Oszd meg

Gasztro



Itt az ősz és a sütőtök szezon!

Írta : on szept 25, 2017 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Itt az ősz és a sütőtök szezon!

Már javában itt az ősz, lehűlt a levegő, sárgulnak a levelek és végre itt a sütőtok szezon! Ezt persze kötelező kihasználni, ezért a legnépszerűbb és legegyszerűbb receptet felkerestük, amely a tipikus őszi gyümölcsöt (igen, gyümölcs, mindenki meglepetésére!) tartalmazza. A tök nemcsak finom, de elképesztően egészséges is: egyrészt a fogyasztó hatása miatt nagyon kedvelt, másrészt a narancssárga színe segít felfrissíteni bőrünket és visszaadja a ragyogást, amit a nyár óta elveszítettünk. Magas...

tovább olvasom

A nyaralás mediterrán ízei finoman egészséges

Írta : on máj 4, 2017 in Gasztro | Nincs hozzászólás

A nyaralás mediterrán ízei finoman egészséges

Legkedveltebb nyaralási úti célok közt még mindig dobogós helyen van a Földközi-tenger partvidéke, ami nem csupán tengerpartjaival, kulturális látnivalóival, de ételeivel is csábítja a turistákat. A terület minden országa egyedi és igen karakteres konyhával büszkélkedik: itt a kifinomult franciától az egyszerűen ízletes görögön keresztül a különleges észak-arab fogásokig bármit megtalálhatunk. Ha pedig szeretnénk a hétköznapokba is belecsempészni a nyaralás nosztalgiáját, akkor főzzük meg otthon a...

tovább olvasom

Gianni elhozta a dolce vitat Budapestre

Írta : on nov 20, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Gianni elhozta a dolce vitat Budapestre

Évekkel ezelőtt egy vicces Friderikusz műsorban láttam először a jópofa olasz srácot, aki már akkor kitűnt a többiek közül élet szeretetével és vagány beszólásaival. Nem is csodálkoztam, sőt örültem, hogy egyre többet szerepel a médiában. A mindig jókedvű, dolce vita életérzést autentikusan képviselő Gianni igazi Hungarikummá vált az évek során. „Nincs sok szertartás az életemben, de a konyha, az asztal és az étkezés azok” – vallja Gianni Annoni, aki közel 15 éve étteremtulajdonosként is...

tovább olvasom

Dél-Balaton borai és pincészetei

Írta : on jún 16, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Dél-Balaton borai és pincészetei

A Dél-Balaton egyik meghatározó pincészete, a Pócz Pincészet életében a szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya generációkra vezethető vissza. Pócz József, aki nemcsak a pincészet vezető borásza, hanem egyben a Balatonlellei Hegyközség elnöke 25 éve kezdte felépíteni a tízhektáros, ma már szőlőtermesztéssel, borkészítéssel és vendéglátással kibővült birtokát. „Az, hogy ma itt tartunk, rengeteg erőfeszítésnek köszönhető, de úgy hiszem, megérte az áldozatos munka, amit mind a szakma,...

tovább olvasom

Kezdődik a meccs! De mit vacsizunk?

Írta : on jún 13, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Kezdődik a meccs! De mit vacsizunk?

Közeleg a foci Eb, az egyik legizgalmasabb sportesemény. Baráti társaságok ülnek össze, hogy akár éjszakába nyúlóan szurkoljanak a kedvenc focicsapatuknak. Ilyenkor előkerülnek a jó előre behűtött sörök, és hihetetlen mennyiségű nassolnivaló is elfogy – a focit kevésbé kedvelő hölgyeknek nem kevés fejtörést okoz, hogy ilyenkor mi kerüljön az asztalra. Nem mindegy ugyanis, hogy meccs közben mit esznek a focirajongók. A Bonduelle összegyűjtött olyan egészséges finomságokat, amelyek feldobják a...

tovább olvasom

Gasztro csavarok: wrap

Írta : on máj 11, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Gasztro csavarok: wrap

    Biztos kóstoltál már wrapet étteremben. Aki egyszer kipróbálja, biztosan rákap majd ezekre a fantasztikus tekercsekre. Ehetjük reggelire, ebédre vagy vacsorára, mert nagyon könnyen elkészítheted otthon!         Pulykahúsos-feketebabos tekercs Adag 8 (1 tekercs adagonként) Szénhidrát adagonként 27 g Előkészület 25 perc Sütés 10 perc Hozzávalók: 8 db 18-20 cm lisztes tortilla 50 dkg darált pulykamell 1 bögre felaprított hagyma 2 gerezd fokhagyma, áttörve 1 bögre feketebab konzerv...

tovább olvasom

Variációk húsvéti tojásra

Írta : on márc 24, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Variációk húsvéti tojásra

  Hogy a tojásról ne csak a rántotta jusson eszünkbe, összeszedtünk néhány különleges, tojásból készült ételt, melyeket a nap bármely szakában elkészíthetünk és fogyaszthatunk.   Huevos Rancheros Tacos, azaz farmertojásos taco Adag 4 (2 taco adagonként) Szénhidrát adagonként 31 g Elkészítés 25 perc   2 teáskanál olívaolaj 1 közepes méretű vöröshagyma felaprítva 2 gerezd fokhagyma, áttörve 400-450 gramm sózatlan pinto- vagy tarkabab konzerv (lecsöpögtetve) 1⁄2 teáskanál őrölt...

tovább olvasom

Variálható és egészséges édesség

Írta : on feb 10, 2016 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Variálható és egészséges édesség

A frozen yogurt a ’80-as években terjedt el Amerikában. Bár a világszerte kedvelt finomság ötlete a tengerentúlról érkezett, a nálunk kapható joghurtfagylalt receptje és ízvariációi magyar cukrászok munkáját dicséri. A Jono Yogo kizárólag élőflórás magyar joghurtból és magyar tejből készül, alacsonyabb cukor és zsírtartalommal rendelkezik egy hagyományos fagylalthoz képest. A Yogo tulajdonságainak köszönhetően gyermekek, diétázók és cukorbetegek számára is bátran fogyasztható desszert,...

tovább olvasom

Az Auguszt birodalom titka

Írta : on dec 14, 2015 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Az Auguszt birodalom titka

A fény utcai Auguszt Cukrászdába voltunk hivatalosak a minap, hogy megcsodálhassuk az adventi sütemény különlegességeket és megtudjuk, hogyan készül a család az ünnepekre. Mivel a kerületben élek, már többször jártam a híres cukrászdában, de még sosem beszélgettem személyesen Auguszt Józseffel. Nagy élmény volt ez a délután nekem és nemcsak a békebeli sütik miatt, hanem a békebeli történetek miatt is, amiből megismerhettem a család múltját. 145 év hosszú idő, történelmileg is jelentős. Az Auguszt...

tovább olvasom

Tegyél bele egy kis Házisáfrányt!

Írta : on dec 10, 2015 in Gasztro | Nincs hozzászólás

Tegyél bele egy kis Házisáfrányt!

Vajon mi történne akkor ha Carrie Bradshaw összehaverkodna Bridget Jones-szal és megtanulnának főzni? Megírnák a Főzni szexi című könyvet. Na, de egy pillanat! Hiszen Déri Szilvia, a Házisáfrány (hazisafrany.hu) már meg is írta! Egy őszi mediterrán estén futottam össze először Szilvivel a Bazilikánál. Ő két sráccal az oldalán azon elmélkedett, mit főz majd ezeknek a külföldieknek otthon, mert az egyik most szakított a barátnőjével és meg kellene vigasztalni. Közben nagyokat kacagott. Az egész olyan...

tovább olvasom