10 könyv tipp Valentin napra

A romantika nem dátumfüggő, így nem csak Valentin napon érdemes ezeket a könyveket elolvasni.  Ajándékba adni vagy kérni, a Valentin napra hivatkozva, igazán remek ötlet.

1. Sheila O’Flanagan: A tökéletes férfi -Vajon létezik valahol a nagy Ő?

a tokeletes ferfi

 2.999,-Ft

Meleg trópusi napok. Forró, fülledt éjszakák. Óceánjáró luxushajó. Valentin-körút a Karib-tengeren. Ezen a tökéletes vakáción minden a szerelemről szól. A két nővér, Britt és Mia számára azonban valami egészen mást jelent ez az utazás.

Britt -a korábbi kérlelhetetlen válóperes ügyvéd- meghívott vendég előadó a hajón: sikerkönyvéről, “A tökéletes férfi”-ról tart előadásokat. Mindenki úgy gondolja, hogy mindent tud a szerelemről, pedig amióta rosszul sikerült házassága válással végződött, ha valakinek, hát neki meggyőződése, hogy a tökéletes férfi csupán legenda…

Mia, a gyermekét egyedül nevelő anyuka azonban hisz abban, hogy létezhet örök kapocs férfi és nő között. Titkon még mindig lángol egykori szerelméért, a nős Alejóért, aki kislánya édesapja, ezért szinte észre sem veszi a körülötte forgolódó férfiakat, bármilyen tökéletesek legyenek is…

Fennáll a veszélye, hogy a két teljesen különböző természetű és életfelfogású testvér az úton örökre elhidegül egymásról. A luxushajón eltöltött heteknek és a közös munkának köszönhetően azonban végre alaposan megismerik egymást, s ez mindkettejük számára jó néhány meglepetést tartogat. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a sors útjukba sodorja a szerelmet… Ki tudja, talán magát a tökéletes férfit…

2. Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

az utolso szerelmes level_cartaphilus

 3.490,-Ft

Ellie századunk tipikus szinglije, aki az újságírói karrierje nyújtotta biztos jövedelmének és baráti társaságának köszönhetően alapvetően élvezi független életét. Jó kedélyét egyetlen dolog árnyékolja be: egy nős, családos férfiba szerelmes. A szerkesztőség archívumában – megírható téma után kutatva – véletlenül rábukkan egy levélre, melyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, Jennifert, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele. Ellie az 1960-as években írt rejtélyes levélben saját titkos vágyait fedezi fel, ezért megpróbálja kibogozni a szerelmi történet szálait, bízva abban, hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár sorsából.

Az eseménydús, váratlan fordulatokban bővelkedő regényben a múlt és a jelen romantikus, megható, szenvedélyes – olykor erotikus – képei váltakoznak. Jennifer a múltban próbálja megtalálni elveszett szerelmét, az időközben újabb szerelmes levelekre bukkanó Ellie pedig a jelenben igyekszik felkutatni az egykori szerelmeseket, és megtudni, vajon egymásra találtak-e végül?

“Mesésen romantikus könyv, amely arra ösztönöz, hogy magad is elkezdj szerelmes leveleket írogatni.” (Glamour)

“Egyetlen hatalmas falatként, mohón faltam fel az egész könyvet. Jojo Moyes briliáns író.” (India Knight)

“Drámai, romantikus elbeszélés eltűnt szerelmes levelekről, összetört szívekről és reményteljes végkifejletről… A hihetetlenül megindító történetben Moyes feltárja, hogyan változtathat meg egy életet, vagy hogyan törhet össze egy szívet a szerelem, a veszteség vagy pusztán néhány szó.” (Marie Claire)

Jojo Moyes újságíróként kezdte pályafutását, 2002 óta főállású íróként dolgozik. Kilenc regényt írt. 2011-ben Az utolsó szerelmes levél, melyet 11 nyelvre fordítottak le, elnyerte a Romantic Novelists’ Association / Pure Passion Awards “Az év romantikus könyve” díját.

