezes árnyalatok játéka, pontosan, precízen egymás mellé festve.

PUNKETTES

Még a lázadó fiataloknak is fel kell nőni valamikor, épp úgy, ahogy azt az előző szezon Electric Youth stílusa is tette. A PUNKETTES képviselői még mindig fityiszt mutatnak a tekintélynek, de ezúttal tönkreteszik saját lázadói hitelüket. A durva szélek nagyon is kiszámítottak és sok tervező az időtlen skót mintájú gyapjúszövettel feltűnősködik, mint egy tisztelettel adózva a trend 70-es évek örökségének.

EL_2_2013_Punkettes_Catwalk_Enel

Ami a bőrt, a vizes hatású gumit és a magas fényű lakkbőrt illeti a fekete átfogóan kötelező. Moschino, Christopher Kane és JPG valamennyien a tipikus biciklista blúzt hozzák refrénként és az ingszabású dzsekit fő témaként, varrott, szöges, sőt csipkés díszekkel. A trendre jellemző fokozatos geometrikus formák, akár kócosabb textúra, akár plasztikus. Klasszikus formák egy speciális festéstechnikával kiemelve. A tőközeli területek sötétebb vagy élénkebb színnel vannak kiemelve, ezzel optikai volument is adva a formának. A sötétebb szín mélységet ad, a világos magasságot.

SUITGIRLS

Minden évben az unisex stílus új fordulata pompázik a kifutókon, de ezúttal készen áll arra, hogy a férfias szabás erejével meghódítsa a világot. A ficsúros alkatoktól kezdve a bokszolóson át a nőiesig, selymes blúzokkal, magas sarkú lábbelikkel és szabott öltönyökkel párosult, hogy minden divatbemutatón méltóságteljesen jelenjen meg. Az anyagok szabászati keveréke felmutatta a szolid flanelt, a klasszikus vékony csíkozást, sőt még a leopárd foltokat is.

EL_2_2013_Suitgirl_Catwalk_Corinna

De ami meghatározza ezt a trendet, az a precízen kialakított részlet, mely magában foglalja a kontrasztos szabást és pop vonalvezetést David Bowie ‘Thin White Duke’ stílusára emlékeztetve. Mint ahogy számítani lehetett rá, Stella McCartney, Paul Smith és Dior mind kimagaslóan szerepeltek, ütköztetve a férfiasságot a lenyűgözően nőies varázzsal. A trendre jellemző a férfias jegyeket viselő hajvágások, nőies elemekkel kiegészítve. Minden hosszúságon variálható a forma, akár az arcba simítva, akár magasan, lazán hátra szárítva is viselhető. A hajszínekkel az első kontúr részeket emelik ki, az alapszín minden esetben egy mély barnás vagy violettes árnyalat, az első világos részek mályva, barack vagy élénk réz, arany vagy pink árnyalatú.