Ethiópia fekete zamata egy csésze kávéba rejtve

 A szerkesztőségünk Nespresso fertőzésben szenved. Hónapról hónapra újabb rendeléseket adunk le, hogy mindenki a kedvenc Nespresso kapszulájához juthasson. Délutánonként kávé szüneteinkben elemezgetjük a különleges aromákat. Sokunknak ízlik az új Bukeela ka Ethiopia kávéőrlemény. Ez a tiszta Arabica kávé az elkülönített pörkölésnek köszönhetően testes aromájú, lungoként elkészítve a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéz elő, amelyekhez fás illatjegyek is társulnak.

VISUEL BUKEELA_36

A Bukeela ka Ethiopia kifejezetten bársonyossá és testessé válik tej hozzáadásával. A kiváló Grand Cru-re jellemző egyedi virágos karakter mellett karamellre emlékeztető ízjegyek is kibontakoznak. Caffe Latte-ként elkészítve a Bukeela ka Ethiopia meglepő ízhatást kelt könnyedségével és az édes-kekszes, karamellás ízjegyeivel.

VISUEL BUKEELA_23

Ez volt az első alkalom, hogy a Nespresso kávészakértői a sokszínű kávékultúrával rendelkező Etiópiát keresték fel ahhoz, hogy megalkossanak egy tiszta eredetű Grand Cru-t. Egy másik újdonság, hogy a Bukeela ka Ethiopia az első Pure Origin kávé, amelynek fogyasztása lungoként, azaz hosszú kávéként ajánlott. A Nespresso azért szeretett volna Etiópiában termőföldet keresni, mert az ott termesztett kávé világszerte híres finom és virágos jellegéről.

VISUEL BUKEELA_21

A Bukeela ka Ethiopia kávékeverék két különböző régióból származó, kézzel szedett Arabica kávéból áll. A Nespresso szakértői helyi kávétermelőkkel dolgoztak együtt Sidama déli régióiban, amely a finom és tisztára mosott Arabica fajtájáról híres. Ennek a kávénak a beszerzése nem egyszerű feladat. A nyugat- etiópiai fennsíkon termesztett, természetesen feldolgozott zöld kávé hozzájárul a kávé fás, pézsmára emlékeztető ízjegyeihez. A Bukeela neve az amharic nyelv bab szavából származik, amely Etiópia gazdasági és üzleti nyelve. A második fele ennek az egzotikus névnek, a “ka Ethiopia” a helyi nyelv szavajárása, jelentése: “etiópiából származó”. A réz színű Bukeela ka Ethiopia kapszula az afrikai föld hangulatát idézi. A Pure Origin kávécsíkok dobozának külsejét finom, művészi alkotások borítják, amelyen az afrikai akácfa jelenik meg.

VISUEL BUKEELA_6_k(1)

 A Bukeela ka Ethiopia Grand Cru és a Pixie Lungo csészeszett 2014.január 20-tól kapható a Nespresso Boutiqueban és a webshopban, valamint a Nespresso ingyenes ügyfélszolgálatán keresztül (0680 258280). A duplafalú Lungo csészéből álló, réz színű csészeszett rozsdamentes acélból készült, a csészék 160 ml űrtartalmúak.

A Nespresso Pure Origin Grand Cru választékát így a 3-as intenzitású Bukeela ka Ethiopia, a 4-es intenzitású Dulsão do Brasil, a 6-os intenzitású Rosabaya de Colombia, illetve a 10-es intenzitású Indriya from India alkotják.

Ha szívesen kipróbálna néhány, a kedvenc Pure Origin Granc Cru kávéival készült receptet, látogasson el a Nespresso receptes oldalára.  http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/HU/hu/search/all.html