Mi kerül a karácsonyfára idén? Színek, formák, csomagolás

Természetesen a tavalyi díszkollekció fontos szerepet játszik az idei karácsonyi dekorálásnál, legalábbis nálunk. Évek óta gyűjtögetem a szépséges díszeket, mindegyiknek van története. Szerencsére ösztönösen jó színt választottam a fa díszítéséhez, az aranyat. Ezt könnyű évente turbósítani: volt már arany-piros, arany-fehér és arany-narancs karácsonyfánk is. Tavaly az aranyat a barnával mixeltem. Ilyenkor pár kiegészítő színnel már el is érem a kívánt hatást.  Legújabb mániám, imádok más országok karácsonyi vásáráról valami szépségesen különleges vásárfiával hazatérni, miután a forralt bort is megkóstoltam, persze. És a Vörösmarti téren megrendezésre kerülő adventi vásárt is meglátogatom legjobb barátnőmmel minden év decemberében, hogy megcsodáljuk a karácsonyi díszeket, de bevallom, nem vettem még egyet sem, mert annyira drága minden. Így marad a sóvárgó nézelődés.

Megérkezett az idei karácsonyi trend a díszítésben, csomagolásban és dekorálásban. Nézzük a győzteseket!

 

Alpesi boldogság

A fő színei a fehér és a piros. Motívuma az Alpokból ismert hegyi táj, gomba, szarvas, szívecske, szóval a népies, rusztikus díszek.  Bájos és vidám ez a hangulat, családoknak kiváló választás. Inkább a rusztika kedvelői válasszák, mert a minimál stílusú otthonokban idegenül hat a havasi gyopárban tobzódó a szarvas.

Nagyvárosi karácsony

Ez a stílus igen sokszínű: lila, zöld, pink és türkiz mind benne van vegyesen. A modern stílus képviselői otthonában jól mutat a klasszikus díszeket felvonultató irányzat. Fő eleme a csillogás villogás, ami a modern virág motívumokkal, glitteres díszekkel érhető el. Mini disco gömbök is lóghatnak a fánkról, ha ez hangulat elég karácsonyi és ünnepi valakinek…

Gleccservíz

Igazi téli hangulatot áraszt ez a stílus! A fehér és a hideg kék árnyalatok a téli tájat szimbolizálják. Jeges színek és motívumok uralkodnak. A hópehely milliónyi variációja és a kristály szimbóluma a fő jellemzője. Ezüst szín is szerepelhet kiegészítésként.  Garantált a fehér karácsony, ha ezt a stílust választod, legalábbis a lakáson belül…

Múlt és jövő

Az arany szín mindig a karácsony színe volt. Aki ezt választja, nem hibázhat. Idén is divatos az arany és a modern minták miatt újjászülethet és fiatalossá válhat, de ezzel együtt elegáns és nemes is ez a stílus. Örülök, mert nálam idén is az arany a nyerő, és most az óarany lesz a plusz szín mellé. Kicsit szubjektív vagyok az arannyal, de nekem a karácsonyt tökéletesen jelképezi.

Cuki minták

Ki ne szeretne cukorka boltot? Minden színes és vidám. Ez a színes hangulat jellemzi ezt a stílust. Vicces, aranyos figurák, cukorka színekbe öltöztetve és édes motívumok a csomagolópapírokon is. Babarózsaszín, világoskék, fűzöld a főbb színek. Minden, ami vidám és cuki itt megtalálható! Fiataloknak, kisgyermekes családoknak jó választás, bár kicsit tavaszi hangulatot áraszt ez a színkavalkád.

(Fotó forrás: www.christmas-trend-group.de)