Könyvek, polcok és a rend

 

Kétségtelen, egyre kevesebbet olvasunk, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a legtöbb lakásban alig találni könyvespolcot, pedig  utánpótlásban igazán nem lenne hiány, a kiadók és bútorgyártók folyamatosan  „bombáznak” érdekesebbnél érdekesebb  újdonságaikkal.

Seite 61 Shadow Cabinet kis- 4

Az sem titok, hogy a könyvek a leglátványosabb „ lakásöltöztetők”.  Ám ez nem  jelenti azt,  hogy  könyvtárunkat  pusztán a kiadványok  külalakja és nem a tartalma alapján válogassuk össze. Apropó, a témáról kedves antikvárius barátom története ugrik be, akihez egyik vásárlója konkrét  kívánsággal  fordult  – tartalomtól és szerzőtől függetlenül  –   egy három méter  hosszú, zöld bőrkötéses, arany betűs  könyvsorozatra vágyott, ami jól illik majd nappalija stílusához.

MOBIDEC Hocker Ambiente 4kis

Mi a helyzet a könyvespolcok piacán? Meglepve fogjuk tapasztalni, milyen izgalmas és változatos az új „divat”.  A nagynevű tervezőkkel dolgozó  Ligneroset például az unalmas, fal mellé sorolható egyen polcok helyett térelválasztásra  is alkalmas darabokat, a könyvek szokásos vízszintes tárolása helyett,  ferdén kialakított  polcos megoldásokat, vagy egyszerű geometrikus dobozokat kínál,  melyek segítségével  pillanatok alatt át- és berendezhető a lakás, arról  nem is beszélve, milyen könnyű ezekkel a költözködés.

Borsos Klára