Ősszel egy csésze teával lazíts

Ősszel nagy rituálém, hogy minden reggelemet teával kezdem, és azzal is fejezem be. Jól esik reggel a forró tea, kicsit még a meleg ágyikómra emlékeztet, de közben segít felébreszteni, este pedig épp egy nyugtató tea hatására tudok úgy aludni mint a bunda. Szerencsére lehet sok íz közül választani, és mindegyiknek más a gyógyító ereje is, ezért összegyűjtöttem a legfinomabb és leghatékonyabb teákat, amit ezen az ősszel szürcsölgethetünk.

1. Zöld tea

zold-tea
Szerintem sokan tudjátok, hogy a zöld tea az egyik legegészségesebb tea, amit ihatunk. Természetes koffein tartalma miatt, reggel sokkal energikusabbak lehetünk, és tovább is tart a hatása, ezért este nem is ajánlott, hogy iszogassuk. Emellett az anyagcserénket is felgyorsítja, így a fogyást is megkönnyebbíti. Antioxidánsokkal is tele van, ami segíti agyunk működését, emiatt egész nap nyugodtan ihatjuk!

2. Gyömbér tea

Cup of ginger tea with lemon on wooden table
A gyömbér elsősorban segíti az emésztést, leviszi a puffadást és gyakori fogyasztása után, érezhetjük, hogy sokkal kevésbe puffadunk fel. Ha éhesnek érezzük magunkat, igyunk meg egy pohárral, mivel enyhíti az éhséget, ezáltal ez a tea is segíthet elérni a célunkat. Terhesség alatt az orvosok szokták ajánlani a reggeli rosszullétre.

3. Menta tea

menta-tea
Ha munka közben kezdünk fáradni, egy menta teát igyunk meg, mivel nagyon gyorsan segít felfrissülni és serkenti az agyat is. Ezt a tea-félét is szokták inni gyomorproblémákra, enyhíti a fájdalmat és csökkenti a puffadást. Még egy pozitívuma, hogy a leheletünk is sokkal kellemesebb lesz utána.

4. Fekete tea

fekete-tea
Ezzel a teával szoktam kezdeni a reggelem, egy kis mézzel és citrommal fantasztikus ébresztő. Természetes koffeintartalma miatt sokkal tovább tart a hatása, mint a kávénak, plusz finomabb is. Az angolok szokták tejjel és mézzel inni, ezt is kipróbálhatjátok, csak figyeljetek oda, hogy ne öntsetek bele túl sok tejet. Ázsiában a fekete teát vörös teának nevezik, mivel ez a legerősebb tea ízben.