Természetesen természetes

 

Bőrünk öregedése természetes folyamat, amit sokan szeretnénk elkerülni, megállítani. Egyre több olyan kozmetikai készítmény kerül forgalomba, melyek a természet erejét hasznosítják a fiatalság megőrzésére. Összegyűjtöttük a legújabb és legkülönlegesebb természetes összetevőjű szépségápolási szereket az üzletek polcairól.

Csiga-elixír a ráncok ellen

Ki gondolná, hogy a csiganyálka az új fegyverünk az öregedés ellen? Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a csiganyálka rendkívül gazdag természetes antibiotikumokban, proteinekben, kollagénben és éppen ezért különleges sejtépítő tulajdonsággal, bőrregeneráló és hidratáló képességgel rendelkezik, vagyis igen hatékonyan alkalmazható anti-aging kezelésekre. Ráadásul bizonyos növényi alapanyaggal, például Aloé verával kombinálva megsokszorozódik a bőrtápláló hatása, mélységében feltölti a ráncokat és hatékonyan csökkenti a pigmentfoltokat. A csigaproteinből és aloé vera koncentrátumából arcszérum, arckrém, szemránckrém, testápoló és kézkrém is kapható.  A csiganyálkát egy speciális eljárás segítségével nyerik ki, melynek során az állatnak semmi bántódása nem esik, biotalajon nőnek fel, biolevelekkel táplálkoznak, és poroszkálásuk közben időnként átmásznak egy hálón, melyen keresztül nyálkájuk egy edénybe hullik. Az összegyűjtött váladékot azután megtisztítják, koncentrálják és sztenderdizálják.

 

Csiganyállal az öregedés ellen (Helix Aspersa)

Csiganyállal az öregedés ellen (Helix Aspersa)

Kancatejjel Kleopátra után

A kancatej vitamin-, fehérje- és ásványi anyagtartalmának köszönhetően jótétemény a bőr számára, a természet egyik legtáplálóbb és legegészségesebb itala. A szépségéről híres Kleopátra rendszeresen kancatejben fürdött, az ókori Rómában igazi luxusnak számított egy ilyen fürdő. A kanca tejének összetétele hasonlít leginkább az anyatejhez, méregtelenítő hatású és erősíti a szervezet természetes ellenálló képességét. Kiegyenlíti a bőr működését, megnyugtatja és ápolja az érzékeny, problémás, valamint az ekcémás, pikkelysömörös bőrt is. Mérsékeli a kellemetlen tüneteket (bőrpír, bőrirritáció, viszketés, égő érzés, a bőr berepedezettségét, illetve túlzott kiszáradását).
Kígyóméreg az öregedés ellen

A mély, el nem múló ráncoknak nem közvetlenül az életkor a legfőbb okozója, hanem a mimika, pontosabban a mimikai izmok tónusának állandó változása, gyakori összehúzottsága. A templomi viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánzó hatóanyagot tartalmazó szintetikus tripeptid működési elvének lényege, hogy visszafogja az arcizmok összehúzódását, leblokkolja a mimikai izmok sejtfalában található receptorokat, és ezáltal csökkenti a mimika által okozott ráncok kialakulását, illetve azok mélyülését. Hatásfokában a botox vetélytársának tartott „kígyóméreg” arckrémeknek az egyik óriási előnye, hogy természetes hatóanyagokból készültek, így mellékhatásokat kizáró, szelíd terápiát biztosítanak.

Borban a szépség

Kutatások kimutatták, hogy a mediterrán étrend bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Köztudottá vált, hogy a vörösbor egyik komponense, a resveratrol erős antioxidáns hatása miatt jelentős gyulladásgátló, egészségvédő tulajdonsággal bír. Koncentrációja a szőlő héjában nagyobb, mint a gyümölcs húsában, ezért a leginkább a vörös és rozé borokban található meg. Kisebb mennyiségben a mogyoróban és a dióban is fellelhető. A resveratrol fölszabadítja ezt az enzimet, így meghosszabbítja a sejtek életét, megőrzi a bőr rugalmasságát. A teljesen újszerű, resveratrol tartalmú krém feltölti a ráncokat és revitalizálja a bőrt.

A hévizi titok

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termál tava.
A hévízi gyógyítás egyik eszköze a híressé vált tőzeg, a gyógyiszap. A tó fenekét 1-3 méter mélységben növényi és ásványi eredetű tőzeg borítja. A huminsav növényi üledékekből mikrobioloógiai érés során keletkezik. Hosszú szénláncú, nagymolekulájú szerves anyag, melynek számtalan értékes tulajdonsága hasznosítható a szépségápolásban. Kiválóan alkalmas a bőr méregtelenítésére, azáltal, hogy megköti a nehézfémeket, a bőrt regenarálja, a finom ráncokat halványítja. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása is szintén fontos jellemzői. A magyar Kaviczky termékcsaládban a hévízi iszap és víz rendkívül fontos szerepet játszik.  A termékcsalád egyediségét hivatott képviselni az a speciálisan összeállított hatóanyag-kombináció a Pannon Formula PFTM, amely minden termékben megtalálható. Alkotóelemei a hévízi iszap, a hévízi víz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.

Homoktövis a keleti gyógyszer

A homoktövis az egyik legrégebben használt gyógynövény. Gazdag vitaminokban és telítetlen zsírsavakban. Megelőzi a bőr korai öregedését, ráncosodását. A homoktövis tartalmazza a legtöbb E-vitamint. Keleten hivatalos gyógyszerként ismerik el, míg nyugaton napjainkig egészségvédő, betegség megelőző, általános erősítő, a szervezet ellenállását fokozó szerként ismerik.  A homoktövis olaj táplálja és erősíti a hámsejteket. Tartalmaz többek között palmitolein-savat, ami nagy ritkaság, és regenerálja, nyugtatja a bőr, illetve erősíti a védőrétegét, illetve a narancssárga színt adó karotinoidokat, melyek semlegesítik a szabadgyököket. Illatánál fogva nem elhanyagolható frissítő hatása a lélekre.