Jön a tavasz, porold le a biciklit! máj04

Címkék

Hasonló cikkek

Oszd meg

Jön a tavasz, porold le a biciklit!

Soha nem látott reneszánszukat élik a biciklik. Ma már senki sem vonja kétségbe a kerékpárok létjogosultságát a nagyvárosokban sem, szerencsére egyre többen pattannak nyeregbe, cserélik le autójukat erre a „régi – új” közlekedési eszközre. A klasszikus biciklis országok mellett, mint Hollandia, Svédország vagy Németország, ahol szinte elképzelhetetlenek a hétköznapok e praktikus jármű nélkül, egyre többen csatlakoznak nálunk is a kerékpár hívők táborához.

Persze a kerékpárokat – a gépkocsikhoz hasonlóan – folyamatosan fejlesztik, hogy a változó feltételeknek, az egyre növekvő forgalom támasztotta kihívásoknak megfeleljenek. A tervezők és gyártók elsősorban a kényelemre és biztonságos használatra fektetnek nagy hangsúlyt. Ezúttal egy fiatal designerek számára nemrég kiírt pályázat díjnyertesei között válogattunk.

gyerekülés

1.A babát is magunkkal vihetjük a praktikus gyerekülés segítségével.  A könnyű propilénből készült műanyag szerkezet és a puha párna betét védelmet és komfortos körülményeket biztosít a kicsinek. Az ötpontos biztonsági öv a gyerek testét és  fejét maximálisan rögzíti,  fekvő helyzetben kényelmes elhelyezést tesz lehetővé.

2.  A gyerekülést csomagszállításra is használhatjuk a tervezők Martina Staub és Lisa Nilsen szerint.

gyerekülés mindennapi nő webmagazin

3. A BamGoo névre keresztelt, szállításra alkalmas tároló ötlete a távol – keleti országokból származik, de azt gondolom, mifelénk is sikeres lehetne elsősorban a kisebb településeken élők körében.  A kerékpár két oldalán szimmetrikusan rögzített tárolókban, szortírozva szállíthatók az élelmiszerek. Az ötlet Sara Urasinitől származik.

Szöveg: Borsos Klára