Egészséges és finom mediterrán zöldségsaláta

Mediterrán saláta nem egy recept, hiszen ahány déli ország, annyiféleképpen készülhet. Most nézzünk egyet, ez is nagyon finom és egészséges.

Előkészítjük a zöldségeket, majd összevágjuk.  A fehérborecetet összekeverjük a szójaolajjal a cukorral, sóval és a mustárral, és a borssal. Ez a saláta öntetünk. Ráöntjük ízlés szerint a zöldségekre, összekeverjük és már fogysztahtó is, ízlés szerint tehetünk mellé pirított kenyereket, melyeket oliva olajjal megkentünk.

Hozzávalók:

1/3 csésze tárkony ecet vagy fehérborecet

2 evőkanál repce vagy szójaolajat

2 evőkanál apróra vágott friss vagy 2 teáskanál szárított oregano levelek

1/2 teáskanál cukor

1/2 teáskanál só

1/2 teáskanál őrölt mustár

1/2 teáskanál bors

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

3 nagy paradicsom, szeletelt

2 nagy sárga paprika, szeletelt vékony gyűrűk

6 oz mossuk friss spenót levelek (a 10-oz táska), szár eltávolítása (kb. 1 csésze)

1/2 csésze morzsolt feta sajt (2 oz)

Olajbogyó ízlés szerint