Csiganyálka, tetűpor – az öt leggusztustalanabb szépítőszer

 

Bár olvasva róluk fordul egyet az ember gyomra, természetesek és számtalan híresség esküszik rájuk – ki szeretné kipróbálni?

Madárürülék

Egy a tengerentúlon nagyon népszerű ( és Victoria Beckhm által is kedvelt) arckezelés során sterilizált fülemülepotyadékkal kenik be az arcot. Ettől állítólag fényesebb, egészségesebb lesz a bőr mivel a matéria természetes, jótékony hatású enzimeket tartalmaz. Otthoni kipróbálásra nem javasoljuk.

 Méhlepény

A méhlepénnyel születésekor mindenki találkozik, de az már kevésbé ismert tény, hogy számos krém és pakolás alapját is képezi. Jennifer Lopez vagy Eva Longoria is esküszik az alternatív alapanyag bőrszépítő és regenerálódást elősegítő hatására. A szépészeti termékekhez nem csak állati, hanem emberi méhlepényt is felhasználnak.

jlohaj

(fotó: L’Oreal)

Csiganyálka

A csilei csigák szervezete termeli azt a proteint, amely a házukat ért sérüléseket gyógyítja. Ez a nyálkás anyag kollagén, elasztint és peptideket tartalmaz, és segítségével sikeresen kezelhető a rosacea, a terhességi csíkok, a ráncok és a hiperpigmentáció is. A celebvilág tagjai közül például Madonna, Sienna Miller és Rachel Weisz részesíti előnyben a csigák által termelt „csodaszert” tartalmazó készítményekkel végzett kezeléseket.

Pajzstetűpor

Rúzsok, pirosítók, szemfesték, és még számtalan termék tartalmazza azt a pigmentet, amely a pajzstetű porított kitinpáncéljából készül. Évszázadok óta használják, szép, rózsás-pirosas árnyalata miatt, ezen kívül ételszínezékként is funkcionál.

F&F_lingerie_valid to 280213

(fotó: F&F)

Bikasperma

Gusztustalanul hangzik, viszont a hajjal csodákat művel – külföldi fodrásszalonok egyik kedvelt kezelése, mikor a tincseket bekenik az említett folyadékkal, és húsz percig melegítik. A haj egészséges és fényes lesz tőle, mivel állítólag sokkal jobban beszívódik és hatékonyabb mint bármelyik balzsam vagy pakolás.