Nyáron még jobban vigyázz az arcodra!

Amikor munkába utazunk, a szabadban sportolunk, vagy egy kávézó teraszán üldögélünk UV sugarak is érnek minket, amelyek károsíthatják arcunk érzékeny bőrét. Annak ellenére, hogy csodálatos érezni a nap meleg sugarait az arcunkon, az is fontos, hogy ne becsüljük alá a napsugarak erejét. Sok emberben él az a széles körben elterjedt téves elképzelés, hogy csak napozás vagy szabadtéri sportolás közben, illetve a napon töltött időtartam erejéig kell fényvédő terméket használnunk. Az UV sugárzás azonban még felhős időben is mélyen a bőrbe hatol, s károsítja a dermis mélyebb rétegeiben található kollagént és elasztint, valamint hiperpigmentációt, ráncokat és érdes bőrt eredményez.

napozós kép gyerekkel

Különösen fontos, hogy minden nap védjük az arc bőrét az UV sugárzás károsító hatásai ellen, mivel ez az egyik olyan bőrfelület, amely leginkább ki van téve a nap sugarainak. A fényvédő termékek rendszeres és bőséges mennyiségben történő alkalmazása a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzuk a bőr korai öregedését.

Az Eucerin® tippjei garantálják az érzékeny arcbőr optimális fényvédelmét:

  • Napozó termékek bőséges mennyiségű alkalmazása

Mindig bőséges mennyiségben alkalmazzuk a napozó termékeket. Egy teli kávéskanálnyi mennyiségre van szükség a teljes archoz.

eucerin naptej

  • A magas FF érték védelmet jelent az arc érzékeny bőrének

Ha valakinek érzékeny a bőre a napfényre, világosabb a bőrszíne, vagy a közelmúltban volt kémiai hámlasztáson vagy lézeres kezelésen, annak mindig magas FF faktorszámú terméket (FF50+) kell használnia az arcán, mivel az arcbőr nagyon érzékeny az UV sugárzásra.

  • Speciális napozó termékek az arcbőr számára

Manapság nagyon sok közepes fényvédelemmel ellátott nappali krém kapható. Mindazonáltal nem szabad elfelejtenünk, hogyha közvetlen napsugárzásnak vagyunk kitéve, akkor ez a védelem nem elégséges, főként, ha bőrünk érzékeny a napfényre. Emiatt jó ötlet, ha magas, illetve nagyon magas FF faktorszámú napozó termékeket használunk minden nap. Az ideális napi rutin az lenne, ha a bőrtisztítás után bőrápoló krémet használnánk (hidratáló vagy öregedésgátló krém), majd pedig napozó terméket, és végül a szokásos módon végeznénk el a sminkelést.

vichy capital 50

  • A könnyű textúrájú napozó termékeket kifejezetten az arcbőr számára fejlesztették ki

Mivel arcunk szó szerint a világ felé mutatott image-ünk, és arcbőrünk általában fokozottabb ápolást igényel, mint más bőrfelületeink, az arcbőr rendkívül hatékony fényvédő termékeket kíván. Továbbá, különösen a nők számára van szükség olyan sajátos termékekre, amelyek más nappali krémekkel és a sminkkel együtt is megfelelően hatékonyak. Könnyű felvinni őket a bőrre, gyorsan beszívódnak, és különböző összetételben kaphatók az eltérő bőrtípusok számára.

VICHYKompakt_nyitott

  • Sajátos területek, amelyek külön védelmet igényelnek

Ha valaki szeret mély kivágású blúzt viselni, vagy szereti a nagyon rövid frizurát, az figyeljen arra, hogy fényvédő krémet is használjon a dekoltázsára, egészen fel a nyakszirtig. Néhány szakértő állítja, hogy igazán a nyak bőrének állapotából és a dekoltázsból lehet megmondani egy nő korát. Továbbá, ne felejtsünk el magas FF faktorszámú fényvédő terméket használni az ajkunkon és a kezünkön is, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon, hiszen ajkaink nem képesek a pigmenttermelésre, és különösen érzékenyek az UV sugarak által okozott károsodásra, valamint a kezünk is ki van téve a nap által okozott károsodás kumulatív hatásának. A fülünk is hamar leég, ezért fényvédő krémmel kell védeni. A bőrgyógyászok rendszeresen emlékeztetnek minket arra, hogy ne felejtsük ki a fülünket, amikor napozó terméket használunk, hiszen ez testünk egyik olyan területe, amely a legtöbb UV sugárzás okozta károsodást szenvedi el.

03- AS Sensitive advanced tube adultes

  • Az árnyékban és felhős időben is használjunk fényvédő termékeket

Még ha árnyékban tartózkodunk is, akkor is érdemes napozó terméket használni. Az UV sugarak visszaverődnek ránk a környezetünkből, ezért az árnyék sem jelent elégséges védelmet a nap ellen. Ugyanez érvényes a felhős időre is: a felhők vastagságától függően az UV sugárzás akár 90 százaléka is átjut rajtuk. A magas FF faktorszámú fényvédő krémek használata mellett is lebarnulunk, de ez egészséges barnaság lesz. Az csak egy mítosz, hogy nem barnulunk le, ha erős fényvédő krémet használunk, mivel nincs olyan fényszűrő, amely az UV sugárzás 100 százalékát kiszűrné.