 

 

 

 3. Cami Walker: A szeretet ajándékai – Hogyan változtathatod meg önzetlen  adakozással  az életed

a szeretet ajandekai

1.999,-Ft

Egy hónappal az esküvője után a harminchárom éves Cami Walkernél szklerózis multiplexet állapítottak meg, ami alapjaiban rengette meg az életét. Az idegrendszerét megtámadó betegség miatt folyamatos orvosi kezelésre szorult, alig tudott járni, és a házassága óriási nyomás alá került. Mindennap újabb aggodalmak töltötték el: Tolószékben fogom végezni… Mindennek vége… Miért pont velem történik mindez?

Cami kilátástalan helyzetében szokatlan segítséget kapott egyik barátjától, egy afrikai füvesasszonytól. “Ajándékozz el huszonkilenc ajándékot huszonkilenc nap alatt! – így szólt a tanács. – Ha ajándékozol, arra összpontosítasz, mi mindened van, amit fel tudsz ajánlani másoknak, amivel segíteni tudsz, és ez végző soron rád is jó hatással lesz.”

“A szeretet ajándékai” megindító és felejthetetlen történet arról, hogyan alakította át a nagylelkűség és az ajándékozás egy ember életét egyetlen hónap alatt. Cami legtöbb ajándéka valamilyen apróság volt – egy telefonhívás, aprópénz vagy akár egy papírzsebkendő. Az önzetlen tettek mégis óriási erővel bírtak.

Ez a kötet bebizonyítja, hogy a szeretet és a törődés drámaian változtathatja meg világképünket, s talán magát a világot is.

 

 

 

 

 4. Kurt Tepperwein: A boldogság törvényei – Az élet üzeneteinek megértése

a boldogsag torvenyei_m-ertek

2.999,-Ft

Kurt Tepperwein a saját életútján keresztül próbál választ adni arra a kérdésre, hogyan érhetjük el az életben, amit szeretnénk. Hiszen a boldogság, mint állapot legtöbbször a vágy kielégülése, és az ebből létrejövő harmónia. Ebben a nagyon személyes hangú könyvében a híres és közkedvelt életvezetési tanácsadó a saját életéről, a saját nehézségeiről és fájdalmas emlékeiről mesél. Tapasztalatain keresztül az olvasó vele együtt tudja felismerni a boldogság valóban elsajátítható törvényeit.

Gyakran úgy tekintünk az életre, mintha valami folyamatos harc lenne. A harc azonban ellenállást, nehézséget és szenvedést hordoz magában. Ha játékként tekintenénk rá, eggyé válnánk az élettel, és megtapasztalhatnánk a benne rejlő könnyedséget, a szépséget és örömet. Feltétel nélkül igent mondhatnánk arra, ami van. Megérkeznénk saját magunkhoz – és boldogok lennénk.

 

 

 

 

 

 5. Margaret Caselton: Esküvő – Ötletek, hogy a nagy nap felejthetetlen legyen

eskuvo album

 3.999,-Ft

Az esküvő a szerelem örömteli ünnepe, minden mennyasszony és vőlegény szeretné feledhetetlenné és csodálatossá tenni ezt a szertartást és a hozzá kapcsolódó ünneplést. Hogy minden tökéletes lehessen azon a bizonyos napon, segít ez az esküvői kiadvány, hangsúlyozva a tervezés fontosságát és rámutat arra, hogyan tehetjük személyessé és egyedülállóvá az esküvőt. Az album színes fényképei példák széles tárházát mutatják a romantikustól a csillogóan modernig, az előírásostól a fesztelenig. Ötletek százaival árasztják el az olvasót az elegáns terítékekhez, pazar virágokhoz, vonzó kis ajándékokhoz a vendégeknek, fenséges tortákhoz és romantikus gyertyákhoz; ezzel elérhető közelségbe hozva az eleganciát a házaspár számára. Mindenkinek ki kell csak választania a hozzá legközelebb álló stílust, és a megvalósításhoz ebben a könyvben már kész ötletek várják.

 

 

 

 

 6. Szerelem

szerelem_feher boritos

1.299,-Ft


“Csak a szerelem képes lényegileg egybefoglalni két embert, mert legmélyebb
érzéseiket és gondolataikat egyedül ez vonja oly harmóniába, mely egyesíti
őket.” (Pierre Teilhard de Chardin)

A sorozat eddig megjelent kötetei: Barátság; Álmodj, remélj!; Sok
boldogságot!; Mosoly.

 

 

 

 

 

 

 7. Müller Péter: Örömről, játékról, önfeledtségről – Útravaló

oromrol, jatekrol, onfeledtsegrol

2.699,-Ft

“Gyerekkoromban – öt-hat éves lehettem – fölfedeztem magamban valakit, aki nem hal meg soha. Ez a valaki midig vidám volt. Mosolygott. Úgy hívtam: Bölcs Bohóc. Onnan kezdve kifejezetten élvezetessé vált számomra az élet. Főleg, ha megszólalt bennem. Bármilyen bajban voltam, földerült körülöttem minden. Viszont ha elfeledkeztem róla, riadt lettem, reménytelen és szomorú. Ha megkérdeztem tőle, mitévő legyek, ezt válaszolta: – Érezzél engem magadban! Vele írtam ezt a könyvet.” (Müller Péter)

Az Útravaló sorozat Müller Péter tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjti össze.

Ebben a kötetben a legnehezebbre vállalkozik: megtalálni a saját lelkében az örömteli, vidám, önfeledt gondolatokat, és átadni az olvasóinak. „Szikrát tudok adni – írja -, de lángolni már neked kell!”

Ez az ajándékkönyv megbízható társunk lehet, ha utunkat rosszkedv, reménytelenség vagy levertség kíséri. Földerít.

 

 

 

 

 

 8. Paulo Coelho: Szerelem – Válogatott idézetek

szerelem_valogatott idezetek

 2.500,-Ft


A szerelem az élet lényege. Ez a gyönyörűen illusztrált, inspiráló kötet a  szerelemről oszt meg gondolatokat napjaink egyik legkedveltebb szerzőjétől. Paulo Coelho Rio de Janeiróban született 1947-ben. Az alkimista, a Veronika  meg akar halni, a Tizenegy perc és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője.

Könyvei, melyeket 68 nyelvre fordítottak le, társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. Az általa érintett témák, eszmék és filozófiák
sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat és a világ újfajta megértését keresik.

Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el a gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás.

 

 

 

 

9. Wéber Péter, Bán László: A Másik Ember – Út egymáshoz

 a masik ember

 3.699,-Ft

“Élni nem túl könnyű. A közfelfogás úgy tartja, hogy az ember “alapvetően jó”, csak gyarlóságai, önzése teszik rosszá. Ebben a könyvben ezzel szemben azt állítjuk, hogy a szeretet érvényesítéséhez nem kell feltétlenül lemondanunk természettől adott “önzésünkről”.

Könyvünk többféleképpen is olvasható: interjúkötetként, esszégyűjteményként, de feladat- vagy példatárként is. Két alapvető témáról gondolkodunk, és kínálunk mellé gyakorlatokat: a “jó, értelmes, igényes”, de leginkább Érvényes Életről és a Másik Emberről, aki ennek az érvényes életnek az élményéhez juttat bennünket. Útközben megvizsgáljuk az Én és a Szerep, a Világ Világossága és Egy-sége, a Való Világossága, a Kapcsolat, Bizalom és Önbizalom, a Méltóság és Kegyelem mibenlétét. S végül eljutunk ahhoz, ami mindezekben Egy: ez a Szeretet…” (a Szerzők)

 

 

 

 

 10. Janet Wright: A tökéletes menyasszony – Szépségápolás, diéta és tornagyakorlatok a visszaszámlálás idejére

a tokeletes menyasszony

 2.699,-Ft

Minden menyasszony álma, hogy esküvőjén a legszebbnek lássák, s hogy a legjobb formáját hozza: a ruhája, a frizurája, a sminkje, vagy éppen az alakja tökéletes legyen.

A könyvben számos ötlet segít szépségkúrákkal, tornagyakorlatokkal, diétákkal, sminkelési tanácsokkal abban, hogy minden menyasszony formában legyen!