Nyáron kiköltözök a kertbe!

Bevallom, kertimádó vagyok. Azaz nem a kerti munkát kedvelem, azt meghagyom a férjemnek és a fiúknak, természetesen én profi módon organizálom a munkát. És ellátom a munkásaimat jeges limonádéval, ha szépen dolgoznak. Én kérem a kertben gyönyörködni szeretek. Biztosan anyukám is befolyásolta ezt a hobbim, mert kislány koromban muskátli szépségversenyt rendezett az utcában és nem kell nagy titkot elárulnom, hogy általában ő nyerte.

csajoslifestyle

Minden évben átlapozom az összes külföldi, kertekkel foglalkozó magazin minden verzióját, hogy tudjam  hogy milyen színek, anyagok, növények, azaz milyen az aktuális kert-trend. Szerencsére az idei zöld divatot mindenki tudja követni, ha van egy kis zöld területe vagy terasza, ahová szívesen elvonul relaxálni. Az első kerti bútoromat a kika-ban vettem, megvártam a szezonális leértékelést és nagyon boldog voltam, hogy féláron sikerült hozzájutnom a hónapok óta álmaimban szereplő garnitúrához. Azonnal párnákat is vettem hozzá és mivel a párnákban lila szín dominál, ezért lila virágokat ültettem a kaspókba. A kerti bútorom asztallapja üveg, így áttetsző és látszik, hogy mit pakolok az asztal alsó szintjére. Órákig tudom rendezgetni a kis díszeimet. Főleg kagylókat, tengeri csillagokat pakolok ki egy mediterrán tálcára. Egy angol lakberendezési magazinban azt olvastam évekkel ezelőtt, hogy rendezd be úgy a z otthonod, ahogy a nyaralódat szeretnéd, így akkor egész évebn nyaralhatsz. Ez a tanács nekem nagyon bevált. Idén szeretném a kerti bútoromat lecserélni és megint a kika-ban néztem szét. Gyönyörűket találtam! A kika kerti bútorait elnézve, könnyen megtalálhatjuk a legdivatosabb és legkényelmesebb kültéri verziókat, hogy ezt a nyarat önfeledten élvezzük otthon a kertben.

kerti

 

Vissza a természetbe!

Több évig uralták a kerti bútorok divatját a modern stílusú és anyagú bútorok. Idén megint nosztalgiázhatunk, mert a békebeli minták és anyagok lettek megint divatosak. Természetesen a kika kínálatában is megtalálhatjuk modern anyagokból, azaz a műrattanból font, fémvázas bútorok között a rusztikus, kissé mediterrán stílusú szetteket. De azok is kiválaszthatják a kedvükre való bútorokat a kika áruházakban, akik még a modernebb, fémes hatású bútorokat szeretnének a teraszukon látni.

mellilla

Itt terem

A klíma változás miatt a környezetünk is változik. Van, ahol nem esik annyi csapadék, mint korábban és van, ahol olyan trópusi hőség alakult ki, amit egy növény sem tolerál. Mégis a kertépítők arra biztatnak, hogy olyan növényeket válasszunk a kertbe vagy a teraszra, ami az adott helyre jellemző és a helyi gazdaságokban is elérhető. A gyógy- és fűszernövények divatja mellett a festőnövények is helyet kaphatnak a kertekben. A fűszernövények szépek és ehetőek, a festőnövények textilek, fonalak festésére használhatóak és vonzzák a megporzó rovarokat. Ez talán segít visszaállítani a környezeti változások okozta klimatikus gondokat. A gondosan megválasztott kaspókba ültetett növények is szép díszei lehetnek kertünknek és zöldebbé varázsolják a kopár tereket. Az árnyékolásra is gondoltak a kika lakberendezői. Igazi design darab a vitorlás hajóra emlékeztető Cadiz pavilon, ami alá akár esőben is kiülhetünk.

unnamed (1)

Gyep helyett rét

Már nem divatos a tökéletes zöld füves pázsit. Inkább az igénytelenebb fűmag keverékeket ajánlják a szakemberek, hogy ne kelljen naponta kétszer locsolni a gyepet. A strapabíró zöld területeken a család is gondtalanul szórakozhat, hiszen nem kell félteni a drága fűszálakat a letaposástól. Piknik plédekkel is kiülhetünk és élvezhetjük a szabadban a finom ételek zamatát a saját rétünkön.

Hazai zöldségek

Akár a kertünk is lehet az éléskamránk. Nemcsak divatos, de nagyon praktikus és gazdaságos, ha egy kis sarkot kialakítunk olyan zöldségek nevelésére, amiket frissen leszedve a konyhában fel is használhatunk. A fűszer növényektől kellemes illat lengi be a kertet, még hangulatosabbá téve a kényelmes kerti bútorunkban a pihenést. Egy kis erkélyen is megoldható a saját veteményes kialakítása. A gyerekek is élvezik, ha a kertből szedhetik a friss gyümölcsöket, zöldségeket.

unnamed

Színes hangulat

Minél színesebb, annál jobb! A teraszt még hangulatosabbá tehetjük szőnyegekkel és párnákkal. Hűvösebb nyári estéken a színes takarók is jól jöhetnek. Színes lampionokkal akár otthonunkba csempészhetjük a nyári éttermek laza hangulatát. A kika-ban kapható legtöbb kültéri világítások napelemmel működnek. Tedd kényelmesebbé a vásárlást! Akár a kerti bútorokat is megvásárolhatod online a www.kika.hu-n.

Fotó és szöveg: www.kika.hu