Jeges kaland a konyhában

Nem vagyok egy konyhatündér, de most olyan szuper konyhai kiegészítőket láttam, hogy szívesen belefognék egy jeges kalandba.

fagyi nyár

Találtam receptet is:

Csoki fagyi

  1. A tejet felforaljuk, hagyjuk lehűlni.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
  3.  A langyos tejjel és sűrített tejjel összekeverjük .
  4. Vízgőz felett lassan főzzük folytonos keverést igényel. A krém főzésénél vigyázzunk, nehogy a tojás kicsapódjon. 
  5.  A kakaót egy kevés krémmel simára keverjük (azért, hogy ne legyen csomós).
  6. Ezután hozzáöntjük a kakaót a krémhez, és jól összedolgozuk. 
  7. Hagyjuk a krémet teljesen lehűlni.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémbe forgatjuk.
  9. Fagylaltgépben összedolgozuk, lefagyasztjuk.

 

De jégkrémet is lehet gyártani, igaz nem nagy mennyiségben.

forma_palcikas_jegkrem_keszitesehez_2db_2995_T6964801M4S04

Fagyigéppel még könnyebben hozzájuthatunk a hűvös édességhez.

fagylaltgep

Még fagyi szendvicset is alkothatunk, ami azért elég profi.

fagyikészítő

(Fotó: Tchibo)