Arcjóga a ráncok ellen

Ha a gyerek közösségbe kezd járni, akkor a szülő is vele együtt ismerkedik az új hellyel, a gyerekekkel és a szülőkkel. Erre a szülinapi zsúrok a legjobb lehetőségek. Egy ilyen alkalommal ismertem meg Koós Vikit, aki már első látásra nagyon szimpatikus anyuka volt, mivel mindig nagyon türelmes és kedves volt a gyerekekkel. Beszélgetésünkkor derült ki számomra, hogy Viki egy nagyon jó dolgot fejlesztett ki: megállítja az öregedést! Igen, Koós Viki az Arcjóga megalkotója! Micsoda szerencse, hogy egy oviba jártak a gyerekeink!

5S4Q6328

Elmesélte, hogy mivel kozmetikus a szakmája mindig nagyon érdekelte a szépségápolás és azon belül is a fiatalítás. Mivel a kisfia megszületése után alvásból neki sem jutott elég, mint más sorstársunknak, így magán kísérletezett és látta, hogy csökkennek a ráncai, ha ezeket a speciális mozdulatsorokat beveti nap mint nap. Arra gondolt, ha a terhesség és a szülés után végbemenő testi változások idővel helyreállíthatók, a megfelelő testedzéssel, táplálkozással, bőrápolással, akkor ez miért ne működhetne az arcon is? Az emberi test egészét vette alapul, sejtszinten kezdett el gondolkozni, hiszen az egész testben egyformán működnek a sejtecskék. A keresés, kutatás során rábukkant olyan szépségtitkokra, módszerekre, receptekre, amelyeket hétpecsétes titokként őriztek, és viszonylag rövid idő alatt döbbenetes eredményt mutattak.

 

Viki titkos módszere

Magyarországon sajnos ez idő tájt nem volt a témában sem hozzáférhető dokumentum,sem hatékony módszer az arc edzésére. Viki természeti népek különleges szépségápolását, nemzetközi kutatások eredményeit, külföldi továbbképzések, szépségipari szakértők tapasztalatait felhasználva alkotta meg az Arcjóga arctorna alapjait. Sok tesztelés, számtalan átvirrasztott, gyakorlatok kidolgozásával eltöltött éjszaka után végre megszületett az Arcjóga arctorna® szépségprogram! Először csak magán próbálgatta a gyakorlatokat, a barátnőkön, családon, majd amikor meggyőződött róla, hogy valóban működik, elkezdte másoknak is tanítani. Az általa tanított technika az arcfiatalítás forradalmian újszerű megközelítése, amely során az energiablokkok oldásával kisimul az arc és a lélek is, oldódik az állkapocsban keletkezett feszültség, valamint friss energiával telik meg a bőr, az arctornával, a mimikai izmok célzott mozgatásával feltölthetők a finom vonalak, „felemelhető” az arc. A hazai és nemzetközi szépségipari, kozmetikai szemináriumokon, szakmai előadásokon folyamatosan részt vesz előadóként és hallgatóként egyaránt. Az arc fiatalságának megőrzését komplex feladatnak tartja, ezért aromaterapeutának és szépségterapeutának képezte tovább magát, aminek segítségével vendégeit kívül-belül, test- és lélek összhangjában tudja szépíteni, fiatalítani. Mostanra már több mint 10 000 elégedett ügyfél fiatalítja az arcát a módszerével, otthon és a tanfolyamokon. Szerette volna átadni a megszerzett tudást és ezzel segíteni a természetes arcfiatalítás iránt érdeklődőknek, ezért indult a www.arcjoga.hu internetes oldal. Elkészítette „A Szépségipar megdöbbentő titkai” tanulmányt, a „Ránctalan arc titka” tanulmányt a „7 Days” Fiatalító tanfolyam anyagát, elindította az Arcjóga arctorna tanfolyamokat, hétvégi workshopokat. 2012-ben pedig megjelent a sikeres Arcjóga Arctorna című könyv, 2015-ben pedig az Arcreform. Ez a könyv pedig újabb mérföldkő a megújulni és szépülni vágyó nők számára.

arcreform_borito_L-3 banner nagy

Miért kell az arctorna?

28-30 éves korunk körül a bőrünk szöveti állománya változik, ezzel együtt az arcunk izmai is szépen elkezdenek gyengülni, és mivel a gyenge, megnyúlt izom a szöveti változások miatt sem képes az eredeti helyén megtartani magát, elkezd lefelé ereszkedni az izom az arcunkon. Newton gravitációs törvénye itt is érvényes, a megereszkedett izom súlyát egy idő után a bőr nem képes megtartani egy helyben, és húzza magával lefelé. Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy „ráncosodom, öregszem”, és arra a kézenfekvő okra senki nem gondol, hogy az arc egyik fő anatómiai pillére, az arcizom, amely már nem elég feszes, és emiatt megereszkedett. Legelőször a szemed jelzi az idő múlását. Bár még fiatal, energikus, és lendületes vagy, néha már előfordul, hogy a szemed karikás, és észreveszed az első ráncokat a külső sarkokban. Igaz, még csak kezdő ráncok, halványak, inkább még csak finom vonalaknak nevezném őket, de pár év, és biztatást kapnak a többiektől: megjelenik, és egyre hangsúlyosabbá válik kétoldalt az orr–ajak barázda, és a száj külső sarkai is elkezdenek lefelé konyulni. A gyenge arcizmok már nem képesek megtartani a rájuk nehezedő bőr súlyát, és elkezdenek ereszkedni. Mivel nemcsak egymással vannak összekötve, hanem a rájuk tapadó bőrrel is, az egész, mint egy háló, egyre lejjebb és lejjebb csúszik, amiből csak azt látjuk, ha tükörbe nézünk, hogy megereszkedett az arcunk.

5S4Q6303

Egy idő után kialakul a szépen ívelt, finom vonalú, egyenes ívű állunkból egy ötszögletű kis „hörcsögpofi”, amely az évek során egyre lejjebb és lejjebb csúszik, egyre fáradtabb, plöttyedtebb külsőt kölcsönözve viselőjének. Még akkor is látjuk, hogy valami nem az igazi, ha nincs az arcunkon egy darab ránc sem. Pontosan azért, mert az elfáradt izmok már nem képesek a helyükön tartani magukat. Viki módszere arra hivatott, hogy az izmokat ismét megerősítse, és visszatornázza eredeti helyük felé, így az arc megküzd a gravitációval és visszanyeri újra eredeti formáját.