A nagy őszi hajfestés

 Sokan vagyunk, akik nem elégedettek a hajszínükkel. Közéjük tartozom én is. Évekig fodrászhoz jártam és minden alkalommal reménykedtem, hogy az elképzelt színt kapom, amikor kisétálok a szalonból. Ezt csak egy fodrász érte el, Lacika, de ő már az angol nők haját festi Londonban. Mit tehettem, kipróbáltam a drogériákban kapható hajfestékeket. Mivel több mint tíz éve szépségrovat szerkesztő is vagyok, eléggé tájékozottnak mondhatom magam a témában.

Tehát ha otthon fested a hajad, jó ha tudod.

1. A dobozokon látható modell hajszínét felejtsd el. Nézd meg, hogy neked milyen a hajtöved és hasonlítsd össze a doboz hátulján látható hajszín mintákkal. Ha a hajad nem egyezik az ott látható színekkel, akkor csalódott leszel a végeredmény láttán.

2. A használati útmutatót tényleg érdemes elolvasni. Sokan itt hibáznak. Annyi ideig kell a hajon hagyni a festéket, amennyi időt az útmutató javasol. Ha hamarabb mosod le, akkor sötétebb lesz a hajad. Ha később, akkor világosabb és sérültebb.

3. A festés után gazdagon ápold a hajad. A jobb festékek mellé tesznek speciális színvédő hajbalzsamot. Legalább tizenöt percig hagyd a hajadon.

Szőkeség egyéniséggel

És végül nézzük, mit hoz az ősz a hajszínek palettáján. A szőke különböző árnyalatai továbbra is meghatározónak számítanak, azonban előtérbe kerül a természetesebb, kifinomultabb összhatás. Az árnyalatok harmóniában állnak a hölgyek természetes színeivel és stílusával, ezáltal frissességet és üde összhatást eredményeznek. A szőke melír is új megvilágításba kerül és kedvelt lesz az új évszakban. A fényes és egyedi árnyalatú tincsek erős kontraszt és lenövés nélkül képviselik a legfrissebb trendet, legyen szó akár hűvös, gyöngyházas árnyalatokról, vagy akár meleg aranyszőkékről.

Lila vagy kék

Újdonság a sötétebb hajú hölgyeknek a színező spirál, ami nagyon hasonlít a szempillafestékhez, de a haj tincsekre fejlesztették ki, ahol akár egy színnel, akár többel is megbolondíthatod a frizurádat. A frufrura lehet rákenni, majd ha már meguntad, akkor lemosható a szín. A szőkék is színezhetik hajukat, nekik az aranyat ajánlják.

Árnyalatok vonzásában

A kirobbanó, élettel teli vibráló színek energiát sugároznak, és határtalan lehetőséget szabnak személyiségünk kifejezésére. Idén ősszel arra biztatnak bennünket a mesterfodrászok, hogy merjünk új hajszíneket kipróbálni. Nem kell az egész hajat befesteni, elegendő és divatos egy-egy tincset, akár más más színre satírozni, ami ki is mosható a hajból.

Csillogó hajkorona

A tündöklően csillogó haj kiemeli a szépséget, kihangsúlyozza a letisztult formákat. Ez a divatirányzat a természetességet kedvelő nők számára is lehetőséget nyújt a megújulásra, hiszen a hajszín megváltoztatása nélkül lehet újítani. Nem kell mást tenni, mint hajfénnyel befújni frizurát, vagy fodrásztól kérned ezt a szolgáltatást.

Újdonság!

Megújult a L’Oréal Paris Preference hajfesték családja, mely ULTRA-ELLENÁLLÓ SZÍN TECHNOLÓGIÁJÁNAK köszönhetően elképesztő színeredményeket varázsol! A Préférence ultra-ellenálló festék részecskék nagyobbak, így jobban a hajban maradnak és hosszan tartó fényes színt biztosítanak. A Színvédő hajápoló UV-szűrővel és E-vitaminnal gazdagított összetétele hétről hétre felfrissíti a haj színét és fényét, puhává teszi a hajat.

 

”Egyáltalán nem meglepő számomra, hogy a nők a világon mindenhol annyira imádják a Preference hajfestéket. Számomra a Preference a hajfestékek legjava, hiszen olyan színeredményt kínál a nőknek, amilyenre vágynak, a letisztult szőkéktől a legintenzívebb barna árnyalatokon át a dús hatású kromatikus vörösökig.  A mai modern nőnek a hajfestés annyira nélkülözhetetlen, mint az ajakrúzs  -a hajfestés a szépségápolás alappillérévé vált!”Christophe Robin a L’Oréal Paris hajszín szakértője