Öt mondat, amivel az őrületbe kergetheted a pasid

Nem csak a férfiak tudják apróságokkal kikészíteni a nőket, hanem fordítva is.

Mondatok, amiket jobb nem kimondani, és kérdések, amiket jobb lenyelni – eláruljuk, mik ezek.

„Hová mész?”

Ha a klasszikus „matrica”, azaz a levakarhatatlanul tapadó barátnő pozíciójára pályázol, akkor ismételgesd bátran ezt a kérdést. Kérdezd meg akkor is, ha az ajtó felé indul kezében a szemetes zacskóval, vagy ha reklám alatt feláll a tévé elől a kanapéról, és biztos lehetsz benne, hogy hamarosan szingliként agyalhatsz a barátnőiddel azon, hogy mit rontottál el. Segítünk: ezt.

„Foglalkozz velem!”

A férfiak jó része alapból frászt kap a gyerekvállalás gondolatától, és ha azt érzi, hogy sikerült belepkéznie egy óriáscsecsemőt, akkor duplán ráparázik a kapcsolatra. Foglald el magad, olvass, hívd fel anyádat, menj el kocogni, csinálj bármit, csak ezt ne: az elesettség néha vonzó is lehet, de egy önállótlan és életképtelen nőtől csak a pszichopata férfiak nem kaparják magukat. Ha ez a mondat nem zavarja, akkor húzz el – vagy járjatok együtt terápiára.

 New_Yorker_IMAGES_SPRING_2013_spring2013_12

(Fotó: NewYorker)

„Szerinted kövér vagyok?”

Az igazi nagyágyú, a leggyakrabban ismételt hiba, a kellemetlen kérdések jolly jokere. Ha igent mond, megsértődsz, ha nemet, azt hiszed, hazudik. A szerencsétlen meg ott áll, kétségbeesve próbálja előhívni a megfelelő választ a fehérállománya legrejtettebb zugaiból, miközben izzad, mint Madonna a gyóntatószékben. Ha már voltál olyan botor, hogy megkérdezted, akkor készülj fel, hogy jó eséllyel olyan választ kapsz, ami nem fog tetszeni. Hidd el bátran, ha nemmel felel, mert vagy tényleg úgy tetszel neki, ahogy vagy, vagy legalábbis nem akar megbántani, ami némi lelki érzékenységre utal – ez pedig klassz tulajdonság. Ha igennel reagál, akkor se indulj a pincébe egy (erős) kötéllel, inkább vágj vissza azzal, hogy a sörhas téged sem indít be különösebben, és ajánld fel, hogy járjatok együtt sportolni. De leginkább ne kérdezz ilyet.

„Beszélnünk kell.”

Ha el akarod rontani a napját, és szeretnéd, hogy hibát hibára halmozzon a munkahelyén, majd nap végén a sarki italmérésben gyűjtsön bátorságot a hazatéréshez, akkor kezdd ezzel a reggelt. Ellenkező esetben viszont bármit is akarsz mondani, keress egy megfelelő időpontot, és simán bökd ki, mi az ábra, akkor is, ha kiderült, hogy terhes vagy, és akkor is, ha mondjuk véletlenül meghúztad a kocsiját. A drámai felvezetéssel csupán annyit érsz el, hogy egy remegő kezű, agylobos szerencsétlennel közölheted a mondandódat, aki a rossz híren duplán kiakad, a jónak pedig feleannyira sem fog örülni.

„Szeretsz még?”

A megfelelő szituációban ez a kérdés még vicces is lehet, de elég ritka az ilyen szituáció. Nagy általánosságban csupán annyit érhetsz el egy ilyen kérdéssel, hogy az embered elkezdi úgy érezni, hogy elégedetlen vagy vele és a kapcsolatotokkal, és sarokba szorítva érzi magát. Ha ezek után elkezd furán viselkedni, és ebből igazi feszültség keletkezik, akkor sajnos leginkább magadra vethetsz. Mint az egyszeri farkast kiáltó fiú, aki jelen esetben lány, és akinek az életében az említett farkas egy „én nem is értem, hogyan kezdődött ez” – típusú veszekedés képében jelenik meg.