Végre elérkezett a kerti partik és a piknikek szezonja

Nem tudom, ki hogy van a tavasszal, de amióta megkaparintottam az álom kerti bútorom (egy éve), engem vonz a kert, ha kisüt a nap. Nem igazán a kerti munka, azt jobb szeretem a férjemre bízni, elvégre ő a szakember ebben a témában. Nekem éppen elegendő boldogságot nyújt, hogy a kerti fotelben kényelmesen ücsörögve megihassam kedvenc bögrémből a tejes kávém.

Természetesen  kiskertemben gyönyörűek a virágaim is, azaz a hortenziák, mert évek óta kiültetem, amit anyák napjára vagy más jeles eseményre kapok kis családomtól. Már majdnem két méteres bokrokká nőtték ki magukat.  Ahogy most elnézegetem őket, rájuk férne egy kis metszés. Megvettük a fűmagokat is, mert eléggé megtépázta a tél zöld gyepünk. Bár a szakkönyvek szerint nem egyszerű a fű telepítése, nekem már sokszor sikerült szép zöld gyepet kialakítanom zsebkendőnyi kis kertünkben. A füvesítés titkairól lesz még írásom.

 

(Fotó: H&M)

Akinek nincs kertje, de van terasza vagy erkélye, ott is bezöldítheti a területet. Egyre szebb kaspókat lehet kapni, amikbe attól függően, hogy napos vagy árnyékos a terület, a megfelelő növényekkel zöldbe öltöztethetjük otthonunk kis szegletét. A lakberendezési áruházakban mos már kaphatók a kerti bútorok is.  Igen jópofa kisméretű reggeliző szetteket találhatnak azok is, akinek nincs nagy helyük az erkélyen. A kissé megkopott tik vagy akácfa kerti bútort újjávarázsolhatjuk egy reneszánsz festéssel. Aki merészebb, több színt is bevethet, így még vidámabbá válik a terasz.

Sokan választják a hétvégi pihenésként a piknikezést. Még kényelmesebbé tehetjük a szabadban való szórakozásunk, ha jól felkészülünk rá. Készítsünk szendvicseket és italokat is vigyünk. A hűtőtáska is igen praktikus, hiszen nincs is jobb, mint a hőségben egy kellemes jeges ital. A plédekkel, párnákkal keleti kényelmet varázsolhatunk magunk és barátaink számára